Woestijn wandelen en yoga + Essaouira & Marrakech

 • Bestemming: , ,
 • Reisduur: 14 dagen
 • Vertrekdatum: 11-03-2019
 • Datum Thuiskomst: 24-03-2019
 • Prijs: vanaf € 1,050

Woestijn wandelen en yoga. Vanuit het magische Marrakech reist u langs de oude karavaanroute naar het zuiden en maakt u een echte kamelen-trektocht met overnachtingen in de woestijn. Met deze 14-daagse variant heeft u voorafgaand aan de bijzondere woestijnervaring 3 nachten in Essaouira aan de Atlantische Kust en 3 nachten in het magische Marrakech. De reis begint en eindigt op vliegveld Marrakech!. Vluchten mogelijk met o.a. Transavia vanaf Amsterdam of Eindhoven. Nederlandstalige reisbegeleiding door Claire Piters met als extra ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil. Een prachtige en gevarieerde reis met een ontspannen en vooral ook ‘slow-travel’ karakter. In 2019 vertrek op maandag 11 maart
Note: in 2020 start deze reis in het voorjaar op maandag 2 maart.

 • Woestijn wandelen en yoga met een speciale rondreis door Zuid-Marokko vanuit Marrakech naar de woestijn.
 • Met een rustgevende trektocht met kamelen in ‘the middle of no where’;  dromedarissen zorgen voor het bagagevervoer.
 • Reisbegeleiding door Claire Piters
  met extra voor wie dat wil ontspanningsmomenten met eenvoudige en intuïtieve yoga oefeningen.
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en in traditionele huisjes op een prachtige oase camping, op het randje van de woestijn.
 • Ook 2 overnachtingen in een tentenkamp in de woestijn midden in de natuur zonder verdere voorzieningen (geen toilet / douche) => voor tenten wordt gezorgd. Onder de blote sterrenhemel slapen mag natuurlijk ook!
 • Met vooraf 3 nachten in het vissersplaatsje Essaouira aan de Atlantische Kust en 2 nachten in Magisch Marrakech.
 
Goed om te weten:

 • Verlenging vooraf in Essaouira (3n,) en Marrakech (2n.)
 • Wilt u tijdens de dagen in de woestijn uw eigen dromedaris leiden en ook berijden, om te voelen hoe het is bovenop zo’n schip te deinen over de golven van de woestijn? Beleef de woestijn als een echte nomade … (extra kosten € 75 p.p.).
 • Tijdens de reis is het ook mogelijk om te kiezen voor een 1-persoonskamer en een 1-persoonstent: toeslag bij 7 dagen € 90 p/p., bij 8 dagen € 105 p/p., bij 11 dagen € 150 p.p., bij 13 dagen € 180 p/p
 • Eigen slaapzak meebrengen.
  Kan ook worden gehuurd; slaapzak en lakenzak € 10 p.p.
 • Er zijn dunne matrasjes aanwezig. Voor wie meer comfort wil, kan zelf een eigen (inflatable) matrasje meebrengen.
kamelensafari door de woestijn
Dag 1

Aankomst vliegveld Marrakech – transfer naar hotel

Vanwege de goedkopere en directe vluchten naar Marrakech starten we deze reis vanaf vliegveld Marrakech. Hier heeft u 1 overnachting voordat we vertrekken naar het ontspannen blauw – witte vissersplaatsje aan de kust: Essaouira (spreek uit: es-sa-oe-wira).
Je kan deze reis indien gewenst ook Essaouira starten. Dan is de aankomst daar op dinsdag en is de reis in totaal 13 dagen. Mogelijke vluchten naar Essaouira met TUIfly.be vanaf Brussel-Charleroi en met Royal Air Maroc met een overstap in Casablanca vanaf Amsterdam of Brussel.
En als je nog minder tijd hebt aansluiten vanaf Marrakech op donderdag, vrijdag of zaterdag kan ook. Of zelfs nog op zondag in Ouarzazate / Aït Benhaddou als je genoeg hebt aan “alleen maar” woestijn !

maandag – Dag 1 aankomst Marrakech
dinsdag – Dag 2 vertrek naar Essaouira + relax of aankomst Essaouira – heel laat 00h50
woensdag – Dag 3 – relax and visit Essaouira / Dag 3 – relax and visit Essaouira
donderdag – Dag 4  – transfer naar Marrakech / possible for other arrivals
vrijdag – Dag 5 – visit Marrakech / possible for other arrivals
zaterdag – Dag 6 – visit Marrakech / possible for other arrival
zondag – Dag 7 – transfer to Aït Benhaddou / possible for other arrivals in Ouarzazate

Als je naar Marrakech vliegt; de transfer naar Essaouira is 3 – 3,5 uur. Voor vluchten – kijk ook bij vlucht boeken. Of vraag een telefonisch advies. Wij helpen u graag bij het vinden van de best passende vlucht!  Het verblijf in Essaouira is in een sfeervol hotel in de oude binnenstad van dit oorspronkelijke vissersplaatsje aan de Atlantische Kust.

