Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir – start Marrakech

 • Duur 10 dagen
 • Prijs vanaf
  € 950 p.p.
Uitgelicht:
 • slow travel, reizen met aandacht
 • verblijf in sfeervolle kleinschalige familiehotels met zwembad of aan het strand
 • gevarieerde steden, cultuur en natuur wandelingen
 • bezoek aan vestingstadje Taroudante en weekmarkt Tafraoute
 • wandeling in de verborgen traditie van Agadir Ikounka
 • ter afsluiting twee nachten strand in het intieme kustplaatsje Mirleft
 • omdat Transavia niet meer direct op Agadir vliegt; aan het begin en einde van de reis ook een nacht in Marrakech.
Inbegrepen:
 • bezoek aan de eeuwenoude graanschuren: Agadir Ikounka
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • alle maaltijden buiten Marrakech
 • veel dagen; lunch als picknick midden in de natuur
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marokko
 • toeslag 1-persoonskamer € 180 p.p.
 • FOOIEN - in Marokko zeer gebruikelijk; reserveer hiervoor ca. € 50 per persoon
 • € 5,- p/p consumenten bijdrage VZR Garant
 • € 7,50 p/p voor ons Groene Hoge Atlas fonds
 • € 2,50 per boeking voor het Calamiteitenfonds

Natuur / Cultuur Rondreis Zuid-Marokko

Verborgen schatten in de Anti Atlas. Die ga je vinden als je mee reist met deze bijzondere Natuur / Cultuur rondreis in Zuid-Marokko. We nemen je mee naar palmbomen, zandduintjes en rood gekleurde rotsen. Het achterland van Agadir, de Anti Atlas, is een nog ongerept en relatief onbekend deel van Marokko. Indrukwekkende rood gekleurde bergen worden afgewisseld met weelderig groene oasen, maar ook kale en onherbergzame savannes waar alleen de bijzondere argan-bomen nog kunnen groeien. Het gebied is zeer gevarieerd en leent zich uitstekend voor lichte wandelingen in deze prachtige natuur.

Marokko rondreis met cultuur

Daarnaast is deze streek in Zuid West Marokko ook cultureel interessant. De vruchtbare vallei van de rivier de Souss levert al eeuwen een goede basis voor een levendige handelscultuur, zoals te zien is op de (week)markten in Taroudant en Tafraoute. Op de markten en in de plaatselijke souks vindt je ook die typisch Marokkaanse ambachtelijkheid van tegelwerk en gietijzeren smederijen. En nergens in Marokko vindt je een betere kwaliteit van kleurrijke babouches (Marokkaanse slippers) dan hier, in Tafaoute.

Korte Marokko reis met NL reisbegeleiding

Deze reis biedt een kennismaking met het dagelijks leven, de authentieke cultuur en de prachtige natuur in Zuid Marokko. Het verblijf is in sfeervolle, kleinschalige ‘familie’ hotels met zwembad of vlakbij het strand. Met Nederlandse reisbegeleiding zodat jij zorgeloos en ontspannen kunt genieten van het bijzondere dat de Anti Atlas te bieden heeft. Vooral in de donkere wintermaanden is dit een heerlijke bestemming om ‘op te laden’ met nieuwe energie van de zon, de natuur en de Marokkaanse cultuur. Omdat Transavia geen directe vluchten naar Agadir meer aanbiedt start en eindigt deze reis in Marrakech. Daar kun je de reis ook verlengen als je dat wilt.

Verlengen Zuid Marokko cultuur natuur rondreis

Verlengen voor en/of na deze bijzondere Marokko rondreis kan ook; in Agadir, Marrakech of Mirleft; kijk bij bijzonderheden (let op: voorlopig alleen verlengen in Marrakech mogelijk.
De vlucht naar Marokko boek je zelf. Zie vlucht boeken.
Want voorlopig alleen vluchten heen en terug op Marrakech?
Het vervoer van Marrakech naar Agadir (ca. 3 uur) is inbegrepen.
De extra dagen aankomst en vertrek uit Marrakech staan (nog) niet in het programma opgenomen.

Tijdens de reis zijn er wandelingen, bezienswaardigheden en natuurlijk ook rust en ruimte voor jezelf.

Dag 1Dag 1 - Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir - start Marrakech

Aankomst op het vliegveld van Agadir

In Agadir verblijven we dichtbij de boulevard en de Atlantische Kust. Om ca. 20u00 hebben we daar ons welkom diner. Deelnemers die vanuit Amsterdam met Transavia vliegen arriveren om 19h00 op het vliegveld dat net buiten de stad ligt. Morgen reizen we naar de streek ten noorden van Agadir waar de uitlopers van de hoge bergen uitkomen bij de kliffen van de Atlantische oceaan.

Dag 2Dag 2 - Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir - start Marrakech

Atlantische kust, argan olie en Hoge Atlas bergen

We nemen rustig de tijd om ’te landen’. In de loop van de ochtend vertrekken we naar het noorden. In deze streek groeien de bijzondere Argan bomen die alleen in Marokko voorkomen. Dit ‘vloeibare goud” wordt verwerkt in cosmetische en culinaire producten. Als we de kust verlaten komen we in het ruige en bergachtige binnenland. De natuur is er zo prachtig dat het Paradise Valley heet. Hier maken we een wandeling. We overnachten in een sfeervol ’tuin-hotel’ met zwembad. Reizigers die op zondag in Agadir arriveren sluiten hier aan.

