Duurzaam toerisme

Duurzaam Toerisme: respect voor natuur en cultuur

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij ons voorop. Wij werken papierloos en reizigers ontvangen daarom alle onze informatie digitaal. Maroc Travel reizigers beslissen zelf welke documenten zij willen afdrukken. In de vaste Riad hotels in Marrakech, waarmee wij samen werken, liggen de Dominicusgids van Marrakech en die van Marokko voor u klaar. Die mag u ter plaatse gebruiken. En anderen na u. De Marrakech gids is geschreven door reisjournaliste Mariëtte van Beek –  zie ook onze 8-daagse cultuurreis “Marrakech achter de schermen”.

Toubkal wandelkaart / Route of the 1000 Kasbahs

Het enige dat wij per post aan onze reizigers sturen is een mooie kaart. Ervaring leert dat onze reizigers het erg waarderen om vooraf een kaart te ontvangen van het gebied waar zij doorheen gaan reizen. Toubkal wandelaars en High Atlas Mountain bikers ontvangen daarom van ons een mooie Toubkal kaart. Om uw reiservaring nog onvergetelijker te maken. Reizigers die het zuiden bezoeken ontvangen de kaart “The route of the 1000 Kasbahs”.

Direct in contact met de lokale bevolking

Duurzaamheid met respect voor natuur en cultuur betekent voor ons ook dat wij direct werken met de bewoners uit de dorpen. En dat wij ook u zoveel mogelijk direct in contact brengen met de bewoners. Wij kopen zoveel mogelijk lokaal in en laten geen afval achter. Wij betalen onze medewerkers ‘sur place’ (direct na afloop van het werk) en zorgen voor een fatsoenlijk salaris. Ook vragen we onze reizigers niets (mee) terug te nemen met uitzondering van mooie herinneringen en foto’s gemaakt met respect. We nemen je mee naar ongerepte natuur en laten je kennis maken met de gastvrijheid van de Berbers en hun cultuur. Wij helpen je een bezoek aan het magische Marrakech om te toveren tot een onvergetelijke ervaring.

Ontdek Marokko van binnenuit

Bij Maroc Travel kennen we het land, de bergen, de woestijn en de Berbers als onze eigen familie; het is onze familie. Het is ons genoegen om u het échte Marokko te laten ontdekken.
Van binnenuit en vanuit ons hart! Namens het hele Maroc Travel Team, Helma Matthijssen & Omar Souktan

Garantie en zekerheden

Reisbureau Maroc Travel is aangesloten bij de ANVR  (lidnummer 05461), de  SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden; lid nummer 3496 ) en het calamiteitenfonds.

Persoonlijk, kleinschalig en deskundig

Wij zijn lid van de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) en aangesloten bij Respect the Mountains, MVO Nederland en het internationale One World netwerk. De reizen van Maroc Travel worden ook aangeboden via de One World webshop. En voor het kleinschalige VACAZA netwerk “direct contact with the owners” zijn wij persoonlijk reisadviseur.

Travel Star specialisten

Samen met meer dan twintig bijzondere reisspecialisten ‘in hart en nieren’ vormen wij de vereniging ‘The Travel Stars‘.