Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 995 p.p.
Uitgelicht:
 • met NL reisbegeleiding
 • cultuur en natuur
 • Marrakech en Berbervalleien
Inbegrepen:
 • 2x airport transfer
 • 4 nachten in leuk Riadhotel in Marrakech (incl. ontbijt)
 • 4 dagen excursie Atlasgebergte (incl. alle maaltijden)
 • NL reisbegeleiding + lokale equipe
 • welkom diner dag 01
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marokko
 • lunch en diner in Marrakech
 • fooien (in Marokko zeer gebruikelijk; reserveer hiervoor ca. € 50 p/p)
 • mineraalwater, (fris)drankjes, souvenirs, etc.
 • entrees bezienswaardigheden Marrakech

Speciale natuur/cultuur wandelreis; ontdek Marokko van binnenuit.

 

 • Overnachtingen in Riad hotel in Marrakech en in Berber guesthouse in klein Berberdorpje. Zo maak je ook kennis met tradities en oude gewoonten.
 • In de bergen is het volop genieten van de prachtige kleuren in het landschap en het fantastische uitzicht.
 • Tijdens deze speciale pelgrimage Marokko wandelreis is er een rustig wandel tempo, zodat iedereen die graag wandelt mee kan doen.
 wandelen
Goed om te weten

 • De wandelingen zijn niet zwaar. Vaak wel pittig en een klein beetje lastig. We wandelen immers in de bergen en de kleine paadjes zijn vaak het leukst.
 • Loop je graag met wandelstokken? Neem ze dan zeker mee!
  Voor veel wandelaars geeft dat net het stukje extra zekerheid op een lastig bergpaadje.
 • De zwaarte van de wandelingen wordt afgestemd op de groep. Zo nodig en desgewenst wordt er met behulp van een extra lokale gids een apart groepje gemaakt voor een wat pittigere wandeling.
 • De overnachting in de bergen is eenvoudig maar comfortabel; slaapkamers hebben een eigen badkamer.
 • Overnachtingen in Marrakech in een sfeervol Riad hotel in de oude Medina. Verlengen in Marrakech is ook mogelijk zodat je de gelegenheid hebt om nog meer van Marrakech te bezoeken.
 tajine

Dag 1Dag 1 - Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

Aankomst vliegveld Marrakech

Aansluitend op jouw vlucht wordt je afgehaald vanaf het internationale vliegveld van Marrakech. De chauffeur/gids brengt je naar ons sfeervolle Riad hotel in het oude stadscentrum – de Medina. ’s Avonds gaan we naar het beroemde plein Jemaa El Fna met zijn eetstalletjes, acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, dansers en muziek. Het welkom diner is inbegrepen.

Dag 2Dag 2 - Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

Wandelen door Marrakech – de (heilige) monumenten en meer

Na het ontbijt nemen we je mee in de geschiedenis van Marrakech. Al wandelend trekken we langs belangrijke plekken zoals de Koutoubia moskee en de koningsgraven van Sultan Ahmed el Mansour. De indrukwekkene ruine van het Badi Paleis geeft mooi uitzicht over de oude stad en struinend door de Joddse wijk worden we ondergedompeld in de mytische verhalen van de kruidengenezers. En ook de ooievaars brengen hier het geluk. In de middag wandelen we naar de meest bijzondere spirituele plek van Marrakech; de koranschool Madrassa Ben Youssef. De er naast gelgen belangrijke moskee werd vele malen afgebroken en weer herbouwd. De nog overgebleven koeple van de Almoraviden herinnert nog aan het allereerste begin.

Dag 3Dag 3 - Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

Pelgrimeren in Marrakech; een ontdekkingstocht

’s Ochtends eerst heerlijk genieten van de zonsopgang op ons dakterras. Vandaag doen we een pelgrimage van oorspronkelijk 7 dagen. Wij hopen het in 7 uur te gaan doen. Daarom stappen we vandaag op de fiets en maken een bijzondere rondgang langs de zeven heiligen van Marrakech. Net buiten de poort Bab Doukkala werd in 2005 het monument met de zeven pilaren onthuld. Symbool voor zeven historische moslimfiguren. Elk van hen werd, en wordt nog steeds, vereerd vanwege hun vroomheid of andere mystieke gaven. Hun graven zijn de plekken waarlangs een eeuwenoude bedevaart is ontstaan. Natuurlijk bezoeken we ook Sidi Bel Abbes, de grootste van de zeven heiligen en min of meer ‘de baas’. In dit heiligdom vragen we om gastvrijheid en bescherming zoals reizigers hier al eeuwen doen.

