Mountainbike Hoge Atlas – met lokale gids

 • Bestemming: ,
 • Reisduur: 8 dagen
 • Vertrekdatum: 16-09-2018
 • Datum Thuiskomst: 23-09-2018
 • Prijs: vanaf € 585

Deze bijzondere Marokko Mountainbike Hoge Atlas tocht is oprecht mountainbiking. Een pittige mountainbike tocht met steile hellingen en hoge bergpassen. Vanuit de magische stad Marrakech ga je naar de natuur en de kleurrijke bergen van de Hoge Atlas voor een bijzonder avontuur op je eigen of een gehuurde mountainbike. De reis van 15 april heeft een gegarandeerd vertrek; voor geoefende mountainbike liefhebbers met een goede conditie. Boek snel je vlucht en regel zo je eigen vroegboekkorting. Data 2018: donderdag 17 mei, donderdag 24 mei, zondag 16 september, donderdag 4 oktober en donderdag 11 oktober. Ook mogelijk met een officiële en ervaren NTFU-instructeur met vertrek op donderdag 17 mei of zondag 14 oktober.

Vanuit de magische stad Marrakech ga je naar de natuur en de kleurrijke bergen van de Hoge Atlas voor een écht mountainbike avontuur. Ook maak je kennis met een heel andere cultuur. De tocht neemt je mee naar valleien met kleine Berberdorpjes en je slaapt bijna ‘bij de mensen thuis’. Deze tocht is voor geoefende mountainbikers en behoorlijk pittig!

 • Vanuit de magische stad Marrakech ga je écht in de ‘mountains biken’ midden in de Hoge Atlas bergen: dit is mountainbike.
 • De tocht voert je door prachtige natuur; kleurrijke bergen en valleien met kleine dorpjes tegen de hellingen aangekleefd.
 • Een groot deel van de tocht gaat over onverharde wegen, in Marokko ‘pistes’ genoemd.
mountainbike afdaling
Goed om te weten

 • Het verblijf onderweg is in (zeer) eenvoudige Berberhuizen met gemeenschappelijk sanitair.
  Je neemt je eigen slaapzak mee.
 • Dit is een behoorlijk pittige tocht met lange fietsdagen en/of forse hoogteverschillen.
  Alleen voor geoefende mountainbikers.
mountainbike in de mist
Dag 1

Aankomst in Marrakech

Transfer naar je Riad hotel in de medina – het oude stadscentrum. ’s Avonds bezoek je natuurlijk het beroemde plein Jemaa el Fna. Diner en avond vrij te besteden.

Dag 2

Start Mountainbike tocht. Vanaf Marrakech via de Ourikavallei over de pas Tizi Tadmamt (2100m) naar Imsker (1450m)

Vanaf het beroemde plein Jemaa el Fna in Marrakech beginnen we aan onze spectaculaire tocht. Om de spieren te warmen fietsen we eerst over het asfalt geleidelijk omhoog naar de groene Ourika vallei. Hier komen de ‘Marrakechi’ in de zomer koelte zoeken. Bij Arhbalou (ca. 1300m) gaat het echt de bergen in en omhoog naar de pas Tizi Tadmamt (ca. 2100m). Daarna gaat het omlaag en omhoog; dwars door het Atlas gebergte, langs Berber-dorpen en valleien. Uiteindelijk komen we bij het bergdorpje Imsker: “little Nepal”, zoals onze tourleader Jos het daar de eerste keer zo mooi omschreef.

Totaal ca. 100 km. Overnachting in Imsker (1450m) – Berber-guesthouse.

Dag 3

Mountainbike tocht door de vallei van Imenane naar Tacheddirt.

Langs een bergbeek gaan we geleidelijk omhoog over een prachtige piste naar het hoog gelegen Berberdorp Tacheddirt. Langs verschillende dorpen met daaromheen steile, groene akkertjes en ruige stukken natuur.

Totaal ca. 50km.

Dag 4

Mountainbike tocht over de pas Tizi Tamatert (2280m) naar Imlil / Tamatert.

