Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Marokko – explosie van kleur

Kleurexplosie Marokko

Dat is heel terecht de samenvatting van een prachtige reis door Marokko die fotograaf Guus Reinartz met zijn vrouw Martina in april 2018 hebben gemaakt. Het was voor Reisbureau Maroc Travel en onze chauffeur Ibrahim Isouktan een groot genoegen om een mooi en passend programma samen te stellen. In 4 weken tijd doorkruisten zij Marokko van Noord tot Zuid en lieten wij hen de mooiste plekjes zien.

Koningssteden, Atlas bergen en woestijn

Ook al is het meestal ons advies om niet alle vier de koningssteden in één en dezelfde reis te bezoeken; voor Guus en Martina maakten wij graag een uitzondering. De koningssteden – of eigenlijk zou de naam sultan steden moeten zijn – zijn immers allemaal op een vergelijkbare manier tot stand gekomen. Nadat een sultan het grootse rijk dat uitstrekte van Timboektoe tot ver in Spanje had veroverd werd steeds een nieuwe stad tot hoofdstad gekozen en verrijkt met veel pracht en praal. Zo zijn Fes, Marrakech, Meknes en als laatste Rabat in de geschiedenis allemaal hoofdstad van Marokko geweest. En net zoals je in Nederland ook niet Amsterdam, Den Haag, Utrecht en bijvoorbeeld ’s Hertogenbosch achter elkaar wilt gaan bezoeken zo is het ook met de koningssteden van Marokko. Als je echter maar één keer naar Marokko komt en daar een complete multi-vision show over wilt samenstellen is het toch een noodzakelijk kwaad om daarin alle koningssteden te betrekken. Daarom speciaal voor Guus en Martina een programma op maat met alle vier de koningssteden en daartussen ook heel veel andere kleuren vanuit de Atlas bergen (Hoge Atlas, Anti Atlas en de Midden Atlas) en de woestijn.

Tipje van de sluier

Wil je alvast een eerste indruk krijgen van de kleurexplosie van Marokko zoals door Guus en Martina vastgelegd. Neem een kijkje op de website van fotograaf Guus Reinartz