Dag 2

Vertrek naar Essaouira of Aankomst vliegveld Essaouira + transfer naar hotel

Als je deze reis vanaf Essaouira wilt starten dan is de aankomst daar op dinsdag en is de reis in totaal 13 dagen.

Als je in Marrakech bent gestart doen we het vanmorgen heel ontspannen en rustig aan. Om ca. 11h30 vertrekken we naar Essaouira – zo nodig via vliegveld Marrakech zodat we daar de deelnemers die pas deze ochtend vanuit Amsterdam arriveren ook nog kunnen oppikken.

Dag 3

Essaouira: visit and relax

Vandaag doen we het heel rustig aan om het dorpje Essaouira en haar strand te verkennen. Met de lucht van de zee is er altijd wel ergens een plekje voor een rustige ontspanningsoefening om extra te genieten van de bijzondere plek aan de Atlantische Kust. Je voelt de historie haast tot in je botten.

Dag 4

Essaouira: visit and relax

Vandaag nog een heerlijke dag om het rustig aan te doen. Ook is het mogelijk om een lange strand wandeling te maken helemaal naar Borj el Oued. Let op de rivierbedding kan je alleen over steken bij eb! Voor de getijden tijden kijk je het beste op een surf website. Met zijn brede en lange strand waar het vaak flink waait is Essaouira een geliefde bestemming voor kite surfers.

Dag 5

Transfer naar Marrakech of aankomst Marrakech

Vandaag (vrijdag) laten we de Atlantische Kust achter ons en vertrekken naar de meest zuidelijk Koningsstad Marrakech. Daar nemen we intrek in een sfeervol Riad hotel in de oude binnenstad. Dichtbij de lokale ‘souks’ met markten en winkeltjes en dichtbij het beroemde plein Jemaa el Fna waar het elke avond een spektakel is met straatartiesten en eetstalletjes.

Dag 6

Bezoek Marrakech of aankomst Marrakech

Er zijn diverse mogelijkheden om (direct) naar Marrakech te vliegen. Kijk bij vlucht boeken. Bij aankomst op vliegveld Marrakech is de transfer naar de oude binnenstad inbegrepen; ongeacht het tijdstip van aankomst van uw vlucht. Verblijf in Marrakech is in een sfeervol, kleinschalige Riad hotel in de oude, ommuurde binnenstad van Marrakech. Riad betekent tuin in het Arabisch – en het zijn feitelijk oude herenhuizen rondom een binnenplaats die nu zijn omgetoverd tot leuke hotels. ’s Avonds gaan we natuurlijk een kijkje nemen op het bijzondere plein Jemaa el Fna.

Dag 7

Transfer over de Hoge Atlas – de karavaanroute naar Ait Ben Haddou

Vandaag gaan we op weg naar de woestijn. Daar nemen we de tijd voor net als de oude karavanen van vroeger. Een kronkelige bergweg brengt ons eerst omhoog naar de Tizi n’Tichka. Let op – hier kan het flink waaien en koud zijn. Vanaf daar dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis voor een van sultans. Langs de route waar vroeger de karavanen langs trokken reizen we in een rustig tempo verder naar het Kasbah dorp Ait Ben Haddou. Dit oude lemen vestiging dorp ligt prachtig tegen een heuvel aangebouwd en is ondertussen Unesco monument. Wij verblijven in een sfeervol hotel tegenover het oude Kasbah dorp. Deelnemers die op zondag met Royal Air Maroc naar Ouarzazate (aankomst 00h50) vliegen sluiten in de nacht aan.

Dag 8

Bezoek Aït Benhaddou of aankomst Ouarzazate

Een heerlijk rustige dag om het historische Kasbah dorp te verkennen. Ook deze plek neemt je mee naar een ver verleden toen de rijkdom van de kamelen karavanen voorbij trok.
Deelnemers die op maandag met TUIFly.be naar Ouarzazate (aankomst 00h50) vliegen sluiten in de middag aan.