Vandaag kan er gekozen worden: de zig-zag omhoog die je gisteren hebt zien liggen om naar de pas Tizi Tamatert te klimmen. Of een rustige optie; heel geleidelijk en over asfalt. Ook voor de afdaling kun je kiezen uit een spectaculair muilezelpad of een relaxte asfaltweg. In de comfortabele gîte nabij het dorpje Tamatert net boven Imlil kun je vanaf het terras heerlijk uitlijken over de vallei van Mizane. Voor de liefhebbers is er in de namiddag nog gelegenheid voor een rondwandeling langs de kleine Berberdorpjes rondom Imlil met uitleg over cultuur en tradities.

Totaal ca. 15 km. Extra met de klim vanaf Tinghourine ca. 10 km. Overnachting in Tamatert (1750m) – Berber-guesthouse.

Dag 5

Mountainbike tocht: korte wandeling naar Tizi Mezzik + MTB naar Tassaouirgane

Vandaag gaan we over de pas Tizi Mezzik (2280m). Hiervoor worden onze fietsen vervoerd op een muildier en wij gaan al lopend naar de pas. Daar gaan we weer op de fiets. Een pittige afdaling over ruige en soms lastige pistes door de prachtige Azaden vallei naar het dorpje Tessaouirgane. Onderweg hebben we uitzicht over prachtige valleien waar de bergdorpjes tegen de hellingen lijken aangekleefd.

Totaal: lopen ca. 1,5 uur

Mountainbike ca. 35 km.

Overnachting in Tassaouirgane (1400m) – Berber-guesthouse.

Dag 6

Mountainbike tocht: over het Kik plateau naar Amizmiz.

Een klein stukje afdalen over de asfaltweg naar Asni en dan een mooie klim naar het pelgrimsoord Moulay Brahim, aan de rand van het Kik plateau. Over het Kik plateau gaan we, toch nog omhoog en omlaag, naar het wat grotere bergdorp Amizmiz. Hier overnachten we net buiten het dorp.

Totaal ca. 70 km. Overnachting Amizmiz – Berberguesthouse.

Dag 7

Mountainbike tocht naar Marrakech (ca. 60 km)

Een dagje lekker ‘uitfietsen’ over het asfalt – eerst nog over een bergweg die geleidelijk steeds vlakker wordt. Finish van de fietstocht op het beroemde plein Jemaa el Fna en daarna naar het hotel. Lekker douchen !!!!

Totaal ca. 60 km.

Overnachting; Marrakech – medina Riad hotel

Dag 8

Marrakech / vliegveld

Bezoek aan deze magische stad met zijn musea, paleizen en ‘souks’ om souvenirs te kopen.

Transfer naar vliegveld.

 • Na boeking ontvang je onze ‘beste tips’ voor een bezoek aan Marrakech en een ‘paklijst’ voor de mountainbike tocht.

U boekt zelf uw vlucht. Dat kan o.a. met een directe vlucht met Transavia vanaf Amsterdam-Schiphol of met Ryanair vanaf Dusseldorf-Weeze, Eindhoven of Brussel-Charleroi. Vanaf Brussel kunt u ook vliegen met Tui fly of Thomas Cook.
Extra nachten in Marrakech kan altijd; in een leuk klein Riad hotel in het oude centrum van de stad vlakbij het beroemde plein Jemaa el Fna. Kosten: voor een tweepersoonskamer € 65, -per nacht / eenpersoonskamer € 45, -. Meer luxe? Dat kan ook, vraagt u gerust om een upgrade. Op basis van uw eigen budget laten wij u dromen. Het is het land van 1001 nacht.

Inbegrepen:

 • Transfers van- en naar het vliegveld;
 • Compleet verzorgde reis met lokale gids en volgwagen;
 • Alle overnachtingen; in Marrakech een sfeervol hotel vlakbij het beroemde plein Jemaa el Fna; in de bergen in eenvoudige Berber-guesthouses – je neemt je eigen slaapzak mee !!;
 • Alle maaltijden tijdens de mountainbike tocht.

Niet inbegrepen:

 • Fietshuur (€ 150 voor 6 dagen)
 • Entreegelden voor musea, paleizen e.d.;
 • Maaltijden in Marrakech (2x diner, lunch dag 8);
 • Intercontinentale vlucht naar Marrakech;
 • Fooien, drankjes en souvenirs;
 • (verplichte) Reis- + evt. annuleringsverzekering.
 • Verlengingen in Marrakech; 2 persoonskamer € 65 per nacht, 1 persoon € 45