Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Stedentrip Marrakech en Essaouira

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 600 p.p.
Uitgelicht:
 • Marrakech stedentrip met extra verblijf aan de kust in Essaouira
 • 4 nachten Riad hotel in de oude binnenstad (medina) van Marrakech
 • 2x Marrakech excursie met leuk contact met 'de locals'
 • extra 3 nachten aan de kust in het gezellige vissersplaatsje Essaouira
 • start stedentrip Marrakech kan op elke dag van de week
Inbegrepen:
 • vliegveldtransfers, ontbijt & toeristenbelasting
 • wandelroute Marrakech, kookworkshop & excursie Hoge Atlasgebergte
 • wandeling met lokale gids langs Berber dorpjes en natuur (wandelschoenen meenemen)
 • optioneel: huur muildier € 15,-, leuk voor kinderen of mensen slecht(er) ter been
 • verlenging 3 nachten Essaouira inclusief 2x private transfer
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marrakech
 • bijdrage Groene Hoge Atlas fonds € 7,50 p.p.
 • consumentenbijdrage SGR € 5,- p/p
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • verlenging Marrakech € 75 per nacht (2 pers.)
 • upgrade luxere riad vanaf € 55 per nacht extra
 • luxe hammam met scrub & massage € 85 p.p.
 • feestdagen toeslag € 60,-

Droomstedentrip Marrakech met Riad hotel en verlenging Essaouira

Deze stedentrip naar Marrakech met een bezoek aan de zuidelijke Marokkaanse koningsstad is voor velen een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt. Dat zijn de woorden van reisjournaliste en schrijfster Mariëtte van Beek ter introductie van haar reisgids voor Marrakech. Met deze vijfdaagse ‘droom-stedentrip’ naar Marrakech verblijf je vier nachten in de medina, de oude binnenstad, in een leuk Riad hotel op loopafstand van het beroemde plein Jemaa el-Fna. Met onze reistips verken je de bezienswaardigheden van Marrakech op je gemak en tussendoor volg je nog een verrassende kookworkshop. Als extra toegift maak je tijdens deze Marrakech stedentrip een niet te missen dagexcursie naar het nabije Atlasgebergte waar je een mooie wandeling maakt langs Berber dorpjes en van thee en lunch bij de mensen thuis geniet.

Stedentrip Marrakech als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht

Een vliegend tapijt zou het beste passen bij deze bijzondere Marrakech stedentrip, maar met een directe vlucht ben je vanuit Nederland en België al in 3,5 uur op bestemming. Deze Marrakech stedentrip start op de door jou gewenste dag van de week. De vlucht boek je zelf. Wees bij het boeken scherp op de vluchttijden zodat je zo lang mogelijk van je verblijf in Marrakech kunt genieten. Wil je langer dan vier nachten in Marrakech blijven of  je vakantie nog verlengen met een verblijf in Essaouira? Allemaal mogelijk. Let wel op: de minimumdeelname voor deze aanbieding is twee personen en er geldt een toeslag van € 60,- p/p rond de feestdagen (Kerstmis, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren). Wil je een upgrade naar een luxere Riad? Ook dat kunnen we voor je regelen.

Vliegveldtransfer (2x), 4 nachten Riad hotel + 2 excursies

Met deze droomstedentrip naar Marrakech is bijna alles al geregeld. Je wordt afgehaald van het vliegveld van Marrakech Menara airport en direct naar je Riad hotel gebracht. Hier is het verblijf inclusief ontbijt en de toeristenbelasting zit er ook bij in. Je hoeft alleen te kiezen op welke dag je welke excursie wilt doen. Voor de dagexcursie naar de Berber dorpjes in het Atlasgebergte is het goed om te weten dat er op dinsdag en zaterdag onderweg een boerenweekmarkt (souk) is. Bij de kookworkshop ga je eerst samen met de kokkin inkopen doen op de lokale markt. Dat is tegelijk leuk om Marrakech op een andere manier te zien. Heb je geen zin in een kookworkshop? Deze mag geruild worden voor een fietstocht van drie uur langs de ‘highlights’ van Marrakech. Vertrek elke ochtend om 09.30 uur vanuit Guéliz, het nieuwe stadsdeel van Marrakech.

Dag 1Dag 1 - Stedentrip Marrakech en Essaouira

Stedentrip Marrakech – van het vliegveld Ménara naar de medina

Na passage van de douane word je bij het vliegveld opgewacht door de chauffeur van Maroc Travel. Die brengt je in slechts twintig minuten naar de medina, de oude ommuurde binnenstad. Het Riad hotel ligt in een van de vele kleine steegjes waar je echt met geen auto doorkomt. Het laatste stukje naar je accommodatie leg je daarom te voet af. Onze bagage-man, meestal Brahim, wijst de weg met zijn charriot (handkar) met daarin jullie koffers.

Na aankomst ga je natuurlijk snel het plein Jemaa el-Fna verkennen. Daar is het elke avond ‘feest’ met alle straatartiesten en eetstalletjes. Ten noorden van het plein ligt de uitgestrekte soek (overdekte markt). Onze tip voor deze citytrip naar Marrakech: wees ontspannen en een beetje vrolijk in je ontmoeting met alle (soms opdringerige) handelaren en souvenirverkopers. Met een grapje en een lach heb je dan het meeste plezier. En vergeet niet dat je nooit, in geen enkele situatie, verplicht bent om iets te kopen. Ook niet als je ergens het gastvrij aangeboden glaasje muntthee hebt geaccepteerd.

Dag 2Dag 2 - Stedentrip Marrakech en Essaouira

Kookworkshop in hartje Marrakech

Deze gezellige workshop begint met een wandeling naar de soek. Hier doe je de inkoop van ingrediënten samen met kokkin Malika, Sara of Fatima Ezzahra. Zij geven je een kijkje in de Marokkaanse keuken die veel verrassingen kent. Samen gaan jullie daarna aan de slag met het bereiden van een Marokkaanse lunch, voor veel van de lokale bewoners nog steeds de hoofdmaaltijd van de dag. De kokkin legt met liefde uit hoe je een goede tajine moet laten sudderen en welke kruiden bij welk gerecht het beste passen. Als extra tip vertelt ze hoe je de ingelegde citroenen  ook zelf kunt maken. En natuurlijk leer je hoe je een goede Marokkaanse muntthee maakt en inschenkt.

Dag 3Dag 3 - Stedentrip Marrakech en Essaouira

Dagexcursie Hoge Atlasgebergte

Een echte plus van deze stedentrip naar Marrakech is dat je ook het nabije platteland gaat verkennen. Nou ja plat, het zijn hier hoge bergen. Zodra je de hectiek van Marrakech verlaat, gaat er een andere wereld voor je open. In de verte zie je ze al liggen: de roodgekleurde bergen, in de winter de toppen bedekt met sneeuw. Verspreid tegen de hellingen liggen kleine en eenvoudige Berber dorpjes met hun gastvrije en vriendelijke bewoners. In Berberdorp Imlil maak je een (lichte) wandeling met een lokale gids in door de prachtige natuur met ook een kleine waterval en veel andere (piep)kleine dorpjes. Onderweg is er thee en een lunch in een Berberhuis. Zo maak je op een leuke manier kennis met de lokale bevolking. Op dinsdag en zaterdag is er onderweg een boerenweekmarkt waar iedereen van heinde en verre zijn spullen komt kopen en verkopen. Van groente en fruit tot aan kippen of de kapper, je vindt het er allemaal.

Dag 4Dag 4 - Stedentrip Marrakech en Essaouira

Nog en extra dag in Marrakech

Vandaag heb je nog een volle dag om door de stad te dwalen en een van de vele musea of paleizen te bezoeken. Heb je tijdens deze citytrip naar Marrakech al genoeg bezienswaardigheden gezien? Ook prima! Je kunt natuurlijk net zo goed een middag lekker niksen en gewoon genieten in de zon op het dakterras van je Riad hotel. Of laat je eens lekker verwennen in een mooie hammam (Marokkaans badhuis). Wij van Maroc Travel geven je graag de beste adresjes.

Dag 5Dag 5 - Stedentrip Marrakech en Essaouira

Privé transfer naar Essaouira

Vandaag verlaat je de drukte van de stad om lekker te gaan uitwaaien aan het strand aan de Atlantische kust. Met een privé-transfer wordt je in ca. 3,5 uur naar Essaouira gereden. Daar verblijf je in een sfeervol Riad hotel in de oude medina. Voor de middag en vroeg avond raden wij aan om in de vissershaven een kijkje te gaan eten en daar op een terrasje aan het water van de vers gevangen vis te genieten.

