Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Tips Marrakech – 10 leukste restaurants met wandeling

Tips Marrakech – 10 leukste restaurants met wandeling (2,5km)

tips van Wereldstadgids Helma Matthijssen

Bij je droomstedentrip of citytrip naar Marrakech hoort ook ‘een restaurant om nooit te vergeten’. In het culinaire en internationale Marrakech is er volop keuze. Voor jouw persoonlijke bezoek aan de bruisende stad Marrakech, met van oudsher een keuken vol verse ingrediënten en natuurlijke kruiden, deelt Helma graag haar persoonlijke favorieten. 10 leuke restaurants in Marrakech op loopafstand van elkaar. Met een wandeling van 2,5 km word je meegenomen door de mooie stadswijk Rue Riad Zitoun in de medina, de oude binnenstad, van Marrakech. Veel van de ontdekkingen zijn op een dakterras of in de binnenkoer van een riad.
Een ‘riad’ is een traditioneel Marokkaans huis. Het woord komt van het Arabische “ryad”, dat tuin betekent. Deze historische stadswoningen zijn gebouwd rondom een centrale binnenplaats of tuin en vaak hebben ze ook een fraai dakterras. In de medina van Marrakech zijn er nog veel statige herenhuizen en kleine paleizen. Bijna overal goed verborgen voor de buitenwereld. In de wijk Riad Zitoun weet je daarom nooit wat er achter een deur of poort (Bab) nog verborgen zit. Hier vind je vaak de mooiste paradijsjes met de sfeer uit de sprookjes van 1001 nacht. Juist in de oude stadswijk Riad Zitoun met zijn vele verborgen steegjes en rustige wandelstraten is het daarom volop genieten. Deze top 10 van de leukste restaurants in Marrakech is daardoor tegelijk een leuke wandeltocht door een van de mooiste oude stadswijken van de medina van Marrakech.

De stadswijk Riad Zitoun Kedim – leuke rondwandeling langs 10 leuke restaurants in Marrakech


GRATIS – download de hele wandeling: Marrakech wandeling wijk Riad Zitoun

De wandeling begint eigenlijk bij nr. 09 bij Café Mazel op het leuke pleintje dat officieel Place des Ferblantiers heet. Daar was vroeger de handnijverheid van de blikslagers gehuisvest. In de volksmond heet dit plein place Mellah – het Joodse pleintje. Vanaf het terras van Café Mazel kijk je uit op de toegang naar de Joodse wijk. Het pleintje zelf is veel rustiger dan het altijd drukke centrale plein Jemaa el Fna. En daarom alleen al een leuke afwisseling om ook te bezoeken.

Je kunt de wandeling ook beginnen vanaf de oude stadspoorten Bab er Robb en Bab Agnaou. ’s Morgensvroeg, liefst voor 08h30, dan is het daar nog relatief rustig en kun je een mooie foto maken van de oude poort die toegang geeft tot de statige Kasbah wijk met zijn koninklijke en vele andere paleizen. De Saadische graven gaan open om 09h00. Met een beetje mazzel kun je snel naar binnen voordat de bussen met grote groepen toeristen komen om deze middeleeuwse tuin met praalgraven te bezoeken. Om een foto te nemen van het grootste praalgraf van de belangrijkste sultan moet je vaak lang in de smalle rij wachten. Dus hoe eerder je er bent, hoe korter de rij.

Tegenover de Kasbah moskee kun je ook heerlijk koffie drinken bij Café Zitoun Kasbah. Met een prachtige oude olijfboom in de tuin. Naast de Kasbah moskee liggen de Saadische graven verborgen en achter de Kasbah moskee de ruïne van het grootse paleis El Badii met de oude toren, ooievaarsnesten en leuk uitzicht op de Joodse wijk.
Lees ook Het verhaal achter de Saadische graven van Marrakech – Maroc Travel (reisbureaumaroctravel.nl); een van onze Top 10 tips om zeker te gaan bezoeken. Net als de Koranschool Madrassa Ben Youssef. Kijk daarvoor ook op onze pagina Marrakech Tips – wat te doen in Marrakech – Maroc Travel (reisbureaumaroctravel.nl).
En als Hollandse verrassing onderweg passer je ook bij Wafflez by Sophie.
Daar kun je genieten van een warme stroopwafel en een gezellig praatje met Sophie. In hetzelfde straatje als Sophie zijn ook nog twee traditionele volks hammams. Marokkaans badhuis. Hun toegangspoort is ook herkenbaar aan de tegeltjes. Als kunstnijverheid vergelijkbaar met de Delfts blauwe Hollandse tegeltjes waar je Sophie en haar stroopwafelwinkel aan herkent.


