Dwalen door de souks; tips voor een bezoek aan Marrakech van stagiaire Sophie Hensbergen die enkele maanden in Marrakech woonde. Alle reizigers van Maroc Travel ontvangen een handige beschrijving van een rondwandeling door Marrakech; ook door de souks; inclusief een handige plattegrond. Tip voor Sophie …  “De eerste dag dat ik hier was wilde ik de stad verkennen. Omdat ik dicht bij het Jemaa el Fna plein verblijf ben ik hier naartoe gegaan. Toen ik er was twijfelde ik ..”

Tips Marrakech: bezoek het Palais El Badi en de bijbehorende Saadische graven. Lees hier het verhaal over vroeger van stagiaire Sophie Hensbergen die enkele maanden in Marrakech woonde; “Vroegâh, toen de Saadische sultan Ahmed al-Mansur het rijk regeerde, woonde hij met zijn familie onder anderen in paleis El Badi. De bouw van dit paleis werd gestart in 1578 en werd voltooit in 1602. Alleen de duurste materialen waren goed genoeg om het paleis te versieren: goud, marmer en talloze mozaïeken sierden het paleis. Helaas is daar vandaag de dag niet zoveel van over gebleven. Sultan Moulay Ismael liet het paleis na de dood van al- Mansur leeg plunderen om zijn eigen paleis in Meknès op te vrolijken. Met de graftombes, waar de sultan familie begraven ligt, durfde hij dit niet aan. Hij liet deze Saadische graven ommuren, waarna ze pas jaren later weer ontdekt werden door de Fransen in 1917”.

Praktische tips voor een reis naar Marokko en een bezoek aan Marrakech; onze lokale fietsgids en stagiaire Sophie geeft advies. Bestaat er eigenlijk wel een een dresscode voor Marokko?