Toubkal specialist

De Jebel Toubkal in Marokko is de hoogste top van heel Noord Afrika. Met 4.167m. is het hoogste punt in de Hoge Atlas bergen van Marokko nog niet de helft van wat u in de Himalaya treft. Omdat er in Marokko en de wijde omtrek van heel Noord Afrika geen hoger punt is te vinden dan de Jebel Toubkal levert de beklimming u een oprecht ‘top of the world’ gevoel. En de reis naar Marokko is minder dan de helft; in 3,5 uur bent u al vanaf Amsterdam in Marrakech. Daar ziet u, bij helder weer, het Toubkal massief al liggen. In de winter met wit besneeuwde toppen levert dit feeërieke plaatjes.
Bij Maroc Travel zijn we oprecht dé Toubkal specialist. Omar Souktan, mede-oprichter/eigenaar, is geboren en opgetogen aan de voet van de hoogste top van Marokko. Vanuit het bergdorp Imlil heeft hij vele bezoekers uit vele landen begeleid. Naar de top van Jebel Toubkal en ook op vele andere tochten in bergen en woestijn.  Ontspannen wandelen met bagagevervoer op muildieren. En ook in de winter met sneeuw. Toerski in Marokko; Omar’s favoriet.

Marokko Toubkal; individueel of kleine groep

Elke week kun je mee met een 8 daagse reis van zondag t/m zondag met op maandag vertrek naar de bergen voor een 6-daagse trektocht naar Jebel Toubkal. Met een kleine internationale groep. Wil je met een eigen groepje of met twee; dan kun je op elke gewenste dag vertrekken. En ook het aantal dagen van de trektocht kun je dan zelf kiezen. De trektocht van 6 dagen kunnen wij van harte aanbevelen; met een goede acclimatisatie opbouw aan de hoogte en een prachtige aanloop door kleurrijke en afgelegen Berber valleien. Die aanloop – met bijna elke dag een hoge pas met fraaie vergezichten om over te steken naar de volgende vallei – is misschien wel het mooiste van de tocht. De grote variatie in kleuren en steeds weer andere bergen zal een onvergetelijke indruk maken. Doordat de bagage wordt vervoerd op muildieren is het ontspannen wandelen. Ook de picknicks onderweg en de maaltijden ’s avonds zijn goed verzorgd. Door veel reizigers worden de groene Berbervalleien met terrassakkertjes van gerst of tarwe omgeven door de ruige bergen niet voor niets geroemd als ‘klein Nepal’.

Marokko Toubkal; zomer en winter

In de zomer is het ontspannen wandelen in het Hoge Atlas gebergte van Marokko. In de winter komt er iets meer bij kijken. Dan ligt er sneeuw op de hoogste toppen. De laatste dag naar de top wandel je dan het makkelijkste ’s morgens heel vroeg als de sneeuw nog bevroren is. Eind februari / begin maart ligt er vaak zelfs zo veel sneeuw dat het mogelijk is om er toerski tochten te gaan maken. Vooral in de zogenaamde ‘couloirs’; voor ervaren toerskiers. U kun ook ‘gewoon’ gaan wandelen in de sneeuw. Maroc Travel organiseert het hele jaar uw Jebel Toubkal reis.
Overnachtingen in een berghut en in Berberguesthouses bijna bij de bewoners thuis. In de zomer ook met kamperen. Dat is ook leuk om met kinderen; kamperen midden in de natuur met een trektocht die ook langs het bergmeer Lac d’Ifni passeert.

In het aanbod van onze Marokko Toubkal reizen vindt u alle variaties. Kort, lang, makkelijk, moeilijk, meer aanloop, meer 4.000m. toppen, primitief of bijna luxueus. Bijna alles kan, Het is het land van 1001 nacht. En als uw keuze er niet bij zit maken wij voor u graag een reis op maat.

En als u liever in de winter of in het voor en najaar verder naar de zon en het zuiden wandelt ….
Ook in de Anti Atlas bergen en in de woestijn kunt u mooie wandeltochten maken.