Woestijn wandelen en yoga + Essaouira & Marrakech

 • Bestemming: , ,
 • Reisduur: 14 dagen
 • Vertrekdatum: 01-03-2020
 • Datum Thuiskomst: 14-03-2020
 • Prijs: vanaf € 1,045

Woestijn wandelen en yoga. Vanuit het magische Marrakech reist u langs de oude karavaanroute naar het zuiden en maakt u een echte kamelen-trektocht met overnachtingen in de woestijn. Met deze 14-daagse variant heeft u voorafgaand aan de bijzondere woestijnervaring 3 nachten in Essaouira aan de Atlantische Kust en 2 nachten in het magische Marrakech. De reis begint in Essaouira en eindigt op vliegveld Marrakech! Vluchten mogelijk heen met Royal Air Maroc en terug o.a. met Transavia naar Eindhoven of Amsterdam. Nederlandstalige reisbegeleiding door Claire Piters. EXTRA voor wie dat wil: ontspannen yoga oefeningen. In 2020 vertrek op zondag 1 maart. Vroegboekkorting t/m 31 augustus 2019 = € 50 p/p. Een prachtige en zeer gevarieerde reis. En toch met een ontspannen en ‘slow-travel’ karakter.

 • Woestijn wandelen en yoga met een speciale rondreis door Zuid-Marokko vanuit Marrakech naar de woestijn.
 • Met een rustgevende trektocht met kamelen in ‘the middle of no where’;  dromedarissen zorgen voor het bagagevervoer.
 • Slow Travel met vooraf 3 nachten in het vissersplaatsje Essaouira aan de Atlantische Kust en 2 nachten in Magisch Marrakech.
 • Reisbegeleiding door Claire Piters EXTRA: voor wie dat wil; ontspanningsmomenten met eenvoudige en intuïtieve yoga oefeningen.
 
Goed om te weten:

 • Wilt u tijdens de dagen in de woestijn uw eigen dromedaris leiden en ook berijden, om te voelen hoe het is bovenop zo’n schip te deinen over de golven van de woestijn? Beleef de woestijn als een echte nomade … Extra kosten 4x € 75 /dag = € 300 p/p.
 • 3x overnachting in Essaouira in een sfeervol en goed gelegen hotel.
  3x overnachting in Marrakech (1x aan het einde) in een leuk Riad hotel in de oude binnenstad,
  2x overnachting in een sfeervol Kasbah-style hotel (onderweg naar/van de woestijn)
  3x overnachting in een tentenkamp midden in de woestijn; zonder voorzieningen (geen toilet / douche) !!
  => voor tenten wordt gezorgd. Onder de blote sterrenhemel slapen mag natuurlijk ook!
  2x overnachting in traditionele huisjes op een prachtige oase camping, op het randje van de woestijn.
 • Wil je tijdens de reis een 1-persoonskamer en een 1-persoonstent:
  toeslag bij 14 dagen € 210 p/p., bij 15 dagen € 225 p/p.
 • Eigen slaapzak meebrengen.
  Kan ook worden gehuurd; slaapzak en lakenzak € 10 p/p.
 • Er zijn dunne matrasjes aanwezig. Voor wie meer comfort wil, kan zelf een eigen (inflatable) matrasje meebrengen.
kamelensafari door de woestijn
Dag 1

Aankomst vliegveld Essaouira – transfer naar hotel

Met Royal Air Maroc kun je op dinsdag en zondag vanaf Amsterdam (17h05) of Brussel (17h35) naar Essaouira vliegen. Je hebt dan wel een tussenstop in Casablanca. De aankomsttijd in Essaouira is net na middernacht (00h10). Vervoer vanaf het kleine vliegveld van Essaouira naar het hotel is geregeld (ca. 20 min.).
De reis vertrekt in 2020 op zondag 01 maart.
En als je minder tijd hebt kun je aansluiten vanaf Marrakech op woensdag 4 maart (directe vlucht Transavia vanaf Amsterdam)
of op donderdag 05 maart (direct met Transavia vanaf Amsterdam of Eindhoven).
Aansluiten op vrijdag in Ouarzazate kan ook nog. Met een vlucht vanuit Amsterdam (17h05) of Brussel (17h35) – Royal Air Maroc via Casablanca.