Verken Marrakech op de fiets met een lokale gids
Ook heel Hollands en leuk om te doen: ontdek Marrakech op de fiets. Met een fietstocht van 3 uur neemt een lokale gids (ook Nederlands sprekend) je mee langs de highlights van Marrakech; de nieuwe en de oude stad. Met goede fietsen, leuke fotostops en leuke verhalen. Er zijn ook kinderfietsen. Of voor wie zelf niet durft; je kunt ook mee achterop een Hollandse DOPPIO: de tweepersoons SMART e-bike. Reserveer direct jouw plek voor de fietstocht met Nederlandse sprekende gids via Tarik op M./whats app: 00212625526340.

Deze rondwandeling van 2,5 km door de stadswijk Riad Zitoun is erg leuk om (de dag) na die fietstocht te doen.

Luxe hammam in Marrakech
Ook leuk om alvast te weten: onze favoriete luxe hammam zit op slechts 5 minuten lopen vanaf het leuke Joodse pleintje.
Reserveren is aangeraden. Via de website Le Bain de Kasbah of M. / whatsapp: 00212668130577 (Adil)
Hammam bezoek met scrub en 1 uur relaxing massage voor 550 dirham (euro 55). Met een ‘strong’ massage 700 dirham.
En bij ons top restaurant Riad Les Oliviers & Spa hebben ze een rooftop zwembadje. Met om extra te relaxen en genieten ook een verkwikkende hammam & spa (in hun souterrain).

Saadian Tombs, Tombeaux Saadien, Saadische graven:
The small garden hidden next to the Kasbah Mosque contains the tomb of Muhammad al-Sheikh, who was the founder of the Saadian dynasty, as well as his wife, Lalla Mas’uda. This influential couple had several children, including Ahmad al-Mansur, a powerful ruler of Morocco in the 16th century. The Saadian Tombs are an incredible part of Moroccan history and serve as a reminder of the influence that the Saadian dynasty had in this region. It’s certainly worth visiting if you ever get the chance!

El Badii, Paleis El Badi, Palais Badi
Achter de Kasbah moskee ligt de grootse ruïne van het El Badi Paleis. Sultan Ahmed al-Mansur, de overwinnaar, versloeg de Portugezen en bouwde het grootse El Badi paleis met evenveel kamers als het zonnejaar dagen heeft. Met zijn meer dan 365 grote kamers, destijds overal tot in de top versiert met rijkdommen als houtsnijwerk, tegelmozaïeken en marmer, was de grootsheid zo enorm dat het vooral uit jaloezie door de volgende generatie sultans volledig werd leeg gestript. Alle waardevolle materialen gingen naar Meknes. Daar bouwde de volgende generatie met Sultan Moulay Ismael een nieuwe koningsstad. Ook al zijn in het Badi paleis nu de meest waardevolle materialen verdwenen, de grootsheid van de plek kun je nog steeds ervaren. De torens en kantelen worden idyllisch bewoond door ooievaars met hun grote nesten, er is een mooi uitkijkpunt en de ondergrondse gangen zijn deels weer in tact. Ook leuk met kinderen. En leuk om te weten; de Arabische naam voor ooievaar is Klak Klak.
Een bezoek aan de Saadische graven en het El Badi paleis zijn een leuke afwisseling en makkelijke te combineren met deze stadswandeling.
In alle andere musea en paleizen kun je volop genieten van de Marokkaanse architectuur gekenmerkt door veel houtsnijwerk, tegeltjes-mozaïeken en kaligrafie. Er is veel keuze met Palais Bahia, de koranschool Madrassa Ben Youssef, de geheime tuin Jardin Secret, het paleis waar nu het Musee de Marrakech is en het Dar Si Said paleis, nu museum van kunstnijverheid met vooral tapijten.
Belangrijk om hierbij te weten; bijna iedereen die 1x in Marrakech komt, komt nog weer terug. Je hoeft dus niet alles de eerste keer  te gaan bezoeken.

