Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Woestijn wandelen en yoga

 • Duur 10 dagen
 • Prijs vanaf
  € 895 p.p.

Woestijn wandelen en yoga. Vanuit Marrakech reist u langs de oude karavaanroute naar het zuiden en maakt u een echte wandeltrektocht met overnachtingen in de woestijn. Er gaan kamelen mee voor het vervoer van bagage, de tenten en de kookspullen. Aansluiten kan vanaf donderdag (of woensdag) in Marrakech of op vrijdag in Ouarzazate. Wil je vooraf naar Essaouira? Kijk dan bij de 14 daagse variant van deze reis! NL reisbegeleiding door Claire Piters. EXTRA: ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil. Een rustige en bijzondere reis die recht doet aan het begrip ‘slow travel’. In 2022 vertrek op donderdag 9 maart.

 • Woestijn wandelen en yoga met een speciale rondreis door Zuid-Marokko vanuit Marrakech naar de woestijn.
 • Met een rustgevende trektocht met kamelen in ’the middle of no where’; dromedarissen zorgen voor het bagagevervoer.
 • Reisbegeleiding door Claire Piters
  met extra voor wie dat wil ontspanningsmomenten met eenvoudige en intuïtieve yoga oefeningen.
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en in traditionele huisjes op een prachtige oase camping, op het randje van de woestijn.
 • Ook 3 overnachtingen in een tentenkamp in de woestijn midden in de natuur zonder verdere voorzieningen (geen toilet / douche) => voor tenten wordt gezorgd. Onder de blote sterrenhemel slapen mag natuurlijk ook!
 
Goed om te weten:

 • Verlenging mogelijk in Marrakech of (vooraf in) Essaouira.
 • Wilt u tijdens de dagen in de woestijn uw eigen dromedaris leiden en ook berijden, om te voelen hoe het is bovenop zo’n schip te deinen over de golven van de woestijn? Beleef de woestijn als een echte nomade … (extra kosten € 75 per dag per persoon = voor 4 dagen € 300,- p/p.).
 • Tijdens de reis is het ook mogelijk om te kiezen voor een 1-persoonskamer en een 1-persoonstent:
  toeslag bij 10 dagen € 160 p/p., bij 11 dagen € 175 p/p.
 • Eigen slaapzak meebrengen.
  Kan ook worden gehuurd; slaapzak en lakenzak € 10 p.p.
 • Er zijn dunne matrasjes aanwezig. Voor wie meer comfort wil, kan zelf een eigen (inflatable) matrasje meebrengen.
kamelensafari door de woestijn

Dag 00Dag 00 - Woestijn wandelen en yoga

Aankomst vliegveld Marrakech – transfer naar de oude binnenstad

Als je op Marrakech wilt vliegen moet je uiterlijk op zaterdag aankomen. Op zondag vertrekken we richting de woestijn. Er zijn diverse mogelijkheden om (direct) naar Marrakech te vliegen. Kijk bij vlucht boeken. Bij aankomst op vliegveld Marrakech is de transfer naar de oude binnenstad inbegrepen; ongeacht het tijdstip van aankomst van uw vlucht. Ook als u eventueel 1 of meerdere dagen eerder in Marrakech arriveert. Het verblijf in Marrakech is in een sfeervol, kleinschalige Riad hotel in de oude, ommuurde binnenstad van Marrakech. Riad betekent tuin in het Arabisch – en het zijn feitelijk oude herenhuizen rondom een binnenplaats die nu zijn omgetoverd tot kleinschalige en authentieke hotels. ’s Avonds neemt u dan natuurlijk een kijkje op het bijzondere plein Jemaa el Fna waar het elke avond een waar spektakel is met verschillende straatartiesten en eetstalletjes.

Dag 1Dag 1 - Woestijn wandelen en yoga

Transfer over de Hoge Atlas – de karavaanroute naar Ait Ben Haddou of aankomst vliegveld Ouarzazate

Vandaag gaan we op weg naar de woestijn. Daar nemen we de tijd voor net als de oude karavanen van vroeger. Een kronkelige bergweg brengt ons eerst omhoog naar de Tizi n’Tichka. Let op – hier kan het flink waaien en koud zijn. Vanaf daar dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis voor een van sultans. Langs de route waar vroeger de karavanen langs trokken reizen we in een rustig tempo verder naar het Kasbah dorp Ait Ben Haddou. Dit oude lemen vestiging dorp ligt prachtig tegen een heuvel aangebouwd en is ondertussen Unesco monument. Wij verblijven in een sfeervol hotel tegenover het oude Kasbah dorp. Deelnemers die op zondag met Royal Air Maroc naar Ouarzazate (aankomst 00h50) vliegen sluiten in de nacht aan.

Dag 2Dag 2 - Woestijn wandelen en yoga

Bezoek Aït Benhaddou of aankomst Ouarzazate

Een heerlijk rustige dag om het historische Kasbah dorp te verkennen. Ook deze plek neemt je mee naar een ver verleden toen de rijkdom van de kamelen karavanen voorbij trok.
Deelnemers die op maandag met TUIFly.be naar Ouarzazate (aankomst 00h50) vliegen sluiten in de middag aan.

