Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Mountainbike Zuid Marokko

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 875 p.p.

Prachtige mountainbike rondreis in Zuid-Marokko door het afwisselende landschap van het grillige Anti Atlasgebergte én de groene palm-oasen van de Draa vallei. Tot vlakbij de Sahara woestijn. Beginnersniveau. Ook individueel. Bij twee personen geldt er een kleine toeslag van € 75 p.p. Een heerlijke fietstocht waarbij je een groot deel van Zuid-Oost Marokko doorkruist. Eerstvolgende vertrekdatum 15 februari 2020. Voor overige data kijk bij onze reiskalender. Andere reisdatum is ook mogelijk; vanaf 4 personen of met bijbetaling. Vlucht zelf boeken + eigen fiets meebrengen (kan ook lokaal gehuurd worden – kijk bij bijzonderheden).

Een week er heerlijk tussen uit met deze exotische fietstocht door het maanlandschap van het Anti-Atlas gebergte naar de groene palmenoasen van de Drâa vallei. U reserveert zelf uw vlucht. Andere datum ook mogelijk; vanaf 4 personen of met bijbetaling.

 • inclusief 2 nachten in Marrakech
 • een exotische fietstocht die je mee neemt vanaf de Hoge Atlas naar het “maan-landschap” van het Anti-Atlas gebergte. Van de palmen- oasen van de vallei van de Drâa tot bijna aan de woestijn.
 • met een Easy Start. De eerste dagen wordt je naar een hoge pas gebracht. Hierdoor is de tocht vanaf de hoge bergen tot aan de woestijn wel uitdagend maar niet te zwaar of moeilijk.
 • Deze mountainbike tocht is ook voor beginners en één van onze minst technische Marokkaanse road & off road trips.
 • Sfeervolle afsluiting in Marrakech met nog een laatste bezoek aan het kleurrijke Jemaa el Fna.
 • En dat is alles in één wel heel bijzondere Marokko week.
Mountain Biking in the great south of Morocco
Goed om te weten

 • Ons MTB-avontuur is compleet met tot slot een flinke ‘off-road’ klim naar de hoge pas Tizi-n-Tazazert langs de vulkanische poort van Bab-n-Ali.
Vrouwen wandelen in het zuiden van Marokko

Dag 1Dag 1 - Mountainbike Zuid Marokko

Aankomst of het vliegveld van Marrakech

Aankomst op de luchthaven van Marrakech. Transfer naar het oude centrum van de stad; vrije tijd voor een bezoek aan het oude centrum van Marrakech, waaronder het beroemde plein Jemaa el Fna.

Dag 2Dag 2 - Mountainbike Zuid Marokko

Transfer naar de bergen – start van de mountain bike tour

Een mooie rit brengt ons naar één van de belangrijke passen in het Hoge Atlas gebergte: de Tizi-n-Tichka (2260m. / 7415ft.); Berbers voor ‘moeilijke pas’. In de wintermaanden kan hier sneeuw liggen en gebeurde het voor kort dat de pas weken afgesloten kon zijn. Moderne sneeuwschuivers maken dat dit niet meer nodig is. Boven op deze hoge pas waar het flink kan waaien en koud kan zijn beginnen we ons fietsavontuur. Met een prachtige afdaling naar de ruïne van de Kasbah van Telouet. Daarna fietsen we door de vallei van de rivier ‘Assif Ounilia’; Dit is de oude karavaanroute van Fès naar Timboektoe. De afdaling eindigt op 1200m. een palmoase bij het versterkte dorp (Ksar) of Kasbah van Aït Benhaddou. Na het nemen van foto’s en een bezoek aan dit oude lemen vesting stadje stijl tegen een heuvel aangebouwd fietsen wij nog een stukje verder. Naar ons hotel met zwembad net buiten de garnizoensstad Ouarzazate.

Totale Mountainbike dagafstand = ca.60 km (37 mijl).

Dag 3Dag 3 - Mountainbike Zuid Marokko

Mountain biking: door de Drâa vallei naar Tin Zoulin

Vandaag brengt een transfer ons naar een volgende bijzonder fraaie en grillige pas; de Tizi-n-Tinififft (1160m / 5445. Ft.). Hier trekken we het oude en droge Anti Atlas gebergte in met een landschap van bijzondere rotsformaties en 1000-en palmbomen in groene oasen langs de Drâa rivier. Onze afdaling begint op de asfaltweg met prachtig uitzicht. Dan draaien we een onverharde weg in, in Marokko noemen ze dit de ‘piste’. We dalen of tot aan een kleine rivier en rijden dan aan de voet van Jebel Kissane, langs ‘palmeries’ en geïsoleerde Berberdorpjes. Onverharde paden en af en toe een klein stukje single track voeren ons door de vallei van de Draa naar het kleine dorpje van Tin-Zoulin.

Totale Mountainbike dagafstand = ca. 60km (37miles).