Dag 4Dag 4 - Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

Excursie Atlasgebergte: naar het bedevaartsoord van Moulay Brahim

We verlaten de stad en trekken naar de Atlas Bergen die we vanuit de stad al zien liggen. Zonder het water uit de bergen had de stad Marrakech nooit kunnen bestaan. De weg naar de bergen is al een cadeautje. We bezoeken het stuwmeer van de vrouwelijke Lalla Takerkoust en gaan in het bedevaartsoord van Moulay Brahim op zoek naar zijn graf en de veelheid aan religieuze souvenirs. En de vrouwen van dit vooral door Marokkanen druk bezochte oord staan om meer bekend dan alleen hun kunstige hennatekeningen. Een bijzondere dag met een combinatie van mooie natuur, bijzondere cultuur en een rijke geschiedenis. Beladen met nieuwe indrukken zoeken we de rust in een klein Berberdorpje. Hier overnachten we bijna bij een Berberfamilie thuis en vanaf het dakterras genieten we van onze welverdiende gastvrijheid met een glaasje muntthee en een prachtig uitzicht.

Dag 5Dag 5 - Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

Adembenemende (en pittige) wandeling in het Atlasgebergte naar Sidi Chamharouch

Vandaag wandelen we over het pelgrimspad naar het heiligdom van Sidi Chamharouch. De weg ernaar toe is wederom weergaloos mooi. In de kleine Berberdorpjes maken we kennis met de plaatselijke bevolking . Zij vinden ons net zo interessant als wij hen. Het heiligdom is naast een mooie waterval en vlakbij de beek genieten we hier van een heerlijke picknick. Midden in de bergen wordt er voor ons een heerlijke maaltijd bereid met verse ingrediënten. Terwijl wij ook nog eens genieten van het uitzicht op de allerhoogste top van de heilige berg Jebel Toubkal. Met 4.167m. is dit zelfs de allerhoogste top van heel Noord Afrika.

Dag 6Dag 6 - Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

Sfeervolle wandeling langs kleine Berberdorpjes

Vandaag nemen we je mee voor een ontspannen en vooral culturele wandeling langs de kleine Berberdorpjes. En het zal je niet verbazen ook hier liggen nog plekken verborgen waar vroeger heiligen werden vereerd. Wij maken een sfeervolle wandeling om volop te genieten van de prachtige natuur en bijzondere Berbercultuur met haar eeuwenoude tradities. Afscheid nemen met henna dat geluk brengt voor de reis hoort daar voor vrouwen (die dat willen) ook bij. Dan begrijp je daarna ook het Berber spreekwoord: “is je henna nog niet droog”

Dag 7Dag 7 - Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

Pelgrimage naar de moskee van Tinmel en terug naar Marrakech

We staan vroeg op om voldoende tijd te hebben voor de lange maar prachtige rit naar de diep in de bergen verscholen moskee van Tinmel. Een belangrijk historisch en spiritueel centrum. Muhammad Ibn Tumart beter bekend als Ibn Toumert de oprichter van de dynastie van de Almohaden ligt hier begraven. Hij overleed voordat het hem lukte om Marrakech op de Almoraviden te veroveren; dat deden zijn nabestaanden. Tinmel mag als moskee ook door toeristen bezocht worden. De moskee is onlangs gerestaureerd. Vanaf deze verborgen plek in het Atlasgebergte rijden we terug naar de koningsstad Marrakech die voor de sultan van de Almohaden en alle daaropvolgende dynastieën zo belangrijk was.

Dag 8Dag 8 - Pelgrimsreis in Marokko en Marrakech

Afscheid van pelgrimsstad Marrakech / Transfer naar vliegveld Marrakech 

Na een laatste ontbijt in ons heerlijke Riad hotel wordt je in ca. 20 minuten naar het vliegveld gebracht. Inchecken is mogelijk vanaf 3 uur voor vertrek van je vlucht. Bij een late vlucht *is er bijvoorbeeld gelegenheid voor nog een ontspannen bezoek aan het Marokkaanse badhuis met scrub-behandeling en massage. Om helemaal schoon afscheid te nemen van deze bijzondere wereld.

