• hotel met zwembad

Yoga en wandelen Zuid-Marokko vanuit Agadir

 • Bestemming: ,
 • Reisduur: 8 d. + optie verl. Atlant. Kust
 • Vertrekdatum: 17-11-2017
 • Prijs: vanaf € 790

Wandelen en Yoga in Zuid Marokko in de bergen en de bijna woestijn. Vanuit Agadir ga je nog verder naar het zuiden op zoek naar mooie natuur en cultuur om een week lang te ontspannen en te relaxen. Zo neem je de zon en de rust weer mee naar huis …. De vlucht boekt iedereen zelf. Dat kan naar Agadir of naar Marrakech. Verlengen kan ook: in Marrakech (vanaf 2n.) of aan de prachtige Atlantische Kust niet ver boven Agadir; (4n. + t/m dinsdag) of (6n. = t/m vrijdag) met opties voor SURF & Yoga. Of ‘gewoon’ lekker relaxen aan het strand met extra excursies o.a. naar het mooie Paradise Valley. Kijk bij bijzonderheden. Als je deze reis voor 01 juni boekt geldt er een vroegboekkorting van € 50 p/p.

Je verblijft op mooie locaties te midden van palmbomen, zandduintjes en de roodkleurige rotsen rondom Tafraoute. De vlucht naar Agadir boek jezelf. Verlengingen voor en na de reis mogelijk! Directe vluchten naar Agadir met Transavia vanaf Schiphol (vrijdag en dinsdag), met Ryanair vanaf Düsseldorf-Weeze (zondag) en Brussel-Charleroi (dinsdag, donderdag en zaterdag). Met Royal Air Maroc vluchten naar Agadir elke dag met overstap in Casablanca. De reis kan ook met vlucht vanaf Marrakech; daar moet je dan een dag (of meerdere dagen naar keuze) eerder arriveren. Extra nacht Marrakech 1 pers.kamer € 45; vliegveld transfer gratis. Vervolgens reis je vanuit Marrakech met onze ‘lokale crew’ dwars door de hoge Atlas mee naar het vliegveld van Agadir (ca. 4,5 uur).

 • Focus op yoga, ontspanning en buiten zijn in de natuur.
 • Heerlijke combinatie van rust, prachtige natuur en bijzondere Marokkaanse cultuur.
 • In de bijzondere sfeer van de bijna woestijn, op zo’n 150 km vanaf Agadir verblijven we met uitzicht op de grillige rotsen van de Anti Atlas bergen.
 • Midden in de natuur maken we mooie, rustige wandelingen en doen we ontspannen yoga oefeningen. Daarbij genieten we van een lekkere picknick.
 • Genieten van het moment maken dat je de zon weer mee naar huis neemt.
tafraoute
Goed om te weten
 • Door het klimaat in het verre zuiden van Marokko is dit vooral ook in winter en najaar een goede bestemming om de eigen batterij op te laden met nieuwe zonne-, vreemde cultuur en natuur-energie.
 • De laatste nacht verblijf je aan de Atlantische kust.
  In een sfeervolle accommodatie in het dorpje Tamraght; ca. 60 minuten vanaf Agadir.
  Hier kun je de reis ook individueel verlengen. Voor een relax verblijf met strand en yoga. Of …. het evenwicht met de natuur opzoeken en mee doen aan de surflessen die hier gegeven worden.
 • Voor de mogelijke verlengingen – kijk bij bijzonderheden
 • Toeslag 1-persoonskamer € 105,-
Tafraoute omgeving
Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Agadir

Vanaf vliegveld Agadir nemen we je mee naar Tamraght aan de Atlantische Kust. Met uitzicht op de oceaan of zelfs op het strand kun je vanavond nog een eerste yoga oefening doen of een strandwandeling maken.
Morgen vertrekken we om 09h30 in een rustig tempo – naar de Anti Atlas bergen trekken.
Voor de herfstvakantie-reis: Claire arriveert al op zaterdag en op zondag als de anderen arriveren maken jullie al een mooie wandeling.

Voor de hele reis geldt dat de begeleiding door Claire Piters met intuïtieve yoga oefeningen maakt dat je in deze prachtige omgeving optimaal kunt genieten. In het hier en nu. Ver weg van alle (werk) stress, regeltjes en verplichtingen. Ook als je niet aan alle wandelingen of yoga oefeningen mee wilt doen is dit een heerlijke week om te genieten van prachtige dagwandelingen, heerlijke picknicks midden in de natuur en de prachtige en zeer verrassende natuur en cultuur in zuid west Marokko. Van de oceaan tot aan de Anti Atlas bergen.