zondag – Dag 1 – laat in de nacht aankomst Essaouira (aankomst 02 maart: 00h50)
maandag – Dag 2 – relax & visit Essaouira
dinsdag – Dag 3 – relax & visit Essaouira
woensdag – Dag 4  – visit Essaouira + transfer naar Marrakech / possible for other arrivals
donderdag – Dag 5 – visit Marrakech / possible for other arrivals
vrijdag – Dag 6 – transfer to Ounila vallei / possible for other arrivals in Ouarzazate

Voor vluchten – kijk ook bij vlucht boeken. Of vraag een telefonisch advies. Wij helpen je graag bij het vinden van de best passende vlucht!  Het verblijf in Essaouira is in een sfeervol hotel in de oude binnenstad van dit oorspronkelijke vissersplaatsje aan de Atlantische Kust.

Dag 2

Relax & visit Essaouira 

Lekker uitslapen mag. Met 3 extra nachten in Essaouira heb je ruim voldoende tijd om dit oorspronkelijke vissersplaatsje te verkennen. Het strand is groot en vaak met veel wind; ideaal voor kite-surfers. En ideaal voor lekkere uitwaai wandelingen. Met de ontspannen begeleiding van Claire Piters kom je deze eerste dagen al helemaal tot rust.

Dag 3

Essaouira: visit and relax

Ook vandaag doen we het rustig aan om het dorpje Essaouira en haar strand te verkennen. Met de lucht van de zee is er altijd wel ergens een plekje voor een ontspanningsoefening om extra te genieten van deze bijzondere plek aan de Atlantische Kust. Hier heeft zich heel wat geschiedenis afgespeeld; je voelt de historie haast tot in je botten. Ook is het mogelijk om een lange strand wandeling te maken helemaal naar Borj el Oued. Let op de rivierbedding kan je alleen over steken bij eb! Voor de getijden tijden kijk je het beste op een surf website. Met zijn brede en lange strand waar het vaak flink waait is Essaouira een geliefde bestemming voor kite surfers.

Dag 4

Visit Essaouira + transfer naar Marrakech (3h30) = option for new arrivals

In de ochtend genieten we misschien nog van een laatste zonsopgang op het strand. In de middag reizen we naar Marrakech. Om ons in deze zuidelijke koningsstad over te geven aan de drukte. Gelukkig is ons Riad* hotel in de oude binnenstad een kleine oase van rust.
* Riad hotels zijn oude herenhuizen gebouwd rondom een binnenkoer of tuin. De ramen zijn naar binnen gericht. Hierdoor blijven de warmte, het lawaai en ook de ‘ogen van anderen’ buiten de deur.

Dag 5

Ontdek Marrakech of aankomst Marrakech

Vandaag (donderdag) gaan we op verkenningstocht in Marrakech. Hier is zoveel te zien dan het nog moeilijk kiezen is. Een lange wandeling door de kleine straatjes en steegjes van de souks naar de speciale donderdags markt ‘souk el khemis’ is één van de leuke opties. Ook kun je kiezen voor een fietstocht om Marrakech te verkennen (start 09h30, extra kosten € 35 p/p).
’s Avonds verkennen we natuurlijk het beroemde plein Jemaa el Fna waar het elke avond een spektakel is met straatartiesten en eetstalletjes.

Dag 6

Vertrek uit Marrakech naar het zuiden – over de Hoge Atlas

Vandaag gaan we op weg naar de woestijn. Daar nemen we de tijd voor net als de oude karavanen van vroeger. Een kronkelige bergweg brengt ons eerst omhoog naar de Tizi n’Tichka bergpas over het Hoge Atlasgebergte heen. Let op: hier kan het flink waaien en koud zijn. Vanaf de hoge bergpas dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis voor een van sultans. Langs de route waar vroeger de karavanen langs trokken reizen we verder in een rustig tempo door de prachtige vallei van Ounila. Diep in de vallei verblijven we in een sfeervol hotel met een grote tuin. Deelnemers die op vrijdag met Royal Air Maroc naar Ouarzazate vliegen (aankomst 00h50) sluiten in de nacht aan.

