Rondreis Zuid Marokko met woestijn trektocht met kamelen

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 690 p.p.

Beleef magisch Marrakech, reis langs de oude karavaanroute en maak een echte kamelen-trektocht met overnachtingen in de woestijn. Speciale editie voor de voorjaarsvakantie (Zuid) met aantrekkelijke vluchten met Transavia vanaf Eindhoven. Ook mogelijk: van zondag t/m zondag met bijv. vlucht Ryanair vanaf Weeze en/of verlengen in Marrakech!

 • Een speciale rondreis Zuid Marokko naar de woestijn met een rustgevende trektocht met kamelen in ‘the middle of no where’
 • Dromedarissen zorgen voor het bagagevervoer
 • met 2 nachten in een tentenkamp midden in de woestijn
 • woestijn bivaque midden in de natuur zonder verdere voorzieningen
  (geen toilet / douche)
reizen met kinderen
Goed om te weten:

 • Verlenging vooraf of aansluitend mogelijk in Marrakech; kijk bij bijzonderheden.
 • Het is ook mogelijk gedurende de hele trektocht jouw eigen dromedaris te leiden en te berijden. Om te voelen hoe het is bovenop zo’n schip te deinen over de golven van de woestijn. Beleef de woestijn als een echte nomade ….
  Extra kosten € 75 p/p.
 • Tijdens de reis is het ook mogelijk om te kiezen voor een 1-persoonkamer en 1-persoonstent is ook mogelijk: Toeslag € 105 p/p
 • In de winter – eind februari – kan het nog koud zijn bij de overnachtingen in de woestijn (tot rond het vriespunt). Een goede slaapzak en isolerend matje zijn zeer aanbevolen. Het is ook mogelijk slaapzak en lakenzak te huren voor € 10,- p/p.

 

kamelensafari door de woestijn

Dag 1Dag 1

Aankomst vliegveld Marrakech – transfer naar Riad hotel in de medina

Voor hen die met Transavia vanaf Eindhoven vliegen: vertrek Eindhoven 15h00; aankomst Marrakech 17h40. Op het vliegveld wordt je afgehaald voor de transfer (20min.) naar een leuke kleinschalige Riad hotel in de oude, ommuurde binnenstad van Marrakech. Riad betekent tuin in het Arabisch – en het zijn feitelijk oude herenhuizen rondom een binnenkoer die nu zijn omgetoverd tot leuke en sfeervolle hotels. ’s Avond gaan we natuurlijk een kijkje nemen op het bijzondere plein Jemaa el Fna waar het elke avond een waar spektakel is met verschillende straatartiesten en eetstalletjes.

Dag 2Dag 2

Bezoek Marrakech

Vandaag is er een hele dag om deze bijzondere Koningsstad te gaan ontdekken. Zie ook onze tips voor Marrakech. Reizigers die van zondag tot zondag aansluiten hebben de zaterdag voor vertrek terug naar Nederland een vrije dag in Marakech.

Dag 3Dag 3

Transfer / excursie over de Hoge Atlas – de karavaanroute naