Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Wandelen M’Goun

 • Duur 9 dagen
 • Prijs vanaf
  € 790 p.p.

Wandelen in het Marokkaanse Oostelijke Hoge Atlasgebergte. Een prachtige en kleurrijke wandeltocht ver weg van ‘de snelweg’. De trekking start in de afgelegen, groene en vruchtbare vallei van de Ait Bougmez. In enkele dagen lopen we naar het hooggelegen plateau van Tarkeddit. Wat een bijzondere ervaring om hier te kamperen en te genieten van een glaasje verse muntthee. Met uitzicht op de allerhoogste top: Ighil M’Goun (4.071m.). Natuurlijk staat die voor de liefhebbers ook op het programma!

 • M’Goun & Aït Bougmez – van mei tot oktober lopen we in de oostelijke Hoge Atlas naar de groene vallei van de Aït Bougmez.
 • De vallei der gelukzaligen: de Berbers leven al eeuwen in deze afgelegen en vruchtbare vallei met veel kleine waterstromen.
 • Tijdens de tocht kamperen we in het midden van de natuur.
 • Op het plateau van Tarkeddit kunt u midden in de prachtige natuur genieten van een glaasje vers gemaakte (en geplukte?) muntthee.
M'goun graan
Goed om te weten

 • Deze reis van 9 dagen kan vanaf half mei t/m eind november.
 • Na de trekking is er ook nog wat tijd om de magie van Marrakech te beleven.
M'goun heuvels

Dag 1Dag 1 - Wandelen M’Goun

Aankomst op de luchthaven van Marrakech.

Transfer naar het oude centrum van de stad; check in in uw kleine Riad Hotel* in de medina, vrij voor een bezoek aan het oude centrum van Marrakech met zijn beroemde plein Jemaa el Fna.

*Een Riad hotel is gebouwd als een klein ‘paleis’ met een mooie binnenplaats.

Dag 2Dag 2 - Wandelen M’Goun

Transfer naar Abachkou (1650m. / 5,413 ft)

Start trekking naar Rougoult. Een minibus neemt ons oostwaarts naar Azilal (170 km. / 105 km.), waar een kronkelende bergweg ons verder verder leidt naar het afgelegen bergdorpje Abachkou (40 km. / 24 mi). Hier ontmoeten we onze ‘équipe lokale’ met muilezels en hun bestuurders voor de bagage en kampeerspullen. We beginnen onze wandeltocht langzaam en we zullen eindigen in de buurt van het kleine dorpje Rougoult. Gedurende de dag is er een leuke picknick ‘on the road’.

Wandelen: 4 – 5 uur.

Dag 3Dag 3 - Wandelen M’Goun

Trekking Rougoult (1900m.) – (. 2500m) Idoughmamen

Vandaag wandelen we tot aan de high-pass Tziz Rougoult (2860m.) met een uitzicht over de vallei van Tassaout. We lopen over een route met een prachtig uitzicht over de vallei. Aan de lage kant van de pas Tizi Ousaderm maken we onze ‘bivak’ niet ver van de rivier Tassaout.

Wandelen: 5 uur. In de middag is er tijd om de ‘gorges’ bezoeken.

Dag 4Dag 4 - Wandelen M’Goun

Trekking Idoughamem (2500m) – Plateau Tarkeddit (2900m.)

We lopen langzaam naar de pas over een bergpad. Op de top genieten we van een prachtig uitzicht over de canyon en de kleurrijke vallei van Amezri. We lopen in een landschap vol met eenzame nomademensen die hier in de zomer leven in hun donkerbruine tenten van kamelenhaar.

Wandelen: 5 uur

Dag 5Dag 5 - Wandelen M’Goun

Trekking Tarkeddit (2900m) – Irghil M’Goun (4.068m.) – Oulilimt (2.700m.)

Vandaag gaan we de heilige berg op. We beginnen vroeg in de ochtend om de beste kansen op een geweldig uitzicht te hebben. Naar beneden nemen we een ander pad en belanden we verder naar het oosten op het plateau in de buurt van de rivier M’goun.

Wandelen: 8 uur

Dag 6Dag 6 - Wandelen M’Goun

Trekking Oulilimt (2700m) – Agouti (1700m)

Vandaag gaan we, na een kleine warming-up, over de eerste pas Tizi N’Ougmar (2850m.) Dan is er nog een pas, Tizi-n-Aït Bouilli (2900m.), voordat we naar beneden gaan in de kloven van Arous. Door dit prachtige dal komen we langs pittoreske nederzettingen voordat we belanden in de dorpen, Aït Saïd, Arous en Agouti. We eindigen onze trekking in de vallei van Aït Bougoumez waar we slapen in een Berber-guesthouse (met douche!) in het midden van ‘La Vallee des heureux’.

Wandelen: 6 uur

Dag 7Dag 7 - Wandelen M’Goun

Transfer naar Marrakech

In het begin van de middag wordt u teruggebracht naar uw mooie Riad hotel in het oude centrum van de stad Marrakech. In de avond genieten we van een wandeling op het plein Djemaa el Fna met alle artiesten en kraampjes.

Dag 8Dag 8 - Wandelen M’Goun

Marrakech

Vrije tijd om oude paleizen, musea en een bezoek aan de markt-‘souks’ te brengen. En niet te vergeten de mooie tuinen van Yves Saint Laurent: Les Jardin Majorelles U krijgt onze Maroc Travel suggesties voor een leuke stadswandeling!

Dag 9Dag 9 - Wandelen M’Goun

Terugvlucht naar Nederland

Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht is er nog tijd om van de “magie” van koningsstad Marrakech te genieten.

 • Na de boeking krijgt u een ‘paklijst’ ter voorbereiding en benodigdheden in de bergen.
 • U krijgt onze tips voor een bezoek aan de magische stad Marrakech, waaronder een mooie stadswandeling.
 • Extra nachten in een klein Riad hotel in Marrakech: tweepersoonskamer € 65, – per nacht, eenpersoonskamer € 45,-

Beste Omar en Helma,

Net terug van een prachtige vakantie in Marokko en we zijn het met zijn vieren eens dat het echt geweldig was. Mede door de goede begeleiding van onze gids Hamid de kok Mohamed en muildier begeleider Housein. We wisten niet echt wat ons te wachten stond maar het was top, vooral de geweldige natuur en de hartelijke mensen onderweg deden ons verbazen. Kortom het was bijzonder,
zeer bedankt voor de goede organisatie, die was prima.

Met vriendelijke groeten Connie Hennie Rob en Yvon

 • Duur 9 dagen
 • Prijs vanaf
  € 790 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
 • Wandelen