Dag 7

Bezoek Kasbah dorp Ait Ben Haddou – vervolg reis naar de woestijn: M’hamid el Ghizlane

In de ochtend hebben we alle tijd voor een wandelend bezoek aan het bijzondere Kasbah dorp Ait Ben Haddou. Dit oude lemen vestiging dorp; waar de vroegere karavanen tol moesten betalen voor bescherming, ligt prachtig tegen een heuvel aangebouwd en is ondertussen Unesco monument. Vanaf Aït Benhaddou gaan we verder op weg naar de woestijn. Over de grillige rotsformaties van de Anti-Atlas bergpas Tizi Tinififft rijden we door de vallei van de Drâa rivier met zijn duizenden palmbomen. In Zagora passeren we het beroemde bord 52 dagen naar Tombouctou per … kameel. Na nog een flinke rit vanaf Zagora komen we laat in de middag aan op de sfeervolle camping nabij Ouled Driss in een mooie oasis aan de rand van de woestijn. We verblijven we in traditionele lemen huisjes waar gastenkamers in zijn gemaakt. De douches en sanitair zijn gemeenschappelijk; zoals op een camping. Dit is een heerlijke plek om ons ‘woestijn-avontuur’ te beginnen. Hier voelen we al de sfeer van het bijna in de woestijn zijn.

Dag 8, 9, 10, 11

Wandeltrektocht door de woestijn met kamelen (voor de bagage).

Vandaag beginnen we aan een bijzondere trektocht door de stilte van de woestijn. Met onze kleine karavaan met kamelen (het zijn dromedarissen) voor het bagagevervoer lopen we door de prachtige natuur. In de middag genieten we van een heerlijke picknick lunch en ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil. Wat heeft een mens nog meer nodig om helemaal tot rust te komen? ’s Avonds maken we een bivak midden in de woestijn.
Op dag 11 komen we in de loop van de middag weer terug op onze sfeervolle oase-camping.

Dag 12

Transfer van de woestijn naar Tamnougalte

Rijdend door de vallei van de Draa rivier met zijn duizenden wuivende palmbomen nemen we langzaam afscheid van de woestijn en de stilte. Onderweg nemen we de tijd voor een bezoekje aan het plaatsje Tamegroute dat bekend staat om zijn groene, handgemaakte aardewerk. Er is ook een oude Kasbah met een oude koran bibliotheek. Daarna rijden we verder door de vallei met duizenden palmbomen en sluiten onze woestijn ervaring af met een overnachting in een sfeervolle Kasbah hotel nabij Agdz.

Dag 13

Transfer van Agdz naar Marrakech

Vnadaag verlaten we de prachyige vallei van de Drâa rivier en via de grillige pas Tizi n’Tinififft klimmen we over de Anti Atlas bergen heen. Daarna steken we ook de Hoge Atlas over en komen we weer terug in Marrakech. Daar moeten we zeker weer even wennen aan alle drukte. En zijn we blij met de kleine oase van rust in ons Riad hotel.

Dag 14

Bezoek Marrakech & transfer naar het vliegveld

Vandaag is het al weer de laatste dag van deze bijzondere en zeer afwisselende reis. De transfer naar het vliegveld wordt verzorgd.

 • In Essaouira & Marrakech verblijf op basis van logies en ontbijt.
  Overige dagen alle maaltijden inbegrepen !!
 • Extra nachten in Marrakech kan ook.
  Eenpersoonskamer € 55 per nacht en tweepersoonskamer € 75 per nacht (inclusief ontbijt en toeristenbelasting).
 • Het is ook mogelijk om op woensdag of donderdag in Marrakech aan te sluiten bij deze reis (Transavia vanaf Amsterdam of Eindhoven)
 • Of op vrijdag in Ouarzazate met een vlucht van Royal Air Maroc met overstap in Casablanca of vanaf Amsterdam of Brussel
 • Voor 10 of 11 daagse reis kijk bij: woestijnreis wandelen en yoga
 • 10 dagen €    895  – toeslag 1 persoonskamer / tent: € 160
  11 dagen €     945  – idem 1-pers. kamer: + € 175
  14 dagen € 1.045  – idem 1-pers. kamer: + € 210
  15 dagen € 1.095  – idem 1-pers. kamer: +  € 225