Dag 3Dag 3 - Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir - start Marrakech

Op weg naar de Anti Atlas bergen

Vandaag reizen we naar het zuiden. Eerst brengen we een bezoek aan Taroudante; bekend als ‘klein Marrakech’. Dit sfeervolle stadje met oude stadswal, een voormalig paleis en twee leuke souks (markten) verdient een wandeling. Daarna rijden we, met onderweg nog een bezoek aan de eeuwenoude graanschuren Agadir Ikounka (niet ver van Aït Baha) naar de pas Tizi Mlil; de entree van de afgelegen Ameln vallei; ingesloten door de bijzondere vormen en kleuren van het Anti Atlas gebergte en de indrukwekkende bergwand van Jebel Lkest. Verblijf net buiten Tafraoute (hotel met zwembad).

Dag 4Dag 4 - Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir - start Marrakech

Wandelen in de Ameln vallei

Vandaag blijven we in de Ameln vallei en maken een wat langere wandeling. We lopen langs akkertjes waar ingenieuze geultjes en dammetjes zorgen voor irrigatie. We passeren piepkleine dorpjes waar we vrouwen ontmoeten die gewikkeld zijn in brede zwarte doeken. Overal om ons heen de grillige rotsformaties met namen zoals “De hoed van Napoleon” en “De Leeuwenkop”. Voor de lunch worden we verwend met een picknick. Later in de middag bezoeken we een verlaten dorpje waar een traditioneel huis is ingericht als klein museum.

Dag 5Dag 5 - Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir - start Marrakech

Marktdag in Tafraoute, wandelen in de kloof van Aït Mansour

Op woensdag is er weekmarkt in het gezellige dorp Tafraoute. Al vroeg is het er druk met handelaren en bezoekers vanuit de verre omtrek. Iedereen komt hier zijn (wekelijkse) boodschappen doen. Na een bezoek aan de markt rijden we door een indrukwekkend en droog landschap naar de kloof van Aït Mansour. Hier maken we een wandeling in het weelderige groen van deze kleine oase en genieten we van onze picknick lunch. Aan het eind van de middag kunnen we op de markt nog verder ‘winkelen’; op zoek naararganolie of de prachtige ‘babouches’ (Marokkaanse slippers) waarvan iedereen in Marokko weet dat de beste kwaliteit hier in Tafraoute wordt gemaakt.

Dag 6Dag 6 - Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir - start Marrakech

Les Roches Blues en terug naar de kust

We pakken onze tas weer in; vandaag reizen we terug naar de Atlantische Kust. In de ochtend maken we een mooie wandeling langs eeuwenoude rotstekeningen en lopen zo naar het bizarre woestijnlandschap met “Les Roches Blues”. Deze rotsen zijn in 1985 geverfd door de Belgische kunstenaar Jean Verame. Ook zonder dit kunstwerk is het landschap inspirerend en ontspannen. Na de picknick lunch verlaten we de Ammeln vallei over de pas Col du Kerdous en gaan op weg naar Tiznit. In dit provincie stadje kunnen we een thee-stop maken en wat rondlopen. Aan de kust logeren we in Mirleft in een klein en sfeervol hotel.

Dag 7Dag 7 - Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir - start Marrakech

Aan de kust, Mirleft en stranden

In het pittoreske plaatsje Mirleft hebben we een ontspannen dag. De kust heeft hier mooie rotspartijen, verschillende grotten en meerdere stranden. Voldoende gelegenheid voor een mooie (strand) wandeling. Gewoon een dagje lekker niks en wat rondkijken in het gezellige en sfeervolle stadje kan natuurlijk ook.

Dag 8Dag 8 - Natuur / cultuur rondreis Zuid-Marokko vanuit Agadir - start Marrakech

Laatste ochtend aan het strand + transfer naar vliegveld Agadir of verlenging

Reizigers met Ryanair vanaf Düsseldorf-Weeze gaan vandaag heel vroeg met een aparte taxi direct naar het vliegveld (ca. 2 uur rijden) om daar uiterlijk om 10h00 in te checken voor de vlucht van 11h50 (aankomst Weeze om 15h50)
De andere reizigers hebben deze dag nog een ontspannen laatste ochtend. Na de lunch worden we naar het vliegveld van Agadir gebracht waar we uiterlijk om 17h30 inchecken voor de Transavia lucht naar Amsterdam. Reizigers die met Brussels Airlines terug vliegen kunnen nog een extra nacht in Agadir verblijven. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een individuele verlenging van je reis. Kijk bij bijzonderheden. Verlengen in Marrakech kan ook.