De stadswijk Riad Zitoun Kedim en Jdid in Marrakech – top locatie voor het leukste restaurant en leuke wandeling.

Als je weet dat Zitoun in het Arabisch olijf betekent en als je weet dat Kedim oud en Jdid nieuw betekent, denk daarmee dan terug aan de tijd van weleer en waan je terug in de tijd toen dit stadsparadijs nog een grote olijfbomentuin was met de straat van de olijfbomentuin oud – Rue Riad Zitoun Kedim – en de straat van de olijfbomentuin nieuw – Rue Riad Zitoun Jedid. In die periode werd ook het prachtige Bahia paleis gebouwd. Dat werd verscholen en verborgen tussen de bomen gebouwd. Helma’s aller meest favoriete restaurant ligt dan ook op het dakterras van Riad Les Oliviers. Het is absoluut een verborgen pareltje. Qua sfeer en ook qua delicatesse. Ze geven er ook kookworkshops. De hele wijk van de Riad Zitoun’s is ook een heerlijke wijk om gewoon rond te wandelen. Leuke winkeltjes en heerlijke restaurants. En ook daartussen steeds voldoende hapjes (o.a. de briouat heerlijke hartige gevulde driehoekige flapjes) en allerlei gezonde vruchtensapjes van sinaasappel en ander vers fruit zoals ook granaatappel. Deze wandeling langs de 10 leukste restaurants is daarmee een overheerlijke en mooie wandelverbinding tussen het altijd drukke plein Jemaa el Fna en het veel rustiger Joodse pleintje van de wijk Mellah met daarachter het El Badi paleis en de Kasbah wijk met de Saadische graven. Onze top 10 van leukste restaurants in Marrakech kun je daarom ook als wandelroute lopen.

Met een rondwandeling van 2,5 km die je in 30 minuten doorstappen kunt lopen loop je dan op een leuke manier langs deze verrassende top 10 van de leukste restaurants in Marrakech. En voor de goede lezer we hebben zelfs nog een nr. 11 en nr. 12 als extra verborgen opties toegevoegd.
Tijdens deze rondwandeling waar je gerust ook een halve dag of meer voor kunt nemen kom je ook langs voldoende andere lekkere (Marokkaanse) hapjes en sapjes.
Zelfs een oer Hollandse versnapering met Hollandse gezelligheid bij Sophie met haar ter  plekke warm gebakken stroopwafels: Wafflez by Sophie in de Rue Riad Zitoun Kedim – op nog geen 5 minuten vanaf het plein Jemaa el Fna, nog voor het Henna Art Cafe aan je rechterhand.
En als je de leuke fietstocht van 3 uur langs de highlights van Marrakech maakt, kom je ook langs dat leuke Joodse pleintje – place Mellah en het plein Jemaa el Fna om je alvast te oriënteren.
Het Bahia paleis ligt tussen het Joodse pleintje en Riad Les Oliviers. Het Joodse pleintje zelf is veel rustiger dan de hectiek van het plein Jemaa el Fna. De Kasbah wijk ligt direct achter de place Mellah. Met daar de ruïne van het Badi paleis, de Saadische graven en de prachtige toegangspoort Bab Agnaou. Voor een heerlijke koffiestop tegenover de Saadische graven ligt het prachtige Cafe Zitoun Kasbah met een oude olijfboom in de tuin. Om in de zitoun en kasbah sfeer te blijven. Details van dit wandeldeel helemaal onderaan de pagina.

