Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Duurzaam toerisme

Duurzaam Toerisme: respect voor natuur en cultuur

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij ons voorop. Wij werken papierloos en reizigers ontvangen al onze informatie digitaal. Maroc Travel reizigers beslissen zelf of er documenten zijn die we af willen drukken. Doordat wij kleinschalig en persoonlijk werken zijn vouchers voor gemaakte reserveringen niet nodig. Voor onze inzet voor duurzaamheid zijn wij erkend als Travelife partner. Ook onze collega’s in Marokko: Morocco Toubkal Adventure & Biking in Marrakech zijn erkend als Travelife partner.
This is where you can find our annual reporting.

Groene Hoge Atlas fonds

Maroc Travel realiseert zich dat schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke reis. En dat het bijna onvermijdelijk is om met het vliegtuig naar Marokko te reizen. Daarom vragen wij aan alle Maroc Travel reizigers een vrijwillige bijdrage van € 7,50 p.p. voor ons “Groene Hoge Atlas” fonds. Zo sparen alle Maroc Travel reizigers mee om fruit- en walnotenbomen (en hoger in de bergen ook struiken) te (her)planten in Marokko. Dat doen we in en nabij het Toubkal Nationaal Park. Om verdere erosie tegen te gaan en om de lokale bevolking direct te steunen. Dit doen we samen met de High Atlas Foundation ter ondersteuning van hun “1 billion tree campaign“.

Direct in contact met de lokale bevolking

Duurzaamheid met respect voor natuur en cultuur betekent voor ons ook dat wij direct werken met de bewoners uit de dorpen. En dat wij ook u zoveel mogelijk direct in contact brengen met de bewoners. Wij kopen zoveel mogelijk lokaal in en laten geen afval achter. Wij betalen onze medewerkers ‘sur place’ (direct na afloop van het werk) en zorgen voor een fatsoenlijk salaris. Ook vragen we onze reizigers niets (mee) terug te nemen met uitzondering van mooie herinneringen en foto’s gemaakt met respect. We nemen je mee naar ongerepte natuur en laten je kennis maken met de gastvrijheid van de Berbers en hun cultuur. Wij helpen je een bezoek aan het magische Marrakech om te toveren tot een onvergetelijke ervaring.

Ontdek Marokko van binnenuit

Bij Maroc Travel kennen we het land, de bergen, de woestijn en de Berbers als onze eigen familie; het is onze familie. Het is ons genoegen om iedereen Marokko van binnenuit te laten ontdekken.
Van binnenuit en vanuit ons hart! Leus ook het leuke interview met ons op One World
namens het hele Maroc Travel Team:                   Helma Matthijssen & Omar Souktan

Garantie en zekerheden

Reisbureau Maroc Travel is aangesloten bij de ANVR  (lidnummer 05461), het calamiteitenfonds en VZR Garant.

Persoonlijk, kleinschalig en deskundig

Wij zijn lid van de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) en samen met meer dan twintig bijzondere reisspecialisten ‘in hart en nieren’ vormen wij de vereniging ‘The Travel Stars‘. Helma is als Nederlandse Marrakech deskundige ook Wereldstadgids in Marrakech.

Sustainability policy and partnership (pdf)