Marokko Yoga Mystical Sahara

 • Bestemming: , ,
 • Reisduur: 8 dagen + evt. verl. M'rakech
 • Vertrekdatum: 02-10-2019
 • Datum Thuiskomst: 09-10-2019
 • Prijs: vanaf € 990

Marokko Yoga en Mystical Sahara is een combinatie van op reis zijn en tegelijkertijd een reis te maken naar je innerlijke zelf. Samen met Kundalini Yoga experts Marieke de Lange en Tim Schipper die jou begeleiden tijdens deze ontdekkingstocht. Vanuit de bruisende koningsstad Marrakech ga je, net als de kamelenkaravanen van vroeger, op weg door de vallei van Ounila en de vallei van de rivier de Drâa. Om uiteindelijke in het diepe zuiden uit te komen in de Sahara woestijn. Tijdens de reis beginnen we elke ochtend met een inspirerende Kundalini Yoga sessie voor elk niveau. Deze bijzondere Marokko Yoga organiseren wij slechts 1x per jaar. In 2019 van woensdag 2 t/m woensdag 10 oktober. Max. aantal deelnemers = 19 (VOL = VOL) Vroegboekkorting t/m 09 februari 2019: € 90 p/p

Ontdek Mystical Morocco en de geheimen van de bijzondere koningsstad Marrakech en de Sahara woestijn. Historie, legendes en het bruisende leven van alledag gaan hier hand in hand. Kundalini Yoga experts Tim en Marieke laten zien hoe je juist te midden van al deze hectiek toch je eigen rust kunt vinden. Ze nemen je graag mee op deze ontdekkingstocht vanuit Marrakech langs de oude karavaanroute naar het diepe zuiden. Om daar midden tussen de zandduinen en de overweldigende natuur helemaal tot rust te komen.

 • Aankomst en welkom diner in magisch Marrekech;
 • Reis langs de oude karavaanroutes vanuit de oude koningsstad Marrakech naar de Sahara woestijn;
 • Kom tot rust tussen overweldigende natuur en de zandduinen van de woestijn;
 • Laat je inspireren door de sympathieke en deskundige begeleiding van Kundalini yoga experts Marieke de Lange en Tim Schipper; met yoga voor elk niveau; ook voor beginners, niets is verplicht.
 • Cultuur & Natuur.
Goed om te weten

 • In Marrakech is het verblijf in een sfeervol Riad hotel midden in de medina, de ommuurde oude binnenstad. Riad betekent tuin / binnenkoer en zorgt voor een onverwachte oase van stilte en rust.
 • In Marrakech is het ontbijt en het welkom diner inbegrepen, tijdens de reis naar het zuiden zijn ook de diners en de (picknick) lunches inbegrepen.
 • De vlucht naar Marokko boek je zelf. Met Transavia vlieg je vanaf Amsterdam of Eindhoven direct naar Marrakech. Vlieg je liever op een andere dag dan op woensdag? Reserveer dan heel eenvoudig extra nachten in Marrakech en geef dit door bij je boeking. € 75 per nacht voor een 2-persoonkamer / € 55 voor een 1-persoonskamer. Deze prijs is inclusief ontbijt en toeristenbelasting.
 • Je wordt afgehaald vanaf het vliegveld in Marrakech; ook als je vlucht op een eerdere dag is.
 • Toeslag 1-persoonskamer € 95,- p/p (niet mogelijk in de woestijn)
 

 

Dag 1

Aankomst in Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech is er een directe transfer naar ons sfeervolle Riad hotel in het oude centrum van de stad, de medina van Marrakech. Afhankelijk van de aankomsttijd van de vlucht is er gelegenheid om samen deze bijzondere koningsstad te bezoeken. Ook kunnen we genieten van de eerste Kundalini ontspanningsoefeningen op het dakterras van ons Riad hotel of ergens in een mooie tuin in Arabische sfeer. ’s Avonds genieten we samen van het welkom diner dat is inbegrepen.

Dag 2

Op weg naar het zuiden

Vandaag staan we vroeg op om al bij het ochtendgloren energie en yoga inspiratie op te doen. Na het ontbijt verzamelen we onze spullen en beginnen we aan een mooie reis. Net als de karavaanroutes van vroeger trekken we over het Hoge Atlasgebergte. Op de hoogste pas stoppen we voor koffie/thee en natuurlijk het indrukwekkende uitzicht. Bij Telouet gaan we op zoek naar de mystiek van de eeuwenoude Kasbah die hier ooit door één van de sultans op deze bijzondere plek is gebouwd. ’s Middags vervolgen we onze weg door de prachtige vallei van de Ounila rivier. Zo komen we uit bij het eeuwenoude Kasbah dorp van Aït Benhaddou. Hier werd vroeger de tol geheven voor de handels-karavanen die bescherming zochten. Wij gaan er slapen in een sfeervol Kasbah style hotel.

