Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Transfer, trein, huurauto

Marrakech transfer, trein of huurauto

Bij Maroc Travel geloven we in de meerwaarde van direct contact met de lokale bevolking; zie ook de pagina over ons. Voor al onze reizen werken wij daarom samen met goede privé chauffeurs. Marrakech en Marokko bezoekers op hun eigen ritme de mooiste plekjes van Marokko laten zien is hun vak. Ook sociaal gezien zijn ze getraind om snel door te hebben waar de voorkeuren van de bezoekers liggen. En wij zorgen graag voor zoveel mogelijk werkgelegenheid. Allemaal redenen waarom wij onze individuele rondreizen alleen aanbieden met privé chauffeur en comfortabele auto’s met airco. Al vanaf het vliegveld. Tot waar je maar wilt.

Trein in Marokko

Met name voor de steden in het Noorden (Tanger, Rabat, Casablanca, Meknes, Fes) kan de trein een heel goed alternatief zijn. Treinen in Marokko rijden stipt op tijd en zijn zeker niet overvol.
Let op: er is geen trein verbinding tussen Marrakech en Fez en ook niet tussen Marrakech en Essaouira of Marrakech en Agadir. Die laatste staat al wel in de plannen. Treintijden zijn te vinden op;  Site d’achat en ligne de billet de train (oncf-voyages.ma)
Voor de trajecten waar geen trein rijdt wordt op die website van de ONCF automatische de snelbus van Supratours voorgesteld.
Het busstation van Supratours is in Marrakech zelfs naast het treinstation.

Huurauto Marokko

Wil je echt alleen maar in Marokko rondrijden als je zelf achter het stuur zit: huur je auto dan pas vanaf het moment dat je Marrakech verlaat. In de (oude binnen) stad van Marrakech is het hebben van een auto eerder een last dan een voordeel. Vrijwel alle hotels hebben een service om een auto te huren en de verhuurders komen zelfs op bezoek in je hotel; ook om de auto vlakbij af te leveren. Let wel op: in Marokko is het de gewoonte dat je de huurauto met een lege tank krijgt aangeleverd en niet met een volle.
Wil je alles al in Nederland geregeld hebben; kijk dan op de website van Sunny Cars.