Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Bijzondere Reizen – de Amsterdamse Vakantiebeurs – Beurs van Berlage – 11 en 12 jan. 2020

Beurs Bijzondere Reizen / Vakantiebeurs Amsterdam**

Ook al kun je tegenwoordig het hele jaar door wel een reis boeken, januari blijft toch favoriet bij veel van de vakantiegangers. Daar spelen diverse vakantiebeurzen, die in den lande en ook in België worden gehouden, natuurlijk graag op in. De Amsterdamse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen is in het tweede (soms eerste) weekend van januari altijd een ‘early bird’. En deze vakantiebeurs speciaal voor bijzondere reizen is in Amsterdam ook nog eens op een prachtlocatie in een pracht van een gebouw: de Beurs van Berlage.

Bijzondere Reizen beurs / Open 10 & 11 jan.: za 11.00 – 18.30 en zo 10.00 – 18.00

Deze vakantiebeurs voor bijzondere reizen is gekoppeld aan het ritme van wereldstad Amsterdam en doet op zaterdag pas om 11:00 ’s ochtends haar deur open. Er zijn namelijk ook (internationale) deelnemers die ’s ochtends nog hun kraam moeten aankleden. Wees er vroeg bij want om 11:30 beginnen er al leuke en vooral mooie reispresentaties.
Zondag gaat de beurs open om 10u00 en is de eerste presentatie om 11u00 !!!
Marhaba / welkom bij de presentatie van Maroc Travel in de Rode Zaal (eerste verdieping)

Route Rode zaal – Vakantiebeurs Amsterdam – Beurs van BerlageDamrak 243

Het NS station is vlakbij en ook de Parkeergarage van de Bijenkorf (Q park De Bijenkorf, Beursstraat 15). Als je eenmaal binnen bent kun je – op weg naar de Rode Zaal – het beste eerst langs de garderobe gaan. De Rode zaal is op de eerste verdieping van dit historische gebouw. In 1896 ontworpen door de Amsterdamse architect Berlage in opdracht van het gemeentebestuur van Amsterdam. Het was in de tijd dat Amsterdam een rijke stad was door de compagnie-en die men had opgericht voor de overzeese handel. En dat waren Compagnie-en met aandelen. En ook die aandelen kon je weer verhandelen. Lees het verhaal van de (socialistische) architect die niet geloofde dat de beurshandel een blijvertje was. Hij ontwierp het gebouw vooral met de gedachte aan een toekomstig groots gemeenschapshuis; het Volkspaleis.

De trap naar de eerste verdieping – met daar de Rode zaal – vindt je door bij de ingang zo’n beetje recht over te steken; achter de stand van ..  is er een trap naar de eerste verdieping. Daar moet je weer naar de overzijde en loop je langs de prachtige balustrade die zicht geeft op wat vroeger dé beursvloer was. Dan sla je linksaf en daar aan het einde is de Rode zaal. Als je dit gevonden hebt belonen wij je met een glaasje muntthee. Marhaba / welkom! Maak kennis met cultuur & gastvrijheid van de Berbers.

Win 2 gratis kaartjes voor de Bijzondere Reizen beurs

Voor de Early Birds die nu al weten dan ze op zondag 11 januari naar de Vakantiebeurs Amsterdam willen – of op zaterdag 10 januari dat mag natuurlijk ook 😉 – verloten wij 2 gratis entreekaartjes voor de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam. Als jij vóór 5 december jouw antwoord per mail doorgeeft aan:
rachid@maroctravel.info

Uit de goede inzenders verloten wij 5x twee vrijkaartjes voor de Beurs voor Bijzondere reizen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Je vakantie begint al met de voorpret !!

De vraag is: hoeveel kost een glas vers geperst sinaasappelsap op het beroemde plein in Marrakech?

Zien we je in de Beurs van Berlage?