Dag 3

Vervolg van onze reis naar het zuiden

Na onze yoga oefeningen in de ochtend en een verkenning van het tegen een heuvel aangebouwde lemen Kasbah dorp vervolgen we onze reis naar het zuiden. In de garnizoensstad Ouarzazate nemen we een kijkje bij de eeuwenoude Kasbah Taourirt. Via de pas Tizi Tinififft met zijn grillige rotsformaties steken we het Anti Atlas gebergte over. Om af te dalen in de vallei van de rivier de Drâa met zijn duizenden palmbomen. Onderweg genieten we van een picknick lunch midden in de natuur. ’s Avonds slapen we in een Kasbah style hotel in het dorpje Tamnougalt, net ten zuiden van Agdz.

Dag 4

Op weg naar de woestijn

Verder en verder naar het zuiden gaat onze reis. In Zagora maken we natuurlijk een stop bij de indrukwekkende wegwijzer die aangeeft dat het vanaf hier 52 dagen naar Tombouctou is. 52 dagen met de kameel! In het kleine dorpje Tamegroute stoppen we voor een bezoek aan de historische Koran bibliotheek met zijn eeuwenoude manuscripten. Een inspirerende en mystieke plek waar ook het prachtige groene aardewerk wordt gemaakt dat zo karakteristiek is voor dit deel van de woestijn. In de namiddag komen we dan eindelijk aan op onze bestemming: een bivouac in de Sahara woestijn.

Dag 5

Inspiratie in de woestijn

Vandaag is de dag om helemaal in op te gaan. Vanaf zonsopgang tot aan de zonsondergang is dit de ultieme woestijn beleving die we alleen maar gaan versterken met prachtige yoga oefeningen. Dit is het moment om helemaal tot rust te komen en nieuwe inspiratie op te doen. Marieke en Tim nemen je mee in het ritme en de ademhaling van de Kundalini Yoga oefeningen.

Dag 6

Afscheid van de woestijn

Aan alle mooie dingen komt een einde. Na onze laatste zonsopgang en een inspirerende yoga sessie in de ochtend gaan we langzaam aan weer op weg terug naar de bewoonde wereld. Langs de rivier de Drâa die niet uitmondt in de zee maar in de woestijn gaan we heel gestaag stroom opwaarts langs de duizenden palmbomen. Ten zuiden van Ouarzazate in het buurtschap Tarbounte gaan we slapen in het sfeervolle Kasbah style hotel “Les jardins de Ouarzazate”.

Dag 7

Terug naar Marrakech

Na een inspirerende yoga sessie wordt dit de afronding van onze bijzondere reis. We steken terug het Hoge Atlasgebergte over waarbij we nu voelen wat hier de betekenis van moet zijn geweest als je met een kamelenkaravaan vanuit Tomboutou op weg bent naar Marrakech. Onze reis gaat heel wat sneller maar geeft je voldoende rust om tot nieuwe inzichten te komen. In Marrakech zal het weer even wennen zijn aan alle drukte. In ons rustige Riad hotel genieten we samen van een laatste maaltijd en kijken we terug op een bijzondere week.

Dag 8

Afscheid en transfer naar het vliegveld

Het inspirerende verblijf van slechts 8 dagen in Marokko lijkt veel langer te hebben geduurd. Quality time met zoveel nieuwe indrukken en hernieuwde energie om mee naar huis te nemen. Als u nog even langer wilt genieten van al het moois dat Marokko te bieden heeft, is het ook mogelijk om extra nachten te reserveren in Marrakech. Kijk bij bijzonderheden.

 • Verblijf in Marrakech is in een sfeervol Riad hotel in de medina – dat is de oude ommuurde binnenstad van Marrakech.
 • In het zuiden verblijft u in mooi gelegen Kasbah stijl hotels en 2 nachten in een bivouac in nomaden tenten in de woestijn.
 • Toeslag 1-persoonskamer: € 110 (in de woestijn niet mogelijk)
 • Verlenging Marrakech kan ook heel eenvoudig voor of na uw reis
  – 1-persoonskamer € 55 per nacht
  – 2-persoonskamer € 75 per nacht
  Genoemde prijzen zijn inclusief ontbijt en toeristenbelasting.
  Wij regelen ook uw afwijkende transfer naar het vliegveld.

bekijk ook het online fotoboek voor een impressie van één van de andere yoga reizen met Tim Schipper