Start wandeling langs 10 leukste restaurants van Marrakech

Start de wandelroute vanaf het Joodse pleintje. Café Mazel is daar de nummer 09 van de leukste restaurants met o.a. heerlijke broodjes falafel. Of begin nog vroeger voor een bezoek aan de Saadische graven of het El Badi paleis. Ook een bezoek aan de verborgen parel van het Bahia paleis is een aanrader uit de top 10 van onze tips voor Marrakech. Onze favoriete ochtend begint al om 08h00 met een foto van de poort Bab Agnaou. Een overheerlijke koffie nous nous bij Cafe Zitoun Kasbah bewaren we voor na ons flits bezoek aan de Saadische graven. Want als je om 08h45 bij de Saadische graven staat ben je daar om 09h30 weer buiten. Vanaf Cafe Zitoun Kasbah wandel je in nog geen 15 minuten binnen door naar de entree van het Badi Paleis. Of in 30 minuten buitenom via een leuke lokale groentemarkt. Voor dit deel van de route in detail – zie helemaal onderaan de pagina.
Voor een bezoek aan het Badi paleis kun je gerust 1 tot 1,5 uur reserveren. Daarna is het een mooi moment voor een heerlijk sapje bij Café Mazel op het joodse pleintje; de orangade en citronade met ook oranjebloesem is daar als heerlijk verfrissingsdrankje een toppertje. Van 12h00 tot 14h00 kun je dan de mozaïeken en houtsnijwerk en de kalligrafie in het Bahia paleis bewonderen. Om daarna heerlijk, gezond en rustig te gaan lunchen bij onze verborgen parel; Riad les Oliviers. Neem gerust je zwempak mee om na de lunch nog even in of naast hun rooftop zwembadje nog even heerlijk te relaxen. De lunch is voor veel Marokkanen nog steeds de belangrijkste maaltijd van de dag. De salades fines Marocains met veel groenten is overal in Marokko altijd een heerlijke start om zo’n gezonde lunch mee te starten. En kijk vooral op het prachtige dakterras naast het zwembadje van Riad Les Oliviers ook even uit over de medina. Je het daar uitzicht op de daken die het Bahia paleis verborgen houden. De historie en oudheid van de stad is ook nog terug te vinden in de arbeiderswoningen die deels nog bestaan. Als je eerst het Bahia paleis zelf gaat bezichtigen snap je daarna – onder het genot van een overheerlijke lunch – hoe bijzonder deze plek destijds geweest moet zijn. En nu nog steeds is.

Nummer 01 – Riad Les Oliviers – leukste restaurant van Marrakech

Bij ons op nummer 01 als leukste restaurant van Marrakech staat het restaurant van Riad Les Oliviers als absoluut verborgen pareltje. De weg er naar toe en dan de entree bij binnenkomst is al een cadeautje op zich. Een ideale plek om sfeervol met zijn tweeën te lunchen of te dineren. En ook voor wat grotere groepen hebben ze hier plek. Vanaf hun prachtige dakterras heb je uitzicht op de historie van Marrakech met de verborgenheid van het eeuwenoude Bahia paleis. De kok is er van grootte klasse. De keuze vooral Marokkaans maar ook Europees. Voor de liefhebbers; ze serveren ook wijn. De aankleding, de verlichting en de sfeer maken de plek als uit een sprookje van 1001 nacht. Vooral ook bij het vallen van de avond.
Reserveer je tafel direct via whatsapp Riad Les Oliviers RESTAURANT of via whatsapp M. 00212613197899 (Mbarka)

Nummer 02 La Famille – leukste restaurant van Marrakech

We blijven in de wijk Riad Zitoun. In een verborgen oude tuin waar vroeger een tapijt ververij was zit nu het vegetarische restaurant La Famille. Ook hier geldt dat alleen de plek al een bezoekje waard is. En reserveren is hier dan ook absoluut een must. Het restaurant is gespecialiseerd in de lunch. Dat is in Marokko voor bijna iedereen ook nog steeds de hoofdmaaltijd van de dag. En dat wordt meer en meer ook in Nederland weer geaccepteerd als een hele gezonde keuze. Om juist ’s middags uitgebreid te eten en daar vooral ook de tijd voor te nemen. En dan is de prachtige verborgen tuin van La Famille een hele mooie plek. Maandag t/m zaterdag van 12h00 tot 16h00. Voor de avond liefhebbers op vrijdag en zaterdagavond kun je er ook terecht van 19h30 tot 22h00.
Senegalese dames die weten wat eenvoudig gezond en daarmee overheerlijk is. Het menu is er volledig vegetarisch en wisselt per dag met keuze uit 4 verschillende schotels. Onze tip als je met 3 of 4 personen bent of zelfs met zijn 2-en; bestel alle 4 schotels van de dag. En proef juist de variatie en de combinaties in de door de dames uitgekozen en met liefde gemaakte verse groenteschotels van die dag. Alle gerechten zijn namelijk verrukkelijk en van een zeer goed gekozen en gecombineerde smaak. Reserveer je tafel via T. (00212) 0524 38 52 95
Hun website La Famille laat nauwelijks zien hoe prachtig en sfeervol de werkelijkheid is van dit tuinjuweeltje.

