Woestijn wandelen en yoga

 • Bestemming: , ,
 • Reisduur: 11 dagen
 • Vertrekdatum: 21-10-2018
 • Datum Thuiskomst: 31-10-2018
 • Prijs: vanaf € 950

Woestijn wandelen en yoga. Vanuit het magische Marrakech reist u langs de oude karavaanroute naar het zuiden en maakt u een echte kamelen-trektocht met overnachtingen in de woestijn. Het is ook mogelijk om op maandag in Ouarzazate aan te sluiten bij deze bijzondere reis – met een vlucht van TUIFLY.be vanaf Brussel-Charleroi. Ook is er de mogelijkheid voor extra nachten in Marrakech of een verlenging in Essaouira. NL reisbegeleiding door Claire Piters met als extra ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil.

 • Woestijn wandelen en yoga met een speciale rondreis door Zuid-Marokko vanuit Marrakech naar de woestijn.
 • Met een rustgevende trektocht met kamelen in ‘the middle of no where’;  dromedarissen zorgen voor het bagagevervoer.
 • Reisbegeleiding door Claire Piters
  met extra voor wie dat wil ontspanningsmomenten met eenvoudige en intuïtieve yoga oefeningen.
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en in traditionele huisjes op een prachtige oase camping, op het randje van de woestijn.
 • Ook 3 overnachtingen in een tentenkamp in de woestijn midden in de natuur zonder verdere voorzieningen (geen toilet / douche) => voor tenten wordt gezorgd. Onder de blote sterrenhemel slapen mag natuurlijk ook!
 
Goed om te weten:

 • Verlenging mogelijk in Marrakech of Essaouira.
 • Wilt u tijdens de dagen in de woestijn uw eigen dromedaris leiden en ook berijden, om te voelen hoe het is bovenop zo’n schip te deinen over de golven van de woestijn? Beleef de woestijn als een echte nomade … (extra kosten € 75 p.p.).
 • Tijdens de reis is het ook mogelijk om te kiezen voor een 1-persoonskamer en een 1-persoonstent: toeslag bij 8 dagen € 90 p.p. bij 11 dagen € 150 p.p.
 • Eigen slaapzak meebrengen.
  Kan ook worden gehuurd; slaapzak en lakenzak € 10 p.p.
 • Er zijn dunne matrasjes aanwezig. Voor wie meer comfort wil, kan zelf een eigen (inflatable) matrasje meebrengen.
kamelensafari door de woestijn
Dag 1

Aankomst vliegveld Marrakech – transfer naar de oude binnenstad

Er zijn diverse mogelijkheden om (direct) naar Marrakech te vliegen. Kijk bij vlucht boeken. Bij aankomst op vliegveld Marrakech is de transfer naar de oude binnenstad inbegrepen; ongeacht het tijdstip van aankomst van uw vlucht. Ook als u eventueel 1 of meerdere dagen eerder in Marrakech wilt arriveren. Verblijf in Marrakech is in een sfeervol, kleinschalige Riad hotel in de oude, ommuurde binnenstad van Marrakech. Riad betekent tuin in het Arabisch – en het zijn feitelijk oude herenhuizen rondom een binnenplaats die nu zijn omgetoverd tot leuke hotels. ’s Avonds gaan we natuurlijk een kijkje nemen op het bijzondere plein Jemaa el Fna waar het elke avond een waar spektakel is met verschillende straatartiesten en eetstalletjes.

Dag 2

Transfer over de Hoge Atlas – de karavaanroute naar Ait Ben Haddou

Vandaag gaan we op weg naar de woestijn. Daar nemen we de tijd voor net als de oude karavanen van vroeger. Een kronkelige bergweg brengt ons eerst omhoog naar de Tizi n’Tichka. Let op – hier kan het flink waaien en koud zijn. Vanaf daar dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis voor een van sultans. Langs de route waar vroeger de karavanen langs trokken reizen we in een rustig tempo verder naar het Kasbah dorp Ait Ben Haddou. Hier nemen we intrek in een sfeervol hotel nabij de oude Kasbah.

Dag 3

Bezoek en wandeling bij Ait Ben Haddou

Een hele dag hebben we de tijd om te genieten van de prachtige omgeving. ’s Morgens maken we eerst een mooie wandeling in de omgeving. Claire Piters zorgt ook op onverwachte momenten voor eenvoudige ontspannings-oefeningen om het hier en het nu nog beter te beleven. Met de lunch arriveren ook de deelnemers die per vliegtuig in Ouarzazate zijn gearriveerd. ’s Middags hebben we dan alle tijd om gezamenlijk het oude Kasbah dorp te bezoeken. Dit oude lemen vestiging dorp ligt prachtig tegen een heuvel aangebouwd en is ondertussen Unesco monument.

