Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Marrakech Riadhotel of Riad hotel – tips van Wereldstadgids Helma Matthijssen

Marrakech Riadhotel of Riad hotel 

tips van Wereldstadgids Helma Matthijssen

Voor een stedentrip of ander bezoek aan Marrakech is er natuurlijk niets leuker dan (ook) te slapen in een authentiek Riadhotel of Riad hotel zoals de meesten schrijven. Riad betekent binnenkoer of tuin. Eigenlijk zijn het oude herenhuizen van grote en rijke families in de oude binnenstad. Nu omgetoverd tot kleine paleisjes met Marokkaans design. Vaak zijn er maximaal 5 of 6 kamers met eigen badkamer. Soms zijn meerdere herenhuizen naast elkaar samengevoegd en kun je er ook met een wat grotere groep terecht. In luxe en prijs zijn er zeer grote verschillen.

Bij Maroc Travel hebben we een leuke aanbieding voor een Marrakech stedentrip van 5 dagen met 4 nachten verblijf in een leuk Riad hotel en je wordt afgehaald van het vliegveld. Ook zijn twee van onze leuke Marrakech excursies dan al inbegrepen. De meeste Riad hotels waar wij in Marrakech graag mee samenwerken zitten op loopafstand van het centrale plein Jemaa el Fna. De leukste buurt vinden wij de buurt Riad Zitoun, de wijk waar vroeger de olijfbomen stonden; dat is de wijk rondom de Rue Riad Zitoun Kedim en Rue Riad Zitoun Jedid. Net als Amsterdam is Marrakech vanaf 1070 langzaam steeds groter gegroeid. En net als in Amsterdam De Plantage was de wijk Riad Zitoun een belangrijke voedsel leverancier voor de groeiende stad. Hier vlakbij vestigden ook de belangrijkste sultans zich in de nabij gelegen Kasbah wijk. Omdat je zo dichtbij alle verschillende bezienswaardigheden verblijft kun je heerlijk de tijd nemen om die op eigen tempo en naar eigen wens te bezoeken.

Voor reserveren van een excursie in Marrakech of voor vragen?
Meer informatie: excursies in Marrakech.
Of reserveer direct –  via whatsapp;
Toubkal Adventure (Ghita) M.00212673116665
Maroc Travel (Helma) M.0031655277235

Riad hotel, Riadhotel en Marrakech of Marrakesh

Vooraf al goed om te weten als je gaat zoeken is dat zowel het woord Riadhotel door velen wordt geschreven als Riad hotel en soms zelfs als Ryad hotel. Marrakech is weliswaar dichtbij het Hoge Atlasgebergte; de stad Marrakech op ca. 450m. hoogte is relatief vlak. Fietsen in Marrakech is een goede kennismaking met de stad. Ook Marrakech wordt verschillend geschreven. In Nederland en België schrijven we Marrakech Riadhotel als in Marrakech Riad hotel gebruikelijker. In het Duits is het Marrakesch Riad Hotel en in het Engels Marrakesh Riad Hotel of schrijven de Engelsen ook vaak Marrakesh Ryad hotel. Niet alle Riad hotels in Marrakech zijn echte Riadhotels; er zijn ook heel knappe namaak gebouwen die met net ietsje meet moderne luxe toch voldoende aan de sfeer van authentiek. Als je gaat zoeken op google of op verschillende booking platforms zoals airbnb, booking en noem het maar op zie je direct door alle bomen haast het bos niet meer als je gaat zoeken op Riad hotel in Marrakech. Dus hoe weet je nu waar je moet gaan zoeken als je op zoekt bent naar een Riadhotel in Marrakech dat goed bij jou past.

Groot verschil in prijsklasse Riad hotels in Marrakech

Het zal je direct opvallen: er is echt een enorm prijsverschil bij alle Riad hotels in Marrakech. Sommige zijn dan ook echte paleizen. Zo kun je verblijven in een privé Riad in de tuin van het Royal Al Mansour. Dit is daadwerkelijk een zomer/tuin verblijf geweest van de zoon van een sultan en nog steeds in eigendom van de royal family.
Voor euro 9007 per nacht slaap je daar in Riad Prestige. Het ontbijt is dan inbegrepen. Verder krijg je: 3 kamers, 1 salon, 3 badkamers, 2 tweepersoonsbedden en 2 grote tweepersoonsbedden en een canapé; totaal 850m2 tot je beschikking; iets meer dan euro 10 per m2 zeg maar.
Goed om te weten dat je bij het Royal Al Mansour ook een dagentree kan kopen om alleen naar het zwembad te gaan: 1.500 dirham per persoon inclusief drankje en lunch waan je je dan een dagje als een prinses in een echt prinsessen paradijs. En daarbij is het ook goed om te weten dat de Royal Family zeer grote financiële ondersteuning biedt aan de projecten van Eduation for all.