Nummer 03 Naranj – leukste restaurant van Marrakech

De Libanese keuken met veel mezzes en andere heerlijke hapjes en op hout gegrild vlees. Met schotels van linzen en kikkererwten (humus) ook volop keuze voor de vegetariërs en ook heerlijk groente en fruit cocktails om te detoxen, Het uitgebreide en gevarieerde menu vind je ook op de website van Naranj. Reserveren: office@naranj.ma / M. 00212602439515

Nummer 04 Babouche – leukste restaurant van Marrakech

Klein maar fijn. Dat is precies waar Café & Snack Babouche Medina in de populaire straat Rue des Banques aan voldoet. Zelfs de zitplaatsen (ook buiten) zijn maar klein, maar ook leuk en authentiek Marokkaans. Net als de naam Babouche; de Marokkaanse slof / instapper waar alle Marokkanen zo graag op lopen en die je in duizenden variaties en kleuren overal te koop ziet. Ze zijn namelijk super praktisch om de moskee mee naar binnen te gaan waar je je schoenen moet uitdoen bij binnenkomst. Bij Cafe Babouche heb je de keuze uit verschillende Marokkaanse tajines (de stoofpotjes met het punthoofd deksel) en couscous. En ze hebben ook (sandwich) wraps, burgers (ook vegan) en heerlijke groente pizza’s en vruchtencocktails. De prijzen zijn ook klein en fijn en er is een dagmenu.

Nummer 05 Henna Art Cafe – leukste restaurant van Marrakech

Zoals de naam Henna Art Café al zegt is dit meer dan alleen maar een restaurant. Je kunt hier ook biologisch verantwoorde henna tatoeage op je huid laten schilderen. op een heel wat aangenamere manier dan de opdringerige verkoopdames op het plein Jemaa el Fna. Het eten is er vegetarisch en met een leuke twist. Of zoals de eigenaren die ook het fameuze Riad El Fenn managen het verwoorden: “naast de Marokkaanse selectie van vegan, vegetarische en ook glutenvrije gerechten vermaken wij ons met fusion gerechten; een leuke mengeling van verschillende culturen. Onze burrito’s en enchilladas worden geserveerd op een populair Marokkaans brood dat een verrassende twist aan een tortilla geeft. Onze kip en couscous met pindasaus leent zich van een eeuwenoude Marokkaanse favoriet om hem te onderscheiden van zijn Aziatische tegenhanger. Lekker eten tegen eerlijke prijzen met soepen en salades vanaf 25 dirham en hoofdgerechten vanaf 40 dirham”.

Nummer 06 Jardins Dar Mimoun – leukste restaurant van Marrakech

Nog zo’n verborgen parel; de paleistuin van Jardin Dar Mimoun. Overal is de combinatie van verschillende Marokkaanse salades altijd overheerlijk bij Dar Mimoun kunnen we het haast uitmuntend noemen. Met daarnaast een pastilla als hoofd in plaats van als bijgerecht heb je dan een heerlijke maaltijd. Pastilla is een Marokkaans gerecht dat je geproefd moet hebben. Een bijzondere combinatie van hartig en zoet met amandelspijs en poedersuiker. De echte pastilla is van duif. Voor wie dat niet aandurft is er ook kip of vis. Je kunt de pastilla ook delen als voorgerecht, het is best machtig, zodat je voldoende plaats over houdt voor het top hoofgerecht van Dar Mimoun: kip met tomatensaus met honing. Een zoet en zacht gerecht voor een zoet en zacht prijsje zoals het zelf heel sfeervol noemen. De gerechten zijn op en top Marokkaanse en de sfeer en inrichting van de tuin is ook op en top Marokkaans. Er zijn ook overdekte zitplaatsen. En met een groep kun je zelfs een deel van of de gehele tuin reserveren en er een Marokkaanse muziek optreden bij vragen. Voor reserveringen: T. 0524 44 34 38, restaurantdarmimoun@gmail.com of whatsapp M.00212661216821
Het restaurant is gelegen in een oase van rust in het drukke stadscentrum. Traditioneel, gezellig interieur met een al even traditionele keuken. Zeer lekker gegeten en gedronken. Het zijn mooie porties. Ook bij een plantaardig dieet, zijn er opties. De prijzen zijn zeer correct.