Dag 4

Excursie Draa Vallei – op weg naar de woestijn

Om bij de woestijn te komen moeten we eerst nog de bergketen van de Anti Atlas oversteken. Om te arriveren in de vallei van de Draa rivier die we blijven volgen. In Zagora maken we natuurlijk een foto van de mooie bewegwijzering: 52 dagen met de kameel naar Tombouctou. Wij rijden nog een eindje verder en in de loop van de middag komen we aan op onze ‘luxe camping’ in een mooi oasis aan de rand van de woestijn. Hier verblijven we in traditionele lemen huisjes waar gastenkamers in zijn gemaakt. De douches en sanitair zijn hier gemeenschappelijk; zoals op een camping.

Dag 5

Kamelentocht door de woestijn

Een complete dag in de stilte van de woestijn. Wandelen door de prachtige natuur, een heerlijke picknick lunch en ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil. Wat heeft een mens nog meer nodig om helemaal tot rust te komen? ’s Avonds maken we een bivak midden in de woestijn.

Dag 6

Kamelentocht door de woestijn

Als een echte karavaan trekken we vandaag verder door de stilte van de woestijn. U zult verbaasd zijn hoe zelfs te voet het landschap nog een enorme variatie kent. En wat is het in alle eenvoud heerlijk genieten van een picknick lunch in ‘the middle of no where’.

Dag 7

Kamelentocht door de woestijn

Nog een hele dag trekken we door de stilte van de woestijn.

Dag 8

Kamelentocht door de woestijn

Voor wie vandaag wil genieten van de laatste zonsopgang in de woestijn moet vroeg opstaan. Het mooiste moment van de dag. Ook voor een ontspannen yoga oefening nog voor het ontbijt voor wie dat wil. Niets is verplicht. Na het ontbijt – lekker buiten in de ochtendzon – gaan we voor de laatste keer op pad met onze kleine karavaan. Met het ritme van de kamelen deinen we als een schip over de golven van zandheuveltjes om terug te arriveren op de sfeervolle camping met lemen Berberhuisjes tussen de palmbomen. De douche hier hebben we nu wel verdient. Wat een prachtige plek om ’s avonds voor de laatste keer van een prachtige sterrenhemel te genieten

Dag 9

Transfer van de woestijn naar Tamnougalt

Rijdend door de vallei van de Draa rivier met zijn duizenden wuivende palmbomen nemen we langzaam afscheid van de woestijn en de stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een bezoekje aan het plaatsje Tamegroute dat bekend staat om zijn groene, handgemaakte aardewerk. Er is ook een oude Kasbah met een oude koran bibliotheek. In Tamnougalt verblijven we in een comfortabel en sfeervol Kasbah style hotel.

Dag 10

Transfer van Tamnougalt naar Ouarzazate

In een rustig tempo nemen we nu ook langzaam afscheid van de prachtige vallei van de Draa rivier. Via de grillige pas Tizi n’Tinififft klimmen we over de Anti Atlas bergen heen. In Ouarzazate komen we weer terug in het stadse leven. Dat zal even wennen zijn.

 

Dag 11

Transfer naar vliegveld Ouarzazate of Marrakech

Reizigers die vanaf Ouarzazate vliegen gaan vanaf hier direct naar het vliegveld.
De anderen hebben nog een mooie rit over de Hoge Atlas waar wederom de hoge bergpas Tizi n’Tichka moet worden overgestoken. Met prachtige uitzichten op het Atlasgebergte.
Afhankelijk van de tijd van je vlucht heeft u nog een extra nacht in Marrakech nodig. Dan heeft u ook nog tijd voor een laatste bezoek aan het plein Jemaa el Fna of het inkopen van de laatste souvenirs.
Als u nog een nacht in Marrakech wilt verblijven of nog enkele nachten wilt verlengen in bijvoorbeeld Essaouira, het charmante vissersplaatsje aan de Atlantische kust, kijk dan bij bijzonderheden.

Dag 12

Afscheid Marrakech – transfer naar vliegveld Marrakech

Na een laatste ontbijt is het alweer tijd om echt afscheid te nemen van Marokko.
Voor de transfer naar het vliegveld wordt gezorgd.

 • In Marrakech verblijf op basis van loges en ontbijt.
  Overige dagen alle maaltijden inbegrepen !!
 • Extra nachten in Marrakech kan ook. Vooraf of achteraf.
  eenpersoonskamer € 45 per nacht en tweepersoonskamer € 65 per nacht (inclusief ontbijt en toeristenbelasting). Of aansluitend nog een verblijf in het charmante vissersdorp Essaouira aan de Atlantische kust.
 • Het is ook mogelijk om op maandag 22/10 in Ouarzazate aan te sluiten bij deze reis. Met een vlucht (TB2556) van TUIFLY.be vanaf Brussel-Charleroi (vertrek 06h30) naar Ouarzazate (aankomst 11h00)