Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Marokko op reis; reisverhalen en Berberwijsheden

Op reis naar Marokko betekent vast ook dat je een bezoek brengt aan koningstad Marrakech. Op het beroemde plein Jemaa el Fna centraal in de oude stad – de medina – is er elke avond 365 (of 366) dagen per jaar – een open straattheater met slangenbezweerders, muzikanten, dansers en … verhalenvertellers.
En vooral die laatsten laten overduidelijk zien dat het plein er niet alleen is voor de buitenlandse toeristen. Ook de Marokkanen zoeken hier graag hun vertier. Om volksverhalen aan te horen die met veel opsmuk en bijpassend theaterspel al eeuwenlang van generatie op generatie worden doorverteld. Lees mee om alvast een beetje in de sfeer te komen ….

Het verhaal van de vrek en zijn beste vriend

Het verhaal gaat over een de perfecte vriendschap tussen een gierigaard en zijn beste vriend. Nog nooit hadden zij elkaar iets geweigerd. Op een goede dag wil de vriend een reis gaan maken en hij zegt tegen de gierigaard: “ik vertrek voor een lange reis en zal een lange tijd afwezig zijn. Als je mij jouw ring geeft dan zal ik die zorgvuldig bewaren. En elke keer als ik dan naar mijn vinger denk ik aan jou; jij, mijn beste vriend, die mij deze ring gegeven hebt”. Waarop de vrek even nadenkt en vervolgens als antwoord geeft: “als je aan mij wilt denken tijdens je lange reis dan hoef je alleen maar naar je vinger te kijken. Dat zal je eraan herinneren dat je iemands ring gevraagd hebt maar niet hebt gekregen. Daardoor zal je mij nooit vergeten”.