Nummer 07 Dardar Rooftop – leukste restaurant van Marrakech

De dakterrassen van veel Riad’s bieden prachtig uitzicht. Zo ook die van Dardar, wat eigenlijk huishuis betekent. Het prachtige uitzicht bij zonsondergang leent zich uitermate goed voor de heerlijkste tapas en andere gerechten. Het volledige menu staat op hun website: Dardar Rooftop Restaurant. Bj zonsondergang is dit misschien wel de meest geliefde plek van Marrakech. Reserveren absoluut noodzakelijk. Ook op andere momenten van de dag en avond is het uitzicht prachtig. De menukaart is vol variatie met lekker veel verschillende tapas en veel verschillende cocktails (ook met alcohol) en fruitdrankjes. Daar alleen al van kun je een hele avond genieten. Voor je portemonnee is het wel goed om te weten dat alcohol in Marokko niet goedkoop is.

Nummer 08 Koulchi Zine Rooftop Restaurant – leukste restaurant van Marrakech

Ook op het rooftop dakterras van Koulchi Zine (alles is lekker) kijk je je ogen uit. Van de verlichting, de sfeer en het koele briesje dat in de avond Marrakech verwent kun je hier alleen maar genieten. Vegans en vegetariërs hebben hier ook volop keuzen. Klassieke Marokkaanse gerechten als couscous met tfaya (gekarameliseerde ui met rozijnen) en ook de in de houtkooltjes van de hammam langzaam gaar gestoofde vleesmelange uit de Tanjia kun je hier bestellen. Zie ook de menukaart op de webiste van Koulchi Zine. Reserveer je tafel tijdig voor een mooie plek bij zonsondergang: reservation@kulchizine.com. Whatsapp/M. 00212679010094

Nummer 09 Cafe Mazel – leukste restaurant van Marrakech

Niet alleen om te eten ook als koffie of drankjestop niet te versmaden. Klassieker is haast hun orangade of lemonade als op en top verfirrsingsdrankje op een warme dag. Deze verfrissende cocktail met de bijzondere oranjebloesem uit Marrakech is een van de must have’s die je in Marrakech geproefd moet hebben. De cocktail is er ook in de gemengde variant (sinaasappel en limoen) of in een detox versie (met gember en munt). Ook de broodjes Falafel zijn hier wonderbaarlijk en verraden waarom het café voor een naam uit het midden oosten heeft gekozen. Het grote café terras kijkt niet voor niks uit op de entree van de joodse wijk: Mellah. Dat deze naam verwijst naar zout alleen al is een prachtig verhaal uit de tijd dat zout misschien wel meer waard was dan goud.

Nummer 10 Kosy Bar – leukste restaurant van Marrakech

Ook hier is het de eerste indruk vanaf het prachtige terras dat direct maakt dat je hier wel wilt aanschuiven voor een prachtige avond. Gelegen aan het ’s avonds zo heerlijk rustige joodse pleintje. Voor de liefhebbers is er een goed glas (ook Marokkanse) wijn. Voor de menukeuze zie de website van de Kosy Bar.

 

Tips voor extra’s tijdens de wandeling langs 10 leukste restaurants in Marrakech

Voor de extra wandelroute vanaf Bab Rob / Bab Agnaou eerst naar Les Tombeaux Saadien.
Daarvoor (of er na) koffie bij Cafe Zeitoun Kasbah en dan te voet naar het Paleis El Badii. Geel is de korte route; groen is de route langs de leuke lokale groentenmarkt.
Daar precies boven ligt het Joodse plein – place Mellah (officieel adres Place des Ferblantiers)
met oa. het dakterras van de Kosybar (nr. 10 van leukste restaurants met ook alcohol vergunning) en het straatterras met uitzicht op de ingang van de Joodse wijk zelf: Café Mazel met lekkere broodjes falafel en overheerlijke verfrissingsdrankjes met oranjebloesem en bruiswater. Vraag naar de ORANGADE of LEMONADE of de mix. Ze hebben ook een detox versie met komkommer en gember.

Riad Les Oliviers ligt midden in de Rue de la Bahia (no. 45 en no. 47) juist ten noorden van het Bahia Paleis
Aanlooproute door de Rue Riad Zitoun el Jedid die voor het Bahia paleis langs loopt.