• Dagexcursie Hoge Atlas

Dagexcursie Hoge Atlasgebergte

Het Hoge Atlasgebergte ligt op iets meer dan een uur rijden van Marrakech. Maak een dagexcursie naar de ‘Berber villages & valleys’ en er gaat een andere wereld voor u open. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Te midden van imposante hoge bergen liggen kleine Berberdorpjes tegen de hellingen aangekleefd. Hier worden kleine akkertjes nog met de hand bewerkt en worden muildieren voor de ploeg gespannen om de grond te bewerken. Vrouwen dragen kleurrijke kleding en kinderen spelen zonder speelgoed met van alles wat de natuur hen geeft. De eenvoud van het leven hier staat in groot contrast met onze materiële rijkdom. Extra leuk: maak een rit op een muildier (leuk voor kinderen!) of een kameel (het zijn dromedarissen). Op dinsdag en zaterdag is deze bijzondere dagexcursie met ook Nederlandstalige begeleiding mogelijk; € 65,- p/p

Dagexcursie Hoge Atlas – dinsdag of zaterdag met “boeren-week-markt”

Het Hoge Atlasgebergte ligt op slechts een uurtje rijden van Marrakech.
Maak een excursie naar de ‘Berber villages & valleys’ en er gaat een andere wereld voor u open…

Met privé transfer rijdt u vanuit Marrakech over een prachtige weg naar de bergen (met fotostops). In het bergdorpje Imlil (1740m.) midden tussen de kleurrijke en ruige bergen kunt u rustig rondkijken. Naar keuze maakt u een mooie wandeling langs kleine Berberdorpjes rondom Imlil met een lokale gids. Hij neemt u mee over de leukste paadjes en vertelt over het leven in de bergen en de cultuur en tradities van de Berber bevolking. Inclusief een overheerlijke lunch ‘met uitzicht’ ! Aan het einde van de middag wordt u met een privé transfer weer terug gebracht naar Marrakech.

Extra optie: muildier rit € 15,- 

Maak tijdens de wandeling een rit op een muildier*. Dit kost € 15 per muildier met begeleider. Geeft u gerust ook een fooi als u tevreden bent. Dit is een goede stimulans voor de lokale economie.
* Een muildier is een kruising van een paardenmerrie en een ezelshengst. Het heeft de kracht van een paard en de behendigheid van een ezel.

Extra optie: kamelen rit € 25,-
Ook mogelijk: onderweg een kamelen rit van ca.40 minuten in de kloof van de rivier van de Oued Ghighaya € 25 p/p

Dinsdag & Zaterdag: met ook Nederlandstalige begeleiding (extra leuk voor met kinderen)
Sluit aan bij één van onze kleine groepjes met onderweg een bezoek aan de lokale  boeren-week-markt).
Vertrek Marrakech 09.30u – € 65 p.p.
Wilt u liever met zijn tweeën? – € 85 p.p.

Wilt u op een andere dag? Dat kan ook !

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een meerdaagse excursie. Dit zijn de opties:

  • 2 dagen: € 250 p.p. met 2 dagen wandelen & een overnachting in een comfortabel Berberguesthouse
    ontbijt, diner en 2x wandeling met lokale gids en (picknick) lunch inbegrepen
    > 4 personen = € 50 korting p.p.
  • 3 dagen met dagwandelingen: € 285 p.p.
  • 3 dagen met korte wandeltrektocht met vervoer van bagage op muildieren
    bijvoorbeeld naar de Azaden vallei (Ouïssaden): € 325 p.p.

 

Ervaringen van deelnemers

We hebben enorm genoten van onze trip naar het Atlasgebergte. Super luxe met alleen een chauffeur en gids en wij op de achterbank van de ruime auto. Omdat het wandelen mij niet goed afgaat zijn we zo ver mogelijk doorgereden zodat de wandeling naar ons lunchadres bij de Marokkaanse familie maar tien minuutjes duurde. Heerlijk gegeten, veel gelachen maar ook serieuze gesprekken gevoerd met onze twee begeleiders. Het was een topdag.