Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Jeep Tour naar het Zuiden

‘Dag Helma en Omar,

Mijn man en ik hebben een fantastische vakantie achter de rug dankzij jullie vlekkeloze organisatie en het prachtige programma. We begonnen in Marrakesh vanuit de  heel  aangename Riad Todra, van een buitengewoon sympathiek  en behulpzaam echtpaar.  De kamers zijn sfeervol en de verzorging optimaal, de ligging in de Medina dichtbij Jemaa el Fna en al het moois van Marrakesh.. (en niet vlak naast een Moskee).
De kookcursus hadden we niet willen missen ! Onder de deskundige begeleiding van Aïsna (heb ik het goed onthouden ?) hebben we inkopen gedaan op plaatsen waar je anders nooit zou komen.. Super ! En na de gezellige voorbereiding hebben we ‘s avonds ( bijna) alles buiten opgepeuzeld op het dakterras van de prachtige Riad Maud.
 
En  toen begon de excursie: met de prima chauffeur\ gids Mohammed door het land. Ik spreek liever Frans dan Engels en dat was geen enkel probleem. We vielen van de ene verbazing in de  andere. Prachtige Atlas-bergen met sneeuw ( heel goed georganiseerd hoor!), overal aardige “zonnige “mensen , dromedarissen langs de weg, geiten in de struiken, de ondergaande zon op Erg Chebbi , de bijzondere belevenis om over een weekmarkt te lopen (Agdz) .. en wat wij iedere dag weer zo geweldig vonden waren  de “Sprookjes van duizend -en één-nacht slaapplaatsen”. We voelden ons telkens heel erg verwend. Ook de lunch plekken waren prima trouwens. Alles liep op rolletjes en het weer werkte ook mee, want het was tamelijk helder in de woestijn en in de loop van de week werd het  steeds warmer.  Wij hebben het heel erg gewaardeerd dat jullie zo flexibel waren om ons, toen we deze reis boekten,  in het begin in de steeds wisselende plannen te volgen (en het is nergens fout gegaan).  Hartelijk dank  en ik zou bijna vergeten te schrijven dat wij zeker terugkomen omdat we Marokko een fijn land vinden met heel aardige mensen. We sturen hierbij een paar van onze foto’s mee..
 
We hebben genoten !
 
Conny en Leo.

PS. Zou ik ook kunnen leren om Marokkaanse ontbijtpannenkoekjes te bakken? Van die vierkante ?

Met het recept van het Berber-guesthouse in Imlil?..

Of is dat strikt geheim..

Groet, Conny’

‘Beste Helma en Omar,
We zijn inmiddels al weer een paar dagen thuis en willen jullie bedanken voor het verzorgen van een onvergetelijke vakantie in Marokko. We hadden hoge verwachtingen van deze reis maar dat het zo mooi zou zijn hadden we niet kunnen bedenken. Een chauffeur en gids wat een luxe, ze hebben ons op de mooiste plekjes gebracht  en een hoop verteld. De zorg die ze aan ons besteed hebben was overweldigend we voelde ons de koning te rijk. We hebben warme herinneringen aan deze reis over gehouden.
Met vriendelijke groet,
Annet en Henk
PS
Naar aanleiding van deze onvergetelijke rondreis is het idee geboren om samen met onze 2 zonen een 5 daagse wandeling naar de top van de Toubkal te gaan maken.’