Dag 2

Yoga en wandelen

Vandaag reizen we in rustig tempo naar de bijzondere Kasbah Tizourgane in het vesting dorpje Ida Ougnidif. Daar worden we gastvrij ontvangen en genieten we van de eerste indrukken en mooie uitzichten. In de namiddag gaan we op zoek naar een mooie plek in de natuur. Hier, zomaar ‘in the middle of no where’ laat Claire je voelen hoe je door ademhaling en eenvoudig ‘er zijn’ optimaal kunt genieten van de buitenlucht en alle bijzondere indrukken die je tijdens deze reis op gaat doen.

Het verlaten en bijna droge landschap vertelt al veel van wat hier in de loop der jaren gebeurt moet zijn. Moeder Aarde heeft het hier zwaar om haar bewoners te geven wat ze graag zouden willen. Handelsroutes uit het verleden bestaan niet meer. De kleuren en kloven in het landschap zijn indrukwekkend. De droogte maakt het dagelijkse leven hier niet gemakkelijk. De eigenaar van Kasbah Tizourgane waar we verblijven draagt zijn steentje bij aan behoud van oude cultuur en historie. Het is een bijzondere plek om hier te mogen verblijven

Dag 3

Historie van de Anti Atlas bergen

Vandaag gaan we de omgeving van het bijzondere vestingdorp verkennen. De grootsheid van de natuur en de energie van het verleden maken nog meer indruk door met een ontspannen oefeningen de energie te laten binnenkomen. En de overheerlijke picknick lunch zal ons in deze schrale omgeving als een geschenk uit de hemel extra goed smaken.

Dag 4

Tafraoute en Ameln vallei

Vandaag trekken we nog wat verder naar het zuiden naar de bijzondere vallei van Ameln tegen de steile rotsen van de Jebel Lkest. In het gezellige dorpje Tafraoute gaan we naar de markt; op zoek naar het vloeibare goud: de argania olie die gaat bijdragen aan onze ‘eeuwige jeugd’. Of we kopen de meest originele babouches (Marokkaanse instap slippers) van de allerbeste kwaliteit zoals je die alleen in Tafraoute kunt vinden. Vanaf ons terras met uitzicht op de bergen proberen we in de bijzondere vormen van alles te herkennen. “La tête de Lion” is daarvan de meest bekende en misschien ook wel de meest herkenbare. We genieten van de verse groenten en kruiden van de Marokkaanse keuken en van onze Yoga met uitzicht op de bergen.

 

Dag 5

Yoga en wandelen; Les Roches Blues

Vandaag hebben we de hele dag om te wandelen en te ontspannen. Dat doen we in het woestijnachtige landschap rondom de gekleurde rotsen. Ooit – in 1985 – een wild idee van de Belgische kunstenaar Jean Verame. Tegenwoordig zou zoiets niet meer denkbaar zijn – het verven van de natuur. Het levert echter mooie plaatjes én …. toeristen. Dus niet zo gek dat de streekbewoners er af en toe terug een likje verf op doen. Het landschap is inspirerend en ontspannend. Met yoga oefeningen en een overheerlijke picknick genieten we optimaal.

Dag 6

Yoga, wandelen en picknick lunch

Vandaag kunnen we kiezen: nog zo’n inspirerende dag bij de gekleurde rotsen of verder op verkenning naar de palmen oase bij de Gorges d’Aït Mansour waar we in de schaduw van de palmbomen ook heerlijk kunnen picknicken. Als je hier niet tot rust kunt komen …

Dag 7

Yoga, wandelen en transfer naar de Atlantische kust

Nog een laatste overheerlijke ochtend te midden van deze prachtige bergen om te genieten van het uitzicht en misschien nog een korte wandeling of een bezoek aan het lokale museum huis La Maison Traditionelle.
Dan reizen we terug naar het dorpje Tamraght aan de Atlantische kust voor een gezellige (ook vergetarische) afscheidsbarbeque met Suzanne en Zouhir in hun Surf Paradise Morocco Guesthouse. Met uitzicht op de oceaan.

Vluchten terug vanuit Agadir vertrekken veelal na 17u00 – dat betekent om 14u00 vertrek uit Tamraght.
Deelnemers die tijdens de herfstvakantiereis op zaterdag arriveren en ook weer op zaterdag vertrekken worden vandaag in Agadir direct naar het vliegveld gebracht. Voor de zaterdagvlucht van Ryanair naar Charleroi van 17h30 is de check-in om 15h30.

Dag 8

Transfer naar vliegveld Agadir of verlenging in Marrakech of verlenging Surf Paradise Morocco.

