Over Ons

Bij Maroc Travel willen we maar één ding: jouw reis naar Marokko en magisch Marrakech omtoveren tot een onvergetelijke ervaring. Wij kennen het land, de bergen en de woestijn en de Berbers als onze eigen familie; het is onze familie. Het is ons genoegen om iedereen het de bijzondere cultuur en de prachtige natuur van Marokko te laten ontdekken. Van binnenuit en vanuit ons hart. Marhababikoum / Welkom!
Ons intercultureel team van Nederlanders en Marokkanen maakt ons uniek om met u mee te denken welke reis het beste bij u past. Wij geven u graag advies of maken uw reis op maat. We zijn lid van de ANVR, SGR en het calamiteitenfonds en met een eigen kantoor in Marrakech zorgen wij dat alles goed geregeld. Zodat u onbezorgd kunt genieten, beleven en ervaren.

Omar Souktan

Omar Souktan

Geboren en getogen in bergdorp Imlil aan de voet van Jebel Toubkal (4.167m). Meer dan 100x stond Omar op de top; in de zomer met wandelschoenen, in de winter met tourski‘s. Met zijn vele jaren ervaring helpt Omar je graag bij het uitstippelen van een wandelroute op maat. Omar spreekt inmiddels ook vloeiend Nederlands en is als vrijwilliger ook SKB (sportklimbegeleider) bij de NKBV afdeling Noord Holland.

Foto: rechts Omar Souktan

Helma Matthijssen

Helma Matthijssen

In 1990 fietste Helma op de mountainbike dwars door Afrika. In 1994 stond ze voor het eerst op de top van de Toubkal en in 2001 voor het eerst samen met Omar.  Naast vele reizen in Marokko was Helma ook in Tanzania (op de Kilimanjaro) en in de bergen van Bolivia, Peru, Pakistan en Nepal. “De kleurrijke en imposante bergen van de Hoge Atlas maken altijd weer indruk. Vooral omdat het leven van alle dag hier nog gewoon zijn gang gaat. In en rond de dorpen zijn overal groene terras-akkertjes en walnotenbomen. Het netwerk van bergpaden wordt volop gebruikt door de berbers  die met hun muildier op weg zijn naar …”  Aan de Universiteit van Leiden volgde ze lessen in het Tashelhiyt – de Berber taal van Zuid Marokko.

Mohammed Aksoual Idboussalem

Mohammed ‘Aksoual’ Idboussalem

Geboren en getogen in het valkbij Imlil gelegen authentieke Berberdorpje Mezzik. Hij is opgeleid als ‘accompagnateur’ bij de Marokkaanse Federation Royal du Ski et Montagne. Hij is het toonbeeld van Berbergastvrijheid en zorgt ook voor het nodige plezier tijdens uw reis. Zijn bijnaam Aksoual naar de berg Jebel Aksoual (3.903m.) en de auberge in Imlil waar wandelaars vroeger verzamelden en waar Mohamed jarenlang gastheer was. Tegenwoordig is hij de gastheer voor Maroc Travel en het logistieke wonder achter onze reizen.

Foto: links Mohammed ‘Aksoual’

Hans Perik

Hans Perik

Hans is al  meer dan 25 jaar Mountain Tour Leader voor de NKBV; de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.
Hij heeft vele bergtochten gemaakt in de Alpen en ver daarbuiten: naar Nepal, Japan, Kenia, Tanzania, Namibië, Rusland en de Verenigde Staten. Ook in het Hoge Atlas gebergte in Marokko.
In Marrakech liep hij de halve marathon in 2007, 2009 en 2010.
Tegenwoordig is hij reisleider o.a. voor onze speciale Marrakech (halve) marathon reis. In combinatie mogelijk met een winterbeklimming van de Jebel Toubkal (4.167m.).

Faissal Mellouki

Faissal Mellouki

Fietsen, fietsen en fietsen dat is wat Faissal het allerliefste doet. Bij voorkeur op de Mountainbike in de bergen maar ook in de koningsstad Marrakech kent hij goed de weg. Hij volgde de opleiding ‘guide des espaces naturel’; geaccrediteerd door het Marokkaanse Ministerie van Toerisme. Faissal spreekt goed Engels en maakt makkelijk contact met al zijn ‘nieuwe vrienden’.

Otto van der Wal

Otto van der Wal

Otto is een door de NTFU opgeleid MTB 3 instructeur en is ervaren begeleider van meerdaagse mountainbike tochten.
Als trainer is hij actief voor meerdere verenigingen en organisaties. In vele landen en regio’s heeft Otto zijn mountainbikesporen achtergelaten zoals: the Highlands van Schotland, de Midi-Pyreneeën in Frankrijk, de Zwitserse Alpen en de Belgische Ardennen. Naast het mountainbiken is hij gespecialiseerd in het gebruik van GPS navigatie apparatuur. Zij kennis en enthousiasme deelt hij graag met anderen.

Karim Ait Yousee

Claire Piters

Vlakbij het prachtige natuurgebied van Eijsder Beemden in Zuid Limburg heeft Claire een eigen praktijk voor intuïtieve Hatha Yoga en Helende Massage. In de zomer geeft ze yoga weken in de Vogezen in Frakrijk, in september in het Duitse Sauerland en in het voor- en najaar neemt ze u graag mee voor een week er helemaal even tussen uit naar Zuid Marokko. Daar begeleidt zij op ontspannen wijze onze lichte en comfortabel yoga-wandelreis. Vanuit Agadir of desgewenst vanuit Marrakech. Verlenging mogelijk aan de Atlantische Kust en ook in Marrakech.

Ghita Sardi

Ghita Sardi

Ghita – spreek uit Rita – is het hart van ons eigen kantoor in Marrakech.
Vanuit de Rue Oum Errabia in Marrakech – Gueliz zorgt zij voor alle reserveringen en de administratie.

Rita / Ghita spreekt Arabisch, Berber, Engels, Frans en inmiddels natuurlijk ook enkele woordjes Nederlands.

Ghita zorgt voor optimale flexibiliteit in onze bereikbaarheid.
Via whats app is zij bijna 24/24 bereikbaar: 00212 6 73 11 66 65

Mariëtte van Beek

Mariëtte van Beek

Reis om te reizen; dat is wat reisjournaliste Mariëtte van Beek het liefste doet. En daarover verhalen. Met haar pen als journaliste en in woord en gebaar als reisleidster in Marrakech en Zuid Marokko. Zij deelt graag al haar geheimen over Marrakech en de leukste wetenswaardigheden over Marokko met u. Mariëtte spreekt Arabisch, is schrijfster van o.a. de Dominicusgids van Marrakech en woonde zelf geruime tijd in de oude medina van Marrakech.