Fietsen in Marrakech

Fietsen in Marrakech; wat is er leuker dan een stad als Marrakech ook op de fiets te ontdekken? Fietsen in Marrakech door de smalle straatjes en steegjes van de souks is een hele belevenis. Het is ons gelukt een bijzondere route uit te zetten die je in 3 uur langs de highlights van Marrakech leidt. Een lokale gids fietst voorop. Vertrek elke dag om 09h30 met Nederlandstalige begeleiding. Een privé-tour kan ook op aanvraag. Dan betaal je wel iets meer.

Tijdens een 3 uur durende tour het magische Marrakech ontdekken op de fiets. Wat een avontuur! Via een prachtige door ons uitgezette route krijg je de verschillende gezichten van deze stad te zien. Samen met een lokale gids fiets je een uitdagende tocht die je zowel door de nieuwe wijk (Guéliz) als door de Medina (oude binnenstad) voert. Je zult je wanen als een echte Marrakchi tussen het verkeer van Marrakech.

  • Fietsen door de Medina en de souks van Marrakech;
  • ook fiets je door het modernere deel van de stad (Guéliz);
  • goede kwaliteit fietsen met versnellingen;
  • Nederlands- / Engels- / Duitssprekende gids;
  • bezoek aan bezienswaardigheid (entreeprijs niet inbegrepen).

Vertrek: Elke dag (09.30u) – verzamelen bij Toubkal Adventure Office (Rue Oum Errabia)
Taal: Nederlands / Engels / Duits
Duur: 3 uur

Wat is er leuker dan het magische Marrakech op de fiets te gaan ontdekken? In de Medina (de ommuurde oude binnenstad) met alle kleine steegjes en smalle straatjes is dat een hele uitdaging. Wij hebben daarom een prachtige route uitgezet die je de verschillende gezichten van Marrakech laat zien. Samen met een lokale gids begin je de fietstour in de nieuwe stad: Guéliz. Door de Fransen aangelegd in de koloniale tijd met brede boulevards en open lanen als tegenhanger van de hoekige en smalle steegjes in de Medina. Vervolgens fiets je langs de verschillende highlights in de Medina, waaronder de Koutoubia moskee, de Saadische graven en Palais El Bahia. Je fietst dan ook dwars door de souks als een echt “Marrakchi”. Tijdens de tour is het mogelijk om één van de bezienswaardigheid te bezoeken en/of een drankje op een terras. Zowel de entreeprijs van de bezienswaardigheid als het drankje op het terras zit niet bij de prijs inbegrepen.

Wat een geweldige fietstocht hebben we (ik geoefende fietser en dochter niet) gemaakt met gids Anne Bruin. Je hebt meteen de hele stad gezien en bij de bezienswaardigheden (graf vd sultan en de koranschool) kregen we even de tijd voor een bezoekje. Halverwege even terrasje met uitzicht op de ooievaars.Heel leuk vonden we het fietsen door de smalle straatjes vd medina.

Meer ervaringen lezen of delen? Zie Trip Advisor Biking in Marrakech