Marokko

Een vakantie in Marokko is voor velen een reis naar het land van mysteriën en de sprookjes van 1001 nacht. Dat maakt dat Marokko uw korte of langere vakantie meer dan waard is. De zon schijnt er driehonderd dagen per jaar en maakt het land tot een schitterende plek om woestijnen, stranden en met sneeuw bedekte bergtoppen te bezoeken. Er is zoveel variëteit in natuurschoon en bezienswaardigheden dat het moeilijk kiezen is. Weet daarom vooraf dat veel reizigers die het land bezoeken vaker terug komen om nog meer te zien. Het is ook relatief dichtbij en toch heel bijzonder en exotisch. De Marokkaanse cultuur is kleurrijk en interessant, en trekt veel mensen aan die graag dit land willen leren kennen. En de bergen in de Hoge Atlas hebben niet voor niets de bijnaam ‘little Nepal’.

De hoofdstad van het land is Rabat, gelegen aan de rivier Bou Regreg. De grootste en economisch belangrijkste stad is Casablanca. Voor het toerisme trekt Marrakech de meeste bezoekers. De bevolking, met een totaal aantal inwoners van bijna 35 miljoen bestaat voornamelijk uit Arabieren (veelal in en rond de steden) en Berbers, met daarnaast ook minderheden van Afrikaanse, Joodse en Europese afkomst, waaronder veel Fransen. De officiële landstaal is Marokkaans Arabisch. Daarnaast spreekt een groot deel van de bevolking 1 van de 3 Berber talen: Tarafiyt in het noorden, Tasselhiyt rondom Marrakech en in de Hoge Atlas en het Tamazirt in de regio van Fès en vanaf daar naar het zuidoosten. Daarnaast wordt er in Marokko veel Frans gesproken, dat ook in de officiële administraties nog veel wordt gebruikt.

Marokko is een land met een rijke en eeuwenoude geschiedenis. De tijden van de sultans zijn al lang voorbij; Marokko is nu een vredelievend land waar het moderne leven met traditionele normen en waarden is gemengd. De Marokkaanse samenleving is op een tolerante manier in staat om een bloeiende cultuur te behouden.

50-plus

Cultuur

Familie

Groep

Individueel

(Jeep) Avontuur

Klimmen

Koningssteden

Maatwerk

Meditatie

Mountainbike

Rondreis

Single

Specials

Stedentrip

Thema

Toerski

Toubkal

Wandelen

Woestijn

Yoga & Wellness