Eén van de goede tips voor jouw Marokko reis is om je vliegticket en je paspoort tijdig te regelen. Voor (bijna) alle reizen naar Marokko die je bij Maroc Travel reserveert boek je zelf je vlucht naar Marokko. Daarbij helpen we je graag. Daarom deze tips voor het boeken van een vliegticket naar Marokko. Ook onze Marokko reistips & praktische informatie delen wij graag. Wat je vooraf over Marrakech ‘moet’ weten en de Marrakech tips van ‘onze’ Rachid – de Marokkaanse kaaskop uit Alkmaar – lees je op de website van Baja Bikes. Samen met hen organiseren wij dagelijks fietstochten in Marrakech. In 3 uur langs de highlights op de fiets, hoe leuk is dat en Hollandser kan het haast niet. Marrakech op de fiets is genieten.

Wij staan in de Grote Zaal – standnummer 15

Vakantiebeurs Amsterdam

PS **
Als je na je bezoek aan de beurs nog even een wandeling wilt maken (bij daglicht) in het mooie Amsterdam. Of je beurs bezoek even onderbreken met een frisse neus wandeling – er staan erg leuke suggesties op de wandel en fiets app ROUTABEL. O.a. J’aimsterdam  die je in nog geen 3,5 km langs een aantal bijzondere Franse plekjes in Amsterdam leidt. Laat je verrassen. De wandeling begint bij het Amsterdam Museum in de Kalverstraat(No. 92) en eindigt bij – hoe kan het ook anders het Waterloo-plein, waar Napoleon’s imperium ook aan zijn einde kwam. De slag bij het nu Belgische Waterloo (1815).

en …   als je naar Marokko wilt: regel je vliegticket en ook je paspoort op tijd

Om naar Marokko te vliegen heb je een geldig paspoort nodig. Volgens de officiële regels moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn als je Marokko weer verlaat. Als je dit bij officiële instanties gaat navragen wordt er bevestigd dat dit écht nodig is. Uit eigen persoonlijke ervaringen van reizigers weten wij dat je zelfs met een paspoort wat nog maar enkele weken geldig is gewoon langs de douane controle komt. Soms zelfs met een vriendelijke advies erbij: “u moet wel binnenkort uw paspoort verlengen“. Maar zoals we in Nederland zeggen: beter mee verlegen dan om verlegen. Is je paspoort minder dan 6 maanden geldig dan is het voor de zekerheid verstandiger alvast een nieuw paspoort op te halen. Ook voor je vliegticket naar Marokko geldt hoe eerder hoe beter. En voor alle vroeg-boekers heel goed nieuws: vooral Transavia is tegenwoordig heerlijk op tijd met hun online reserveringsmogelijkheden. Vluchten zijn daar al bijna een jaar vooraf te boeken. Wil je op de hoogte blijven wanneer de Marokko vluchten voor het volgend seizoen online staan? Volg Maroc Travel op facebook, linked-in, twitter of instagram – daar delen wij direct het nieuws. En als je blij bent met onze tips voor jouw reis naar Marokko; geef Maroc Travel dan een like 😉

Let op de extra’s bij het reserveren van je vlucht

Als je een vliegticket naar Marokko koopt is een vlucht met alleen handbagage het voordeligst. Handbagage is bij alle maatschappijen maximaal 10kg en mag slechts 1 stuk zijn; dat ook nog aan specifieke afmetingen moet voldoen. Hou je daar aan, anders wordt het flink bijbetalen. Met name cheap companies zoals Ryanair zijn daar zeer scherp op. Voor het boeken van ruimbagage moet je bijna altijd extra betalen. Uitzonderingen hierop zijn de lijndienst maatschappijen zoals Royal Air Maroc (23 kg bij je vliegticket naar Marokko inbegrepen), Iberia, Tapair, Vueling e.d. Bij Transavia kost het meenemen van 15 kg ruimbagage € 30 (heen en terug).

Kijk ook eens naar het Transavia plustarief voor jouw vliegticket naar Marokko

Als je ruimbagage mee wilt nemen op je vlucht naar Marokko dan is het bij het boeken van je vlucht een goed idee om ook bij het PLUS-tarief te kijken. Bij Transavia koop je er dan direct 20 kg ruimbagage en een stoelreservering bij. En dan mag je zelfs tot 14 dagen voor vertrek je vlucht nog wijzigen – zonder administratiekosten!
Let op: als de vlucht zelf inmiddels duurder is geworden betaal je wel dat verschil.