Dag 6Dag 6 - Stedentrip Marrakech en Essaouira

Relax Essaouira aan het strand

Essaouira is een gezellig vissersplaatsje met ten zuiden van het dorpje een groots strand. Daar kun je zelfs een kamelenritje maken. Het strand is ook erg populair bij kite-surfers. Dat zegt wel wat over de wind. Je kunt natuurlijk ook lekker rond slenteren is het stadjes. Door de rechte straten vindt je hier makkelijk je weg. Dat is wat anders dan het doolhof in de medina van Marrakech. Ook hebben veel souvenirs en kunst- en handnijverheidswinkeltjes hier vaste prijzen. Voor Nederlanders maakt dat het shoppen extra relaxed. Net als de wijntjes of de biertjes die je hier ook op een terras overal kunt nuttigen.

Dag 7Dag 7 - Stedentrip Marrakech en Essaouira

Relax Essaouira + privé transfer terug naar Marrakech

Nog een laatste ochtend lekker uitwaaien aan de kust. Vroeg in de middag vertrek je dan weer met een privé transfer (3,5h.) naar Marrakech. Daar ga je natuurlijk nog een laatste avondje sfeer proeven op het beroemde plein Jemaa el Fna. Of je kunt je lekker laten verwennen bij een traditionele hammam voor een scrub en massage. Om helemaal ontspannen morgen weer naar huis te gaan.

Dag 8Dag 8 - Stedentrip Marrakech en Essaouira

Je droomstedentrip naar Marrakech is voorbij…

Afhankelijk van de tijd van je vlucht kun je vandaag nog op pad voor het inslaan van de laatste souvenirs. Maroc Travel zorgt dat de handkarman en de auto voor de transfer naar het vliegveld op tijd weer voor je klaar staan. Wedden dat je moeite zult hebben met het afscheid? In Marrakech is ook zo veel te zien en te beleven. De kans is groot dat je nog eens terugkomt. Om dan ook meer van het mooie land te willen zien bijvoorbeeld met onze rondreis Zuid-Marokko met woestijn. Goede reis en ‘Ma’a ssalama’! Tot ziens!

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 600 p.p.
Uitgelicht:
 • Marrakech stedentrip met extra verblijf aan de kust in Essaouira
 • 4 nachten Riad hotel in de oude binnenstad (medina) van Marrakech
 • 2x Marrakech excursie met leuk contact met 'de locals'
 • extra 3 nachten aan de kust in het gezellige vissersplaatsje Essaouira
 • start stedentrip Marrakech kan op elke dag van de week
Inbegrepen:
 • vliegveldtransfers, ontbijt & toeristenbelasting
 • wandelroute Marrakech, kookworkshop & excursie Hoge Atlasgebergte
 • wandeling met lokale gids langs Berber dorpjes en natuur (wandelschoenen meenemen)
 • optioneel: huur muildier € 15,-, leuk voor kinderen of mensen slecht(er) ter been
 • verlenging 3 nachten Essaouira inclusief 2x private transfer
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marrakech
 • bijdrage Groene Hoge Atlas fonds € 7,50 p.p.
 • consumentenbijdrage SGR € 5,- p/p
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • verlenging Marrakech € 75 per nacht (2 pers.)
 • upgrade luxere riad vanaf € 55 per nacht extra
 • luxe hammam met scrub & massage € 85 p.p.
 • feestdagen toeslag € 60,-

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

Het reisprogramma van dag tot dag
 • Dag 1 | Stedentrip Marrakech - van vliegveld naar medina
 • Dag 2 | Kookworkshop in hartje Marrakech
 • Dag 3 | Dagexcursie: vanuit hectiek van Marrakech naar rust in Hoge Atlas
 • Dag 4 | extra dag in Marrakech: luieren of meer highlights
 • Dag 5 | privé transfer naar Essaouira (3,5h.) - relax Essaouira
 • Dag 6 | relax Essaouira
 • Dag 7 | relax Essauira - privé transfer terug naar Marrakech
 • Dag 8 | transfer naar vliegveld Marrakech
In deze reis
 • Culinair
 • Cultuur
 • Koningssteden
 • Marrakech