Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Mountainbike & fietsen

Mountainbike & fietsen

In Marokko zijn er échte bergen om te gaan mountainbiken. Op onverharde wegen en single tracks voor de echte liefhebber van een mountainbike vakantie. Voor de beginners is er een mountainbike excursie of een eenvoudige mountainbike tocht in het zuiden van Marokko bijna tot in de Sahara woestijn. Voor gevorderden zijn er in de Hoge Atlas bergen van Marokko volop mogelijkheden voor mountainbiken op verschillend niveau. Charmes van het Atlasgebergte is het artikel dat fietsjournalist Robert B.P. van Weperen schreef voor o.a. de reiskrant van De Telegraaf. Maroc Travel organiseert samen met Toubkal Adventure en Biking in Marrakech een grote variatie aan mountainbike tochten in Marokko.

Mountainbike Zuid Marokko
Mountainbike Zuid Marokko
  • Mountainbike
Mountainbike Zuid Marokko
8 dagen
€ 875
Marokko Mountainbike Hoge Atlas 1 dag – Excursie vanuit Marrakech
Marokko Mountainbike Hoge Atlas 1 dag – Excursie vanuit Marrakech
  • Avontuur
  • Mountainbike
Marokko Mountainbike Hoge Atlas 1 dag – Excursie vanuit Marrakech
08u00 - ca. 17u00
€ 95
Mountainbike Hoge Atlas – met lokale gids
Mountainbike Hoge Atlas – met lokale gids
  • Avontuur
  • Cultuur
  • Koningssteden
  • Mountainbike
Mountainbike Hoge Atlas – met lokale gids
8 dagen
€ 735
Mountainbike Hoge Atlas met NTFU instructeur
Mountainbike Hoge Atlas met NTFU instructeur
  • Avontuur
  • Mountainbike
Mountainbike Hoge Atlas met NTFU instructeur
8 dagen
€ 850

 

Mountainbiken in Marokko; een verzorgd avontuur

In Marokko is fietsen op een mountainbike een verzorgd avontuur. De bagage wordt vervoerd en zodra je van de fiets afstapt staat de kok klaar met een glaasje thee en een heerlijk picknick midden in de natuur. Voor fietsers die het gewoon een keertje willen proberen is er de keuze voor een excursie van 1 of 2 dagen vanuit Marrakech. Je wordt naar een hoge bergpas gebracht om vanaf daar voornamelijk af te dalen door een kleurrijke en afgelegen Berber vallei. Deze tocht is naar keuze ook uit te breiden met een tweede dag voor een wat pittigere Marokko mountainbike ervaring. Je overnacht dan in een fraai gelegen Berberguesthouse, bijna bij de bewoners thuis.

Eenvoudige Mountainbike rondreis Zuid Marokko

Ook kun je mee voor een week naar het verre zuiden in Marokko om daar tussen de palmbomen een fietsrondreis te maken tot bijna in de Sahara woestijn. De eerste dagen wordt je steeds naar een hoge pas gebracht zodat je lekker rustig kunt beginnen. De routes zijn niet al te moeilijk en ook voor beginnende mountainbikers goed te doen. Omdat deze tocht vooral in het warmere Zuid Marokko wordt gefietst is dit een ideaal weekje er helemaal tussenuit als het bij ons somber en koud is.

Mountainbiken lekker pittig en met wat meer techniek

Liefhebbers van een mountainbike tocht met meer techniek nemen we mee naar het Hoge Atlas gebergte. Zo’n 70 kilometer ten zuiden van Marrakech is er volop keuze aan onverharde wegen die hier op zijn Frans ‘pistes’ heten. Na een eerste dag lekker fietsen om er in te komen wordt het parcours beetje bij beetje steeds uitdagender. Met deze stoere mountainbike tocht fietst er een lokale gids met je mee. Heb je nog niet zoveel ervaring en kun je wel wat tips en tricks gebruiken? Maroc Travel organiseert deze tocht ook 2x per jaar met een officiële NTFU instructeur.

Single Track Mountainbike

En voor stoere gasten met voldoende ervaring zijn er ook talloze bergpaadjes waarvan het spoor gevormd is door de muildieren die hier nog volop worden gebruikt voor transport van ‘van alles’. Dat deze smalle paden die over hoge bergpassen met fraaie uitzichten de verbinding maken tussen de Berberdorpen zo geliefd zouden worden voor sportieve fietsers had natuurlijk niemand ooit verwacht. Het single track mountainbiken waarbij slechts over een smal spoor het evenwicht moet worden bewaard is inmiddels een zelfstandige discipline geworden. Liefhebbers van dit single track mountainbiken kunnen in Marokko hun hart ophalen. Voor mountainbike verenigingen of andere groepen met voldoende ervaring maken wij graag een programma op maat.

Mountainbiken in Marokko met Reisbureau Maroc Travel

Een mountainbike vakantie in Marokko is een ervaring die je niet snel ergens anders zult beleven. De mensen zijn hier nog écht gastvrij en vriendelijk en de tijd lijkt een beetje stil te staan. Zo kom je heerlijk tot rust, terwijl je geniet van het prachtige landschap. Met onze Marokko Mountainbike reizen bieden we afgestemd op elk seizoen een gepast en zorgvuldig samengesteld programma. Gemaakt door mountainbikers die zelf de routes hebben gefietst. Maroc Travel verzorgt ook graag jouw Marokko Mountainbike reis om zoveel mogelijk moois te zien en lekker te ‘biken’ om volop en actief te genieten. We geven je graag meer informatie over het mountainbiken in Marokko!

Wij kunnen je alles vertellen over fietsen en Mountain Bike in Marokko, maar om te weten te komen hoe mooi het werkelijk is moet je tocht zelf komen mountainbiken in Marokko. Een reis volgens jouw voorkeuren kun je daarom boeken door te bellen naar 0252-86 18 74 of door middel van het online contactformulier. Wil je alvast meer informatie over de mogelijkheden of de reis? Dan kun je telefonisch of via het contactformulier ook altijd je vragen stellen.