Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Marrakech excursie de leukste tips van Wereldstadgids Helma Matthijssen

Marrakech stedentrip de leukste excursies

door: Helma Matthijssen

Marrakech ontdekken en meer zien dan alleen de toeristische buitenkant? Dan ben je bij Helma Matthijssen van Maroc Travel / Morocco Toubkal Adventure / Biking in Marrakech precies aan het goede adres. Helma is de vertegenwoordiging van wereldstadgidsen.com in Marrakech. Helma verzorgt samen met haar team van ‘locals’ een platform vol met Marrakechtips; een breed scala aan diensten; zowel betaald als helemaal gratis. Allemaal bedoeld om jou nog meer te laten genieten van Marrakech en de mooiste excursies.

Voor reserveren van een excursie in Marrakech of voor vragen?
Meer informatie: excursies in Marrakech.
Of reserveer direct –  via whatsapp;
Toubkal Adventure (Ghita) M.00212673116665
Maroc Travel (Helma) M.0031655277235

Excursie in Marrakech; Fietstocht met Nederlandse gids – elke dag

Marrakech is weliswaar dichtbij het Hoge Atlasgebergte; de stad Marrakech op ca. 450m. hoogte is relatief vlak. Fietsen in Marrakech is een goede kennismaking met de stad.
Het leuke aan de fietstocht door Marrakech die door Wereldstadgids Helma en haar team al sinds 2014 worden uitgevoerd:
– je kunt dagelijks mee; in de zomer ’s ochtends om 09h30 en in de ‘winter’ (vanaf 01 november t/m 31 maart) ’s ochtends om 10h00 en ’s middags om 15h00
– de fietstocht duurt 3 uur en laat je zowel de modernere wijk van de Fransen zien als ook de echte eeuwenoude binnenstad binnen de stadsmuren met zijn smalle steegjes en straatjes
– gegarandeerd met een goede kwaliteit en Nederlands sprekende gids
– extra “inside” tips van je lokale gids tijdens de fietstocht
– sluit perfect aan bij een ochtend of middag bezoek aan de fotogenieke tuinen van de Jardin Majorelle en het naast gelegen museum ter ere van Yves Saint Laurent. Deze moet je wel verplicht vooraf online reserveren (en betalen en kun je daarna niet meer wijzigen)
– je krijgt een wandelbeschrijving om vanaf de Jardin Majorelle dwars door de oude binnen stad en de Jardin Secret zelf terug te wandelen naar het beroemde plein Jemaa el Fna.

De populaire fietstocht start elke dag 09h30 (vanaf 15 oktober om 10h00)
Vanaf 15 september ook ’s middags 15h00

Privé fietstocht in Marrakech met gids ook mogelijk

Excursie in Marrakech; Wandeltochten met historie, cultuur en proeverij

Marrakech wandelen met gids; ochtend wandeling Kasbah en Sultans

Uitermate geschikt voor de ochtend is een wandeling door het meest historische deel van de oude binnenstad is de wandeltocht Kasbah en Sultans die je op een leuke en afwisselende manier laat zien hoe er in het verleden om deze aantrekkelijke stad is gestreden. Natuurlijk nemen Wereldstadgids Helma en haar team van ‘locals’ je ook mee naar wat meer verborgen plekjes. Ook leuk voor met kinderen; tijdens de wandeltocht zijn er leuke raadsels om op te lossen.
Start elke dag 09h30 / Privé wandeltocht Marrakech ook mogelijk

Marrakech wandelen met gids; middag wandeling souks & secrets

In de souks van Marrakech vindt je de markten en winkeltjes in smalle straatjes en steegjes. Elk nadeel heeft ook een voordeel. De smalle straatjes zijn makkelijk te overdekken met rieten vlechtwerk waardoor er nog wel licht binnenkomt en er toch veel zon wordt weggehouden. Dus ook als het ’s middags best warm kan zijn in Marrakech is het ideaal om met een gids te dwalen door deze souks van Marrakech waar je tal van oude ambachten ziet. Laat je verrassen tijdens de Marrakech wandeling langs de Souks & Secrets.
Start elke dag 14h30 / Privé wandeltocht Marrakech ook mogelijk

Marrakech wandelen met gids: avond wandeling met proeverij

Marrakech Streetfoodtour is super leuk om ’s avonds de stad te verkennen. Onderweg is er een proeverij van Marokkaanse lekkernijen zoals de ‘locals’ ze graag eten. Natuurlijk komen we ook op het populaire plein Jemaa el Fna met al zijn streetfood eetkramen en artiesten zoals verhalenvertellers en muzikanten. De prachtige zonsondergang die je bijna elke avond in Marrakech ziet krijg je er bij deze leuke ontdekkingswandeling in Marrakech gratis bij.
Start elke dag 18h00 / Privé wandeltocht Marrakech ook mogelijk