Royal Al Mansour Riad Prestige

Riad hotel in Marrakech vanaf euro 60 per nacht

Voor een overnachting in een leuk Riad hotel in Marrakech moet je rekenen op een prijs vanaf euro 60 per nacht voor een kamer. Voor een ‘eenpersoonskamer betaal je vaak bijna of helemaal hetzelfde. Ontbijt is veelal inbegrepen. Maar let op; vaak betaal je nog apart voor de toeristenbelasting. Die kan variëren van euro 1,50 tot wel euro 4,50 per nacht per per persoon. Ook wordt het ontbijt bij veel van de kleinere Riad hotels vaak pas vanaf 09h00 geserveerd. Als je vroeger wilt ontbijten vraag daar dan op tijd om. Vaak is het verblijf in de kleinere Riad hotels in Marrakech zo geregeld dat het personeel er ’s nachts niet verblijft. Je krijgt dan zelf ook een sleutel van de voordeur van jouw Riad hotel in Marrakech. Dus als je vroeger wilt ontbijten moet je dat bij aankomst in het Riad hotel van jouw keuze in Marrakech direct aangeven.

Riad hotel in Marrakech reserveren via eerlijke boekingssite Moonback

Om te zorgen dat het Riad hotel in Marrakech waar jij gaat verblijven ook een eerlijke prijs krijgt voor de service die ze aan jou gaan leveren raden wij aan om je hotelreservering te doen via de eerlijke boekingssite Moonback. Zij zijn relatief nieuw in de markt en verdienen alle support. Staat jouw favoriete Riad hotel in Marrakech nog niet op de site van Moonback de eerlijke boekingssite? Geef ons dan een seintje. Doordat wij dagelijks excursies organiseren in en vanuit Marrakech is het voor ons een kleine moeite om even op de fiets langs jouw Riad hotel in Marrakech te fietsen en te regelen dat ze op de hoogte worden gebracht van alle voordelen van Moonback. En het leuke is: als je hebt gereserveerd via Moonback wordt je toch als  een beetje extra gastvrij ontvangen als zijnde een soort van premium klant. Zoals Cruijff altijd al zei; elk voordeel heeft ook een nadeel. Dat Booking .com zo groot is geworden geeft het een waanzinnige monopolie positie. Maar door die monopolie positie wordt de entree voor anderen aantrekkelijker. Niet alleen voor dezelfde prijsvechters zoals Trivago, Weekendje weg en PrijsVrij maar ook voor eerlijke en oprechte partners zoals de nieuwe start up Moonback

Het leuke aan het boeken van een Riad hotel in Marrakech via MOONBACK is dat je zo echt een verschil maakt. Net zoals Moonback dat doet.
Dus DE tip van Wereldstadgids Helma Matthijssen is boek je Riad hotel in Marrakech via onze leuke aanbieding MARRAKECH DROOM STEDENTRIP of reserveer je Riad hotel door direct contact met een Riad hotel dat bij jou past via de eerlijke boeking website van MOONBACK.

En als je dan zelf jouw Riad hotel voor je verblijf in Marrakech hebt gekozen is het slim om direct ook een reservering te doen voor de allerleukste fietstocht in Marrakech. De perfecte manier om met een lokale gids de stad te verkennen en daarna te kiezen wat je nog meer gaat doen. Voor de populaire botanische tuin Jardin Majorelle; die is erg leuk om in de middag te doen als je ’s ochtend hebt gefietst (of andersom).

De fietstocht duurt 3 uur en laat je zowel de modernere wijk van de Fransen zien als ook de echte eeuwenoude binnenstad binnen de stadsmuren met zijn smalle steegjes en straatjes. Elke dag gegarandeerd vertrek oemt met een goede kwaliteit en Nederlands sprekende gids
– extra “inside” tips van je lokale gids tijdens de fietstocht
– sluit perfect aan bij een ochtend of middag bezoek aan de fotogenieke tuinen van de Jardin Majorelle en het naast gelegen museum ter ere van Yves Saint Laurent. Deze moet je wel verplicht vooraf online reserveren (en betalen en kun je daarna niet meer wijzigen)
– je krijgt een wandelbeschrijving om vanaf de Jardin Majorelle dwars door de oude binnen stad en de Jardin Secret zelf terug te wandelen naar het beroemde plein Jemaa el Fna.

De populaire fietstocht start elke dag 09h30 (vanaf 15 oktober om 10h00)
Vanaf 15 september ook ’s middags 15h00

Met alle kennis van Marrakech en de omgeving denkt Wereldstadgids in Marrakech Helma Matthijssen ook graag met je mee voor een programma of Marrakech excursies op maat.
Ook voor grotere groepen zijn er volop kleinschalige mogelijkheden. Voor ideeën kijk ook bij de Marrakech excursies van Maroc Travel.
Whats app Helma M. 0031 6 55 27 72 35 / Omar M.0031623266519
Of neem direct contact op met hun kantoor in Marrakech / Gueliz: Morocco Toubkal Adventure. Whats app Ghita M. 00212 6 73 11 66 65

Lees ook
– Marrakech  – wat je vooraf moet weten
– Marrakech tips – wat te doen in Marrakesh
– Tips Marrakech – kledingadvies
– Tips Marrakech – persoonlijke tips van Helma