“Droom” stedentrip Marrakech

Een Marrakech stedentrip is voor velen een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt. Met deze droom stedentrip verblijf je 4 nachten in een leuk Riad hotel midden in de oude binnenstad vlakbij het beroemde plein Jemaa el Fna. Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld en ook weer terug gebracht. Het verblijf is inclusief ontbijt en toeristenbelasting. En ook een leuke kookworkshop in Marakech is inbegrepen waarbij je eerst inkopen gaat doen in de lokale souks.

Een city trip naar Marokko? Met een directe vlucht naar Marrakech bent u er al in 3,5 uur. Deze droomstedentrip START op de door u gewenste dag. De vlucht boekt u zelf. Let daarbij op aankomst- en vertrektijd van de vlucht voor een zo lang mogelijk effectief verblijf in koningsstad Marrakech. Inbegrepen: 2x vliegveld transfer, 4x overnachting met ontbijt in een sfeervol Riad hotel (centraal gelegen) en een verrassende kookworkshop waarbij je eerst gezamenlijk inkopen gaat doen in de ‘souks’. Verlenging in Marrakech ook mogelijk. Vanaf € 75 per nacht voor een tweepersoonskamer met ontbijt. AANRADER: maak ook een dagexcursie naar het Atlas gebergte met thee-ceremonie en lunch bij een Berber familie.

 • Een bezoek aan de zuidelijke koningsstad Marrakech is voor velen een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt.
 • In Marrakech is zoveel te zien en te ‘shoppen’; de kans is groot dat u nog eens terug komt.
 • U krijgt van ons een route beschrijving voor een mooie wandeling door de oude binnenstad langs alles wat u eigenlijk niet mag missen.
 • Als u aanvullend een bijzondere fietstocht wilt maken kunt kijk op Biking In Marrakech voor onze City Bike: Gardens of Marrakech (full day) of Short trip through the medina (half day).
 • AANRADER: maak ook een dagexcursie naar het Hoge Atlas gebergte met bezoek aan een wekelijkse boerenmarkt (dinsdag en zaterdag) en een traditionele thee ceremonie + lunch bij een Berberfamilie. Er gaat een andere wereld voor je open. Kan ook met korte wandeling langs en door kleine Berberdorpjes. Wandelschoenen met goed profiel onder de zool zijn aanbevolen vanwege ook wat kleine paadjes. Euro 50 pp. Kinderen of mensen wat slechter ter been kunnen ook meerijden op een muildier (Euro 10 per muildier).
Jardin de la Koutoubia
Goed om te weten

 • Deze dream city trip kan op elke dag van de week beginnen.
 • En kan eenvoudig met 1, 2 of meer extra nachten worden verlengd (va. € 75 per nacht – 2-persoons-kamer met ontbijt).
 • De prijs is exclusief de vlucht naar Marrakech – die boek je zelf.
Riad Maud
Dag 1

Aankomst vliegveld Marrakech

Nadat u de douane bent gepasseerd wordt u in de hal van het vliegveld opgewacht door onze Maroc Travel chauffeur die u naar de oude binnenstad brengt. Omdat uw Riad hotel in een klein steegje is moet u het laatste stukje te voet afleggen. Voor uw bagage kunt u goedkoop gebruik maken van de diensten van een “charriot” – een kleine zelfstandige met een handkar die uw vrijgevigheid goed kan gebruiken. 20 tot 50 Dirham is hiervoor gebruikelijk. (Voor 1 Euro krijgt u ongeveer 11 dirham). Heeft u nog geen kleingeld? Koop dan bijvoorbeeld een fles mineraalwater op weg naar uw hotel; die heeft u toch nodig. Bij bijna elk kruideniers-winkeltje in de souks koopt u 1,5 ltr mineraalwater voor 6 tot 10 Dirham.

Na aankomst gaat u natuurlijk het plein Jemaa el Fna verkennen.

Dag 2

Bezoek Marrakech

Vandaag heeft u alle tijd om er op uit te gaan. Hiervoor kunt u gebruik maken van de beschrijving van een rondwandeling door Marrakech die u na boeking van ons ontvangt. Gaat u liever de eerste dag op stap met een officiële stadsgids dan kunnen wij die ook voor u regelen. Voor Dirham 750 (ca. € 75) laat deze u in een halve dag de highlights zien. Het is echter ook heel goed mogelijk zelf op stap te gaan. Wees ontspannen en een beetje vrolijk in het tegemoet treden van alle handelaren en souvenir verkopers; dan heeft u het meeste plezier met hen. En weet dat u nooit in geen enkele situatie verplicht bent om iets te kopen. Ook niet als u een glaasje thee heeft geaccepteerd …
U kunt vandaag ook starten met de kookworkshop. U gaat dan eerst met Ghita en/of Sadia naar de markt om de inkopen te doen. Dat alleen al is een hele belevenis.

Dag 3

Bezoek Marrakech

Ook vandaag heeft u alle tijd om door de stad te dwalen. Naar keuze kunt u ook een fietstocht maken langs de bijzondere tuinen in Marrakech. En als u graag nog iets meer van Marokko ziet dan alleen Marrakech dan kunnen wij een dagexcursie naar het Atlasgebergte van harte aanbevelen. Zodra u de stad uit rijdt gaat er een andere (berg) wereld voor u open; met prachtige gekleurde bergen, kleine Berberdorpjes en gastvrije en vriendelijke bewoners. u maakt een wandeling met een lokale gids en geniet van een lunch ‘met uitzicht.

Dag 4

Bezoek Marrakech

Ook vandaag heeft u nog volop tijd om door de stad te dwalen en één van de vele musea of paleizen te bezoeken. Ook is het natuurlijk mogelijk om een middag lekker te niksen en gewoon te genieten in de zon op het dakterras van uw Riad hotel.

Dag 5

Bezoek Marrakech + transfer naar vliegveld

Afhankelijk van de tijd van uw vlucht kunt u vandaag nog op pad voor de laatste souvenirs. Maroc Travel zorgt dat uw vervoer klaar staat zodat u twee uur voor het vertrek van uw vlucht weer op het vliegveld bent.

Bij de prijs inbegrepen:

 • 4 nachten in een klein Riad hotel – vlakbij het beroemde plein Jemaa el Fna;
 • inclusief ontbijt – op het dakterras;
 • 2x airport transfer;
 • 1x kookworkshop

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • de vlucht naar Marrakech en een vrijwillige bijdrage van € 7,50 aan ons ‘groene Hoge Atlas fonds’
 • € 2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds
 • de overige maaltijden
 • fooien, drankjes, souvenirs
 • verplichte reisverzekering
 • entrees voor musea etc.
 • aanvullende excursies.