Dag 9

Excursie Draa Vallei – op weg naar de woestijn

Om bij de woestijn te komen moeten we eerst nog de bergketen van de Anti Atlas oversteken. Om te arriveren in de vallei van de Draa rivier die we blijven volgen. In Zagora maken we natuurlijk een foto van de mooie bewegwijzering: 52 dagen met de kameel naar Tombouctou. Wij rijden nog een eindje verder en in de loop van de middag komen we aan op onze ‘luxe camping’ in een mooi oasis aan de rand van de woestijn. Hier verblijven we in traditionele lemen huisjes waar gastenkamers in zijn gemaakt. De douches en sanitair zijn hier gemeenschappelijk; zoals op een camping.

Dag 10

Kamelentocht door de woestijn

Een complete dag in de stilte van de woestijn. Wandelen door de prachtige natuur, een heerlijke picknick lunch en ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil. Wat heeft een mens nog meer nodig om helemaal tot rust te komen? ’s Avonds maken we een bivak midden in de woestijn.

Dag 11

Kamelentocht door de woestijn

Als een echte karavaan trekken we vandaag verder door de stilte van de woestijn. U zult verbaasd zijn hoe zelfs te voet het landschap nog een enorme variatie kent. En wat is het in alle eenvoud heerlijk genieten van een picknick lunch in ‘the middle of no where’.

Dag 12

Kamelentocht door de woestijn

Voor wie vandaag wil genieten van de laatste zonsopgang in de woestijn moet vroeg opstaan. Het mooiste moment van de dag. Ook voor een ontspannen yoga oefening nog voor het ontbijt voor wie dat wil. Niets is verplicht. Na het ontbijt – lekker buiten in de ochtendzon – gaan we voor de laatste keer op pad met onze kleine karavaan. Met het ritme van de kamelen deinen we als een schip over de golven van zandheuveltjes om terug te arriveren op de sfeervolle camping met lemen Berberhuisjes tussen de palmbomen. De douche hier hebben we nu wel verdient. Wat een prachtige plek om ’s avonds voor de laatste keer van een prachtige sterrenhemel te genieten.

Dag 13

Transfer van de woestijn terug naar Ouarzazate

Rijdend door de vallei van de Draa rivier met zijn duizenden wuivende palmbomen nemen we langzaam afscheid van de woestijn en de stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een bezoekje aan het plaatsje Tamegroute dat bekend staat om zijn groene, handgemaakte aardewerk. Er is ook een oude Kasbah met een oude koran bibliotheek. Daarna rijden we verder door de vallei met duizenden palmbomen en via de grillige pas Tizi n’Tinififft klimmen we over de Anti Atlas bergen heen. In Ouarzazate verblijven we net buiten de stad in het dorpje Tarbounte – in een Kasbah style hotel met zwembad. Reizigers die op zondagochtend terug vliegen vanuit Marrakech hebben nog een paar uur voor de boeg om ook de Hoge Atlas bergketen nog over te steken.

Dag 14

Transfer van Ouarzazate naar vliegveld of naar Marrakech

Reizigers die vandaag terugvliegen worden naar het vliegveld in Ouarzazate of Marrakech gebracht. Voor anderen is er gelegenheid voor nog een bezoek aan Marrakech of Essaouira.

 • In Marrakech verblijf op basis van loges en ontbijt.
  Overige dagen alle maaltijden inbegrepen !!
 • Extra nachten in Marrakech kan ook. Vooraf of achteraf.
  eenpersoonskamer € 55 per nacht en tweepersoonskamer € 75 per nacht (inclusief ontbijt en toeristenbelasting). Of aansluitend nog een verblijf in het charmante vissersdorp Essaouira aan de Atlantische kust.
 • Het is ook mogelijk om op zondag of maandag in Ouarzazate aan te sluiten bij deze reis. Met een vlucht van Royal Air Maroc met overstap in Casablanca of (alleen op maandag) vanaf Brussel Charleroi met TUIFLY.be
 • ook andere opties zijn mogelijk:
  bijvoorbeeld een 6 of 7 daagse reis  vanaf Ouarzazate t/m Ouarzazate
 • of 8, 9, 10, 11 of 12 dagen vanaf Marrakech t/m Marrakech of Ouarzazate
 • En compleet inclusief Eassaouira: 13 dagen vanaf Essaouira t/m Marrakech of Ouarzazate
 • heen Ouarzazate € 750
  7d. terug  Ouarzazate
  heen Ouarzazate € 790
  8d. terug  Ouarzazate
  heen Marrakech € 840
  9d. terug  Marrakech of Ouarzazate
  heen Ouarzazate € 840
  9d. terug  Ouarzazate
  heen Marrakech € 890
  10d. terug  Marrakech of Ouarzazate
  heen Marrakech € 940
  11d. terug  Marrakech of Ouarzazate
  heen Marrakech € 975
  12d. terug  Marrakech of Ouarzazate
  heen Essaouira € 1.050
  13d. terug  Marrakech of Ouarzazate