Dag 3Dag 3 - Woestijn wandelen en yoga

Excursie Draa Vallei – op weg naar de woestijn

Om bij de woestijn te komen moeten we eerst nog de bergketen van de Anti Atlas oversteken. Om te arriveren in de vallei van de Draa rivier die we blijven volgen. In Zagora maken we natuurlijk een foto van de mooie bewegwijzering: 52 dagen met de kameel naar Tombouctou. Wij rijden nog een eindje verder en in de loop van de middag komen we aan op onze ‘luxe camping’ in een mooi oasis aan de rand van de woestijn. Hier verblijven we in traditionele lemen huisjes waar gastenkamers in zijn gemaakt. De douches en sanitair zijn hier gemeenschappelijk; zoals op een camping.

Dag 4Dag 4 - Woestijn wandelen en yoga

Kamelentocht door de woestijn

Een complete dag in de stilte van de woestijn. Wandelen door de prachtige natuur, een heerlijke picknick lunch en ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil. Wat heeft een mens nog meer nodig om helemaal tot rust te komen? ’s Avonds maken we een bivak midden in de woestijn.

Dag 5Dag 5 - Woestijn wandelen en yoga

Kamelentocht door de woestijn

Als een echte karavaan trekken we vandaag verder door de stilte van de woestijn. U zult verbaasd zijn hoe zelfs te voet het landschap nog een enorme variatie kent. En wat is het in alle eenvoud heerlijk genieten van een picknick lunch in ’the middle of no where’.

Dag 6Dag 6 - Woestijn wandelen en yoga

Kamelentocht door de woestijn

Voor wie vandaag wil genieten van de laatste zonsopgang in de woestijn moet vroeg opstaan. Het mooiste moment van de dag. Ook voor een ontspannen yoga oefening nog voor het ontbijt voor wie dat wil. Niets is verplicht. Na het ontbijt – lekker buiten in de ochtendzon – gaan we voor de laatste keer op pad met onze kleine karavaan. Met het ritme van de kamelen deinen we als een schip over de golven van zandheuveltjes om terug te arriveren op de sfeervolle camping met lemen Berberhuisjes tussen de palmbomen. De douche hier hebben we nu wel verdient. Wat een prachtige plek om ’s avonds voor de laatste keer van een prachtige sterrenhemel te genieten

Dag 7Dag 7 - Woestijn wandelen en yoga

Transfer van de woestijn terug naar Ouarzazate

Rijdend door de vallei van de Draa rivier met zijn duizenden wuivende palmbomen nemen we langzaam afscheid van de woestijn en de stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een bezoekje aan het plaatsje Tamegroute dat bekend staat om zijn groene, handgemaakte aardewerk. Er is ook een oude Kasbah met een oude koran bibliotheek. Daarna rijden we verder door de vallei met duizenden palmbomen en via de grillige pas Tizi n’Tinififft klimmen we over de Anti Atlas bergen heen. In Ouarzazate verblijven we net buiten de stad in het dorpje Tarbounte – in een Kasbah style hotel met zwembad.

Dag 8Dag 8 - Woestijn wandelen en yoga

Transfer van Ouarzazate naar vliegveld of naar Marrakech

Reizigers die vandaag terugvliegen worden naar het vliegveld in Ouarzazate of Marrakech gebracht. Voor de anderen is er gelegenheid voor een langer verblijf voor bezoek aan Marrakech of Essaouira.

 • Vroegboekkorting:
  voor de reis in maart 2020: boek vóór 01 september 2019 en ontvang € 50,- p/p korting
 • In Marrakech verblijf op basis van logies en ontbijt.
  Overige dagen alle maaltijden inbegrepen !!
 • Extra nachten in Marrakech kan ook. Vooraf of achteraf.
  Eenpersoonskamer € 55 per nacht en tweepersoonskamer € 75 per nacht (inclusief ontbijt en toeristenbelasting).
  Of vooraf nog een verblijf in het charmante vissersdorp Essaouira aan de Atlantische kust. Kijk dan bij de 14-daagse reis.
 • Het is ook mogelijk om op vrijdag in Ouarzazate aan te sluiten bij deze reis. Met een vlucht van Royal Air Maroc vanaf Amsterdam of Brussel. Met overstap in Casablanca.
 • Wilt u tijdens de dagen in de woestijn uw eigen dromedaris leiden en ook berijden, om te voelen hoe het is bovenop zo’n schip te deinen over de golven van de woestijn? Beleef de woestijn als een echte nomade …  (extra kosten € 75 per dag per persoon = voor 4 dagen € 300,- p/p.).
 • Tijdens de reis is het ook mogelijk om te kiezen voor een 1-persoonskamer en een 1-persoonstent:
  toeslag bij 10 dagen € 160 p/p., bij 11 dagen € 175 p/p.
 • Eigen slaapzak meebrengen.
  Kan ook worden gehuurd; slaapzak en lakenzak € 10 p.p.
  Er zijn dunne matrasjes aanwezig. Voor wie meer comfort wil, kan zelf een eigen (inflatable) matrasje meebrengen.

 • Duur 10 dagen
 • Prijs vanaf
  € 895 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
 • Rondreis
 • Woestijn
 • Yoga