Dag 4Dag 4 - Mountainbike Zuid Marokko

Mountainbiken: vallei van de Draa naar de zandduinen van de Sahara

Vandaag maken we een mooie fietstocht in de groene vallei met dadelpalmen. Het verkennen van de ‘palmeries’ brengt ons naar een mooie ‘piste’ onder de dramatische, bijna verticale bruine valleiwanden. We fietsen voorbij het dorp Benizouli voordat we eindigen in het kleine dorpje van Imi-n-Ouassif. Hier zijn we dicht bij de Sahara woestijn en we zullen een bezoek brengen aan de zandduinen van Tinfou.

Totale Mountainbike dagafstand = ca.60km (37 miles).

Dag 5Dag 5 - Mountainbike Zuid Marokko

Mountainbiken: door de Anti-Atlas bergen naar Nekob over de pas Tizi-n-Drâa

Vandaag hebben we een rustige en mooie fietsdag over de onverharde en verharde weg naar het afgelegen ‘bijna woestijn’ stadje Nekob. We verlaten de vruchtbare en groene vallei Draa en betreden de droge bergen van de Jebel Saghro. In Nekob overnachten we in een traditionele ‘auberge’.

Totale Mountainbike dagafstand = ca.60km (37 miles).

Dag 6Dag 6 - Mountainbike Zuid Marokko

Mountain biking: door de Jebel Saghro naar Tagdilt over de pas Tizi-n-Tazazert

Vandaag is de grote dag: we zullen de bergen oversteken en de geïsoleerde pas Tizi-n-Tazazert veroveren (2200m / 7217. Ft.). Van Nekob brengt een onverharde weg ons naar de vulkanische gateway van Bab-n-Ali en vanaf daar is het een zware klim naar de pas. Maar het uitzicht op de top, met de met sneeuw bedekte Hoge Atlasgebergte aan de horizon, maakt het harde werk de moeite waard. Een spectaculaire afdaling brengt u naar het Berber dorp Tagdilt. Hier brengen we onze laatste nacht in ’the middle of nowhere’ door.

Totale Mountainbike dagafstand = ca.60km (37 miles).

Dag 7Dag 7 - Mountainbike Zuid Marokko

Transfer terug naar Marrakech – tijd om Marrakech te ontdekken

Vandaag een lange transfer (4-5 uur) over de Hoge Atlas bergen terug naar Marrakech. Deinend door het indrukwekkende berglandschap kun je heerlijk nagenieten van de prestatie die je hebt geleverd. In Marrakech wacht de verrassing in de vorm van een ontspannen bezoek aan de hammam. In de avond genieten we nog 1x van de bijzondere sfeer op het plein Djemaa el Fna!

Dag 8Dag 8 - Mountainbike Zuid Marokko

Transfer naar het vliegveld

Afhankelijk van het tijdstip waarop je terug vliegt is er vandaag nog tijd voor het inkopen van de laatste souvenirs. Of lekker relaxen of het dakterras van je Riad hotel. Maroc Travel zorgt dat 2u20 min. voordat je vliegtuig vertrekt de laatste airport transfer voor je gereed staat.

 • De vlucht naar Marrakech reserveer je zelf – zie ook pagina vlucht boeken
 • Na boeking ontvang je onze ‘beste tips’ voor een bezoek aan Marrakech. En sturen wij een handige ‘paklijst’ voor de mountainbike tocht.

Extra nachten in Marrakech in een leuk klein Riad hotel in het oude centrum van de stad: tweepersoonskamer € 75, -per nacht / eenpersoonskamer € 55, -.
Meer luxe? Dat kan ook, vraagt u gerust om een upgrade. Op basis van uw eigen budget laten wij u dromen. Het is het land van 1001 nacht.

Inbegrepen:

 • Transfers van- en naar het vliegveld;
 • Compleet verzorgde reis met meefietsende gids en volgwagen;
 • Alle overnachtingen; in Marrakech een sfeervol hotel vlakbij het plein Jemaa el Fna;
  in de bergen in eenvoudige Berber-guesthouses – je neemt je eigen slaapzak mee !!;
 • Alle maaltijden tijdens de mountainbike tocht;
 • Alle programma onderdelen en excursies zoals beschreven.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele fietshuur: € 45 * 6 = € 270,-
 • Entreegelden voor musea, paleizen e.d.;
 • Maaltijden in Marrakech (2x diner, evt. lunch dag 8);
 • Intercontinentale vlucht naar Marrakech;
 • Fooien, drankjes en souvenirs;
 • (verplichte) Reis- + evt. annuleringsverzekering.
 • Verlengingen in Marrakech; 2 persoonskamer € 75 per nacht, 1 persoon € 55

Hallo Helma,

Vooreerst moeten we U de groeten doen vanwege Moustapha uit het Riad Maud. Verder hebben we en fantastisch, avontuurlijke en leerrijke reis gehad. Onze eerste kennismaking met Afrika.
Het Riad Maud was een oase van rust in het hectische Marrakech, maar natuurlijk het Atlas en Anti-Atlas landschap met hun Berberbevolking vormden de hoofdattractie. De gids Mohamed, de chauffeur Mohamed en de kok Ibrahim vormden een goed team en voor ons een vriendenclub. Daarom een gemeend proficiat met deze reisformule en de uitgebreide documentatie vooraf.
Oprechte groeten en nog veel succes met uw organisatie en medewerkers vanwege Nicole en Valère.

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 875 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
 • Mountainbike