Woestijn wandeltocht met kamelen vanuit Ouarzazate

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 515 p.p.

Bijzondere woestijn wandelreis door de stilte van de Sahara woestijn. De wandelingen zijn fysiek niet zwaar, maar het gebrek aan comfort vraagt wel iets van u. Begeleiding door de Vlaamse Liesbet Joris van Resett.be die deze reis begeleidt als (ervaren) wandel- en woestijn liefhebster en niet als coach.
Een weekje heerlijk onthaasten onder de Marokkaanse Sahara zon. De reis van 6 maart heeft gegarandeerd vertrek; de vlucht boekt u zelf. TUIfly.be vliegt op dinsdag direct vanaf Brussel-Charleroi naar Ouarzazate.

 • Een speciale reis met een rustgevende trektocht in ‘the middle of no where’.
 • Dromedarissen zorgen voor het bagagevervoer.
 • Met 6 nachten in de woestijn
 • Enkele nachten gaan we kamperen in een woestijn bivak midden in de natuur  – zonder verdere voorzieningen (geen toilet / douche)
 • Voor tenten wordt gezorgd (zelf meenemen: slaapmatje en slaapzak)
 • Begeleiding door lokale gids en Liesbet Joris – Resett.be
 • Geniet van de stilte van de Sahara; reset your mind, your body & your soul.
 
Goed om te weten:

 • Liesbet Joris van Resett begeleidt deze reis alleen als (ervaren) wandel- en woestijn liefhebster;
  en niet als coach.
 • Voor reizen met Liesbet inclusief coaching en begeleiding kijk bij de kalender en werkwijze van Resett.be
  reizen voor authisme, ADHD, hoogbegaafd
 • Het is ook mogelijk gedurende de hele trektocht jouw eigen dromedaris te leiden en te berijden.
  Om te voelen hoe het is bovenop zo’n schip te deinen over de golven van de woestijn. Beleef de woestijn als een echte nomade …. (extra kosten € 150 p.p.).
 • Tijdens de reis kunt u ook gebruik maken van een 1-persoonkamer en een 1-persoonstent (toeslag € 75 p.p.).
 • In de winter (december t/m februari) is het koud tijdens de overnachtingen in de woestijn (tot rond het vriespunt). Een goede slaapzak en isolerend matje zijn dan zeer aanbevolen. Het is ook mogelijk een (goede) slaapzak + lakenzak te huren voor slechts € 10,- p.p.

 

kamelensafari door de woestijn

Dag 1Dag 1

Aankomst vliegveld Ouarzazate 10.55u – transfer naar eerste bivak

Op dinsdag vliegt TUI fly al vroeg vanaf Brussel-Charleroi (vlucht TB2557 vertrek 06.30u) direct naar Ouarzazate – de poort naar de Sahara woestijn. Aankomst 10.55u. Na de paspoortcontrole (dat kan soms lang duren) gaan we vanaf het vliegveld direct per minibus verder naar het zuiden. Over de prachtige bergpas Tizi n’Tinififft steken we de bergketen van de Anti Atlas over. En dalen we af in de vallei van de Draa rivier met duizenden palmbomen. In circa 6 uur, met een foto-stop in Zagora voor het beroemde bordje “naar Tombouctou in 52 dagen per kameel”,  rijden we naar de woestijn voor onze eerste overnachting. Vanaf hier gaat ons woestijn avontuur beginnen.

Dag 2Dag 2

Stilte van de Sahara – wandel trektocht met kamelen

Vanaf vandaag geven we ons over aan het ritme van de woestijn.
In de ochtend wandelen we steeds zo’n 3 tot 4 in een rustig maar gestaag tempo.
Na een lange middag pauze en een heerlijke picknick lunch komt daar nog een uurtje stappen bij.

’s Avonds kamperen we en genieten van de stilte van de woestijn of mooie verhalen bij een kampvuurtje. Hier hebben we even alle tijd en aandacht voor onszelf en de natuur.

Dag 3Dag 3

Vervolg wandeltrektocht – stilte van de Sahara woestijn 

Ook al verandert het landschap maar heel geleidelijk; ook te voet zijn de verschillen bij elke stap opmerkelijk. Geef je over aan het ritme en ervaar de woestijn in al haar stilte.

Dag 4Dag 4

Vervolg wandeltrektocht – stilte van de Sahara woestijn 

Na enkele dagen stappen in de woestijn gaat u ervaren wat de verschillen zijn. Hoe vinden nomaden hun weg in deze eindeloze woestenij? De sterrenhemel was hen daar zeker behulpzaam bij.

Dag 5Dag 5

Vervolg wandeltrektocht – stilte van de Sahara woestijn 

Een complete dag in de stilte van de woestijn.
Wandelen door de prachtige natuur, een heerlijke picknick lunch en ontspannen genieten van de stilte. Wat heeft een mens nog meer nodig om helemaal tot rust te komen?

Dag 6Dag 6

Vervolg wandeltrektocht – stilte van de Sahara woestijn 

Voor wie vandaag wil genieten van de laatste zonsopgang in de woestijn moet vroeg opstaan. Het mooiste moment van de dag.
Na een laatste ontbijt – lekker buiten in de ochtendzon – gaan we voor de laatste keer op pad met onze kleine karavaan. Met het ritme van de kamelen deinen we als een schip over de golven van zandheuveltjes om terug te komen op de sfeervolle camping met lemen Berberhuisjes tussen de palmbomen. De douche hier hebben we nu wel verdient. Wat een prachtige plek om ’s avonds voor de laatste keer van een prachtige sterrenhemel te genieten!

Dag 7Dag 7

Transfer van de woestijn terug naar Ouarzazate

Rijdend door de vallei van de Draa rivier met zijn duizenden wuivende palmbomen nemen we langzaam afscheid van de woestijn en de stilte. In Ouarzazate slapen we in een centraal gelegen hotel en zal het wel weer even wennen zijn aan alle drukte.

Dag 8Dag 8

Transfer naar vliegveld Ouarzazate & terug vlucht naar Brussel Charleroi

Na een laatste Marokkaanse ontbijtje met de geur van verse muntthee is het dan toch weer tijd om het gastvrije Marokko te verlaten. Om 08u30 staat de minibus voor ons klaar om ons naar het vliegveld te brengen. De vlucht van TUI fly vertrekt om 11u25 met aankomt om 14u10 in Brussel-Charleroi.

 • De reis van 06 tot 13-03 heeft gegarandeerd vertrek en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 515 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
 • Woestijn