 • Tijdens de reis zijn alle maaltijden inbegrepen.
  Vanaf het diner op dag 01 t/m de lunch op dag 08
 • Toeslag 1-persoonskamer € 125,-
 • Voor het boeken van je vlucht –  zie ook pagina vlucht boeken;
  Directe vluchten naar Agadir op zaterdag vanaf
  – Amsterdam: Transavia
  – Düsseldorf-Weeze: Ryanair
  met overstap in Casablanca
  – Amsterdam: Royal Air Maroc (RAM)
  – Brussel: Royal Air Maroc (RAM)
  Met Royal Air Maroc kun je ook heen op Agadir en terug vanaf Marrakech vliegen.
  Deze combinatie kan ook met Transavia vanaf Amsterdam.
  Je kunt ook heen en terug naar Marrakech vliegen; dan is er meer (en soms goedkopere) keuze
  o.a. ook vanaf Eindhoven met Transavia en Ryanair of vanaf Brussel met Tuifly.andere dagen direct naar Agadir:
  – Brussel – Charleroi: Ryanair  (woensdag, vrijdag en zondag)
 • Verlengen kan in Mirleft, Agadir of Marrakech:
  Mirleft inclusief ontbijt:
  extra nacht € 55 – éénpersoonskamer / € 75 – tweepersoonskamer
  + privé transfer naar vliegveld Agadir € 25 p/p (minimaal 2 personen)
  Agadir inclusief ontbijt:
  extra nacht € 55 – éénpersoonskamer / € 75 – tweepersoonskamer;
  + privé transfer naar vliegveld Agadir € 25,- p/p (minimaal 2 personen)
  – Marrakech inclusief ontbijt:
  extra nachten € 55 – éénpersoonskamer / € 75 – tweepersoonskamer;
  + privé transfer naar vliegveld Marrakech € 15 p/p

“Op vakantie met Maroc Travel heb ik Anna Aalten leren kennen. Een betrokken mens met veel kennis en liefde voor dit prachtige land.” Connie, maart/april 2019

“Wat een bijzondere ervaring was het om voor het eerst in Marokko te zijn! Anna is een prettig mens met een grote interesse voor het land.” Irene, april 2019

“Anna is iemand die helemaal thuis is in het reizen. Ze maakt de boel lichter en heeft aandacht voor de mensen rondom. Ik voelde me veilig bij haar.” Griet, november 2018

“Ik heb Anna leren kennen als een zeer prettige reisgenoot. Ze bezit een mooie combinatie van kennis en organisatievermogen. Ze weet goed af te wisselen tussen inspanning en ontspanning!” Francien, januari 2018

En dit was Anna’s eigen eerste ervaring met Maroc Travel:
“Beste Helma en Omar, heel hartelijk dank voor de mooie week in Marokko! Ik heb het echt heerlijk gehad. Wat een prachtig land! Het was een fijne en relaxte week. Ook veel dank aan kok Brahim en chauffeur Brahim. Zij waren heel aardig en flexibel en ik voelde me door hen goed begeleid en verzorgd. Groeten, Anna” 

 • Duur 10 dagen
 • Prijs vanaf
  € 950 p.p.
Uitgelicht:
 • slow travel, reizen met aandacht
 • verblijf in sfeervolle kleinschalige familiehotels met zwembad of aan het strand
 • gevarieerde steden, cultuur en natuur wandelingen
 • bezoek aan vestingstadje Taroudante en weekmarkt Tafraoute
 • wandeling in de verborgen traditie van Agadir Ikounka
 • ter afsluiting twee nachten strand in het intieme kustplaatsje Mirleft
 • omdat Transavia niet meer direct op Agadir vliegt; aan het begin en einde van de reis ook een nacht in Marrakech.
Inbegrepen:
 • bezoek aan de eeuwenoude graanschuren: Agadir Ikounka
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • alle maaltijden buiten Marrakech
 • veel dagen; lunch als picknick midden in de natuur
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marokko
 • toeslag 1-persoonskamer € 180 p.p.
 • FOOIEN - in Marokko zeer gebruikelijk; reserveer hiervoor ca. € 50 per persoon
 • € 5,- p/p consumenten bijdrage VZR Garant
 • € 7,50 p/p voor ons Groene Hoge Atlas fonds
 • € 2,50 per boeking voor het Calamiteitenfonds

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

Het reisprogramma van dag tot dag
 • Dag 1 | aankomst Marrakech - verblijf in leuk Riadhotel
 • Dag 2 | transfer naar Agadir - verblijf Oulad Brahim
 • Dag 3 | Atlantische kust, argan olie en Hoge Atlas
 • Dag 4 | Op weg naar de Anti Atlas bergen
 • Dag 5 | Wandelen Anti Atlas: Ameln vallei
 • Dag 6 | Marktdag Tafraoute / bezoek oase Aït Mansour
 • Dag 7 | 'Blauwe Rotsen' - transfer Atlantische kust (Mirleft)
 • Dag 8 | Atlantische kust - Mirleft & stranden
 • Dag 9 | Afscheid Mirleft - via Agadir retour naar Marrakech
 • Dag 10 | Afscheid Marrakech - transfer naar vliegveld
In deze reis
 • Cultuur
 • Natuur
 • Rondreis
 • Wandelen