Excursie buiten Marrakech; een andere wereld Berberdorpen in het Atlasgebergte

Dagexcursie Berberdorpen in het Atlasgebergte met lokale gids

Het leuke aan de zuidelijk gelegen koningsstad Marrakech is dat de omgeving er prachtig is. Het Atlasgebergte is dichtbij; op slechts vijf kwartier rijden. Bij jouw bezoek aan Marrakech mag een dagje naar het Atlasgebergte daarom zeker niet ontbreken. Er gaat en andere wereld voor je open. Maak een wandeling langs Berberdorpjes naar de waterval van Imlil en geniet van de gastvrijheid van de Berbers met muntthee en een lekkere lunch in een Berberhuis bij een Berber familie thuis. Zo ontmoet je de ‘locals’; authentiek en echt. Op de terugweg naar Marrakech is er gelegenheid voor een korte kamelenrit (20 minuten) maken in een prachtige setting. De kamelen worden goed verzorgd. Deelname aan de kamelenrit is niet verplicht. De plek langs de rivierbedding van de Oued Ghighaya is prachtig genoeg om een half uurtje te relaxen.
Start elke dag 09h30 – ca. 17h00

Dagexcursie Berberdorpen in het Atlasgebergte MOUNTAINBIKE
Voor de echte sportievelingen: er is ook een mountainbike versie van onze dagexcursie naar het Hoge Atlasgebergte.

Meer dagen wandelen of meer dagen mountainbike
Ook dat is mogelijk. Neem voor alle mogelijkheden een kijkje op de maroctravel.nl website.

Excursie buiten Marrakech; de woestijn

Ook al ligt de zuidelijke stad Marrakech relatief dicht bij de Sahara woestijn; naar de hoge zandduinen van het Erg Chebbi of Erg Chegaga is het een hele dag rijden (minimaal 7 uur zonder stops). En weer terug. Advies van Marokko specialist Helma van Maroc Travel: als je daar naar toe wilt neem dan meer dagen de tijd om ook van al het andere moois onderweg te genieten zoals de Gorge du Todra en de Dades kloof en de Draa vallei. Dan heb je minimaal 5 dagen nodig.
Voor goede suggesties voor je programma: zie de individuele rondreis Zuid Marokko van Maroc Travel.
Doe je gewoon een stedentrip Marrakech en ben je op zoek naar een woestijnexcursie ga dan genieten van een avondbeleving in de woestijn met ondergaande zon en sterrenhemel en kies voor de woestijn van Agafay op slechts 45 minuten van Marrakech.

Avond excursie Marrakech: woestijn beleving Agafay

Je wordt afgehaald bij je (Riad)hotel. In de woestijn maak je een leuke kamelenrit (niet verplicht). Met een prachtig uitzicht bleef je in Marokkaanse sfeer de zonsondergang met muziek en diner. Kleinschalig en met de locals; authentiek en echt. De kamen worden goed verzorgd. Deelname aan de kamelenrit is niet verplicht. De plek is prachtig genoeg om ook zonder kamelenrit van te genieten.
Start elke dag 17h00 – ca. 22h00

Quad excursie Marrakech; tijdens de woestijn beleving Agafay
Voor de liefhebbers; bij de avond beleving in Agafay is er ook een extra optie voor een mooie tour op een Quad.

Optie voor combinatie dag excursie buiten Marrakech met Berberdorpen en avond excursie woestijn beleving Agafay
Bij Maroc Travel noemen we dit de ultieme Morocco Experience.

Dag excursie buiten Marrakech: Quad rijden in de Agafay woestijn
Voor de Quad liefhebbers zijn er ook langere tochten mogelijk in de Agafay woestijn.

Overnachten inde Agafay woestijn; luxe bivouacs & glamping
Wil je jezelf verwennen met een hele bijzondere avond en verblijf. Ook een overnachting in de woestijn van Agafay is mogelijk.

Excursie Marrakech; op maat en voor groepen

Met alle kennis van Marrakech en de omgeving denkt Wereldstadgids in Marrakech Helma Matthijssen ook graag met je mee voor een programma of Marrakech excursies op maat. Ook vor grotere groepen zijn er volop kleinschalige mogelijkheden. Voor ideeën kijk ook bij de Marrakech excursies van Maroc Travel.
Whats app Helma M. 0031 6 55 27 72 35 / Omar M.0031623266519
Of neem direct contact op met hun kantoor in Marrakech / Gueliz: Morocco Toubkal Adventure. Whats app Ghita M. 00212 6 73 11 66 65

Lees ook
– Marrakech  – wat je vooraf moet weten
– Marrakech tips – wat te doen in Marrakesh
– Tips Marrakech – kledingadvies
– Tips Marrakech – persoonlijke tips van Helma