Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Kookworkshop Marrakech

  • Duur 4u - start 10.30u
  • Prijs vanaf
    € 50 p.p.

Ontdek de smaken en kruiden van de traditionele Marokkaanse keuken. Eerst ga je samen inkopen doen met Fatima of Saadia op de lokale groente en kruidenmarkt in de “souks”. In de Marokkaanse keuken worden geen E-nummers gebruikt, wel veel verse groenten en kruiden. Daarna ga je gezellig samen in de keuken aan de slag. Ondertussen leer je ook hoe de muntthee wordt gemaakt. Na het koken is het heerlijk smullen van het resultaat. De workshop start in de oude binnenstad om 10.30u en duurt circa 3 uur. Middagversie (15.30u) op aanvraag.

Kookworkshop: ontdek de smaken en kruiden van de traditionele keuken

Lekker koken in Marrakech met kooklerares Fatima, Malika of Sadia. Zo ontdek je de smaken en kruiden van de échte Marokkaanse keuken; zoals bij ‘de gewone mensen’ thuis. Eerst doe je de inkopen op de lokale groente en kruidenmarkt in de “souks”. Vervolgens kun je in de keuken van het Riad hotel eerst genieten van een glaasje Marokkaanse muntthee. Natuurlijk leer je ook hoe deze thee wordt bereid en hoog wordt ingeschonken. Daarna ga je gezellig samen in de keuken aan de slag. Heb je een gerecht waarvan je nu al weet dat je het graag wilt leren maken? Geef gerust je wensen door. Onze favoriet is een tajine (stoofpotje) met verse groenten. Eigenlijk is tajine een traditionele manier van slow cooking.  Oorspronkelijk op een vuurtje van houtskool. De kok(kin) laat je zien hoe je met minder tijd hetzelfde resultaat bereikt. Ook heel bijzonder (op aanvraag) is het bijzondere Marokkaanse feestgerecht: b’stilla. Door velen ook wel pastilla genoemd. Gemaakt met een soort van filodeeg. In de souks koop je dit bewerkelijke deeg vers en met de hand gemaakt. De vulling kan onder andere uit kip bestaan. In combinatie met amandelen, ei, kaneel en poedersuiker wordt het een bijzondere samenspel van hartig en zoet.

Smaak en kruiden

Ook leuk en lekker om te leren en te (s)maken zijn de verschillende Marokkaanse salades met rauwe en gekookte groente. Proef het verschil tussen een geroosterde en een niet geroosterde paprika. En leer hoe je dit zonder ingewikkelde hulpmiddelen ook thuis kunt maken. Door de toepassing van slechts enkele (verse) kruiden geef je elk gerecht een eigen toepasselijke en specifieke smaak. Verse tomaat, gegrilde paprika, gestoomde aubergine, ontvelde kikkererwten, wortel met paarse olijven… Ontdek de talloze mogelijkheden en combinaties!

Ervaringen van deelnemers

De kookworkshop in Riad Maud was een genot. Gezellig vooral met Saadia. Lekker gekookt, veel geleerd en dat op een prachtige locatie. Een fantastisch plekje is Riad Maud!

  • Duur 4u - start 10.30u
  • Prijs vanaf
    € 50 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
  • Culinair
  • Marrakech