Vandaag geniet je van een laatste glaasje verse muntthee, vooraleer je om 14h00 terug naar het vliegveld wordt gebracht. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een individuele verlenging van je reis. Aan de kust in het sfeervolle surfhuis voor een relax verblijf met strand en yoga. Of …. het evenwicht met de natuur opzoeken en mee doen aan de surflessen die hier gegeven worden.
op zondag: 14h00 vertrek transfer naar vliegveld Agadir.
voor de Ryanair vlucht naar Dusseldorf-Weeze met vertrek om 17h30 (aankomst Weeze 22h30)
op dinsdag en vrijdag: 16h00 vertrek transfer naar vliegveld Agadir.
voor de Transavia vlucht naar Amsterdam Dusseldorf-Weeze met vertrek om 19h40 (aankomst Amsterdam 01h30)

Verlenging 4 extra nachten € 250 p/p (bij de reis met vertrek op vrijdag is dat terugvlucht op dinsdag)
inclusief 3x ontbijt en 2x diner (één avond uit eten); 1x lunch
Met 2x excursie:
– dagtrip naar Paradise Valley incl. lunch en bezoek aan medicinale traditionele kruidentuin en een traditionele argan olie makelarij.
– ochtend wandeltocht naar dorpje Taghazout over het strand.

Verlenging 6 extra nachten € 400 p/p (terugvlucht op vrijdag; dan wel zaterdag of zondag bij de herfstvakantiereis)
als boven + extra 3x ontbijt en 2x diner (één extra avond uit eten) + extra excursies:
– dagtrip naar de souks van Agadir
– dagtrip naar authentiek vissersdorp Immesouane

Verlenging 2 nachten Marrakech – inclusief transfers € 150 p/p (terugvlucht vanaf Marrakech dan op zondag bij de reis met vertrek op vrijdag)

Deze reis begint en eindigt in Agadir. Het is ook mogelijk om de reis te verlengen.
Aan de kust (4n. of 6n.) of in Marrakech (2n., of meer). Bij de meeste luchtvaart maatschappijen kunt u zowel vanaf Agadir als vanaf Marrakech terug vliegen. In Marrakech verblijft u dan in een mooi klein Riad hotel vlakbij het beroemde plein Jemaa el Fna. Een lekker ontbijt op het dakterras is inbegrepen. Aan de kust verblijft u in een sfeervol en comfortabel surfhuis direct aan het strand. Een extra verbijf van 4 of 6 nachten is daar inclusief een aantal bijzondere excursies (zie onder).

De eerste nacht verblijft u in Agadir na aankomst op het vliegveld. In de Anti Atlas bergen verblijft u vervolgens eerst 2 nachten in een eenvoudig, maar comfortabele en werkelijk prachtig en bijzonder gelegen Berberguesthouse. De volgende drie nachten is het verblijf zelfs luxueus te noemen in een hotel met uitzicht op de bergen en een eigen zwembad. De laatste nacht verblijven we in een comfortabel huis aan de Atlantische Kust. Tijdens de reis zijn bijna alle maaltijden inbegrepen. Alleen het diner op dag 01 betaalt u zelf en de (eventuele) lunches op dag 1 en 8. Ook het sfeervolle afscheidsdiner in het surfhuis in Tamraght is inbegrepen. Net als de dagelijkse yoga begeleiding door Claire Piters en de dagwandelingen in de omgeving met picknick lunches.

Toeslag 1-persoonskamer: € 105,-

Kosten verlenging:

Atlantische Kust – Tamraght
– 4 extra nachten € 265 p/p
gedeelde kamer inclusief 4x ontbijt en 3x diner (één avond uit eten); 2 excursies, 1x lunch +
Excursies: – dagtrip naar Paradise Valley inclusief lunch en bezoek aan medicinale traditionele kruidentuin en een traditionele argan olie makelarij, – ochtend wandeltocht naar dorpje Taghazout over het strand.

– 6 extra nachten € 400 p/p
als boven + extra 3x ontbijt en 2x diner (één extra avond uit eten) + 2x extra excursie: – dagtrip naar de souks van Agadir, – dagtrip naar authentiek vissersdorp Immesouane

Surf lessen inclusief materiaal & lunch € 50 per dag

Marrakech
– 2 nachten verlenging Marrakech inclusief (vliegveld) transfers € 150 p/p
obv 2 nachten 1-persoonkamer met ontbijt

picknick_natuurpicknick_lunchmarokko_yoga_kasbah_amalyamarokko_wandelen_tafraouteclaire_pitersanti_atlasameln_vallei_villagesameln_vallei