Bij de prijs inbegrepen:

 • reisbegeleiding vanaf aankomst op vliegveld Marrakech door NL reisleiding ondersteund door lokale ‘berber-crew’;
 • transfers van- en naar het vliegveld;
 • compleet verzorgde groepsreis inclusief de genoemde excursies;
 • genoemde maaltijden onderweg (Marrakech ontbijt en 1x diner, Atlas Bergen inclusief ontbijt (picknick)lunch en diner;
 • overnachting in Marrakech (4x) in een Riad hotel midden in de medina.

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • fooien, drankjes, souvenirs;
 • intercontinentale vlucht naar Marrakech; (kijk bij vlucht boeken)
 • extra nachten in Marrakech is natuurlijk ook mogelijk: € 75 per nacht voor een tweepersoonskamer en € 55 voor een eenpersoonskamer, inclusief ontbijt en toeristenbelasting (je vliegveld transfer is altijd inclusief, ook als je op een andere dag vliegt);
 • (verplichte) reis- en, eventueel ook, annuleringsverzekering.

Een mooi foto overzicht vindt je op deze facebook pagina van Nancy Swartelé

Dag Helma,

Via deze mail wil ik je bedanken voor onze geweldige wandelvakantie in de Hoge Atlas. Het was super!
Enkele woorden die mij te binnen schieten zijn:
Geweldige crew, lieve mensen, lekker eten, prachtige wandelroutes, mooie natuur, indrukwekkende bergen en veel mooie vlinders.
De tweede week hadden we perfect wandelweer.
Dat we ons zelfs afvroegen of dat ook bij het arrangement hoorde.
Wat mij betreft heeft Linda haar stageopdracht met een vette 10 afgesloten.
Haar verantwoordelijkheidsgevoel, enthousiasme en humor maakte de reis compleet.
Ik zal mijn omgeving Maroc Travel zeker aanraden als ze op zoek zijn naar een vakantie in Marokko.

Groet,
Trudy de Moel

 

Beste Omar en Helma,

Net terug van een prachtige vakantie in Marokko en we zijn het met zn vieren eens dat het echt geweldig was. Mede door de goede begeleiding van onze gids Hamid de kok Mohamed en muildier begeleider Housein.We wisten niet echt wat ons te wachten stond maar het was top, vooral de geweldige natuur en de hartelijke mensen onderweg deden ons verbazen. Kortom het was bijzonder,
zeer bedankt voor de goede organisatie, die was prima.

Met vriendelijke groeten,

Connie Hennie, Rob en Yvon

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 995 p.p.
Uitgelicht:
 • met NL reisbegeleiding
 • cultuur en natuur
 • Marrakech en Berbervalleien
Inbegrepen:
 • 2x airport transfer
 • 4 nachten in leuk Riadhotel in Marrakech (incl. ontbijt)
 • 4 dagen excursie Atlasgebergte (incl. alle maaltijden)
 • NL reisbegeleiding + lokale equipe
 • welkom diner dag 01
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marokko
 • lunch en diner in Marrakech
 • fooien (in Marokko zeer gebruikelijk; reserveer hiervoor ca. € 50 p/p)
 • mineraalwater, (fris)drankjes, souvenirs, etc.
 • entrees bezienswaardigheden Marrakech

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

Het reisprogramma van dag tot dag
 • Dag 1 | aankomst Marrakech - transfer naar Riadhotel
 • Dag 2 | wandelen door Marrakech
 • Dag 3 | pelgrimeren in Marrakeh; een ontdekkingstocht
 • Dag 4 | excursie Atlasgebergte: naar het bedevaartsoord Moulay Brahim
 • Dag 5 | pelgrimage Atlasgebergte naar Sidi Chamharouch
 • Dag 6 | wandelen langs kleine Berberdorpjes
 • Dag 7 | pelgrimage naar de restanten Tinmel moskee - retour naar Marrakech
 • Dag 8 | bezoek Marrakech en transfer naar vliegveld
In deze reis
 • Cultuur
 • Marrakech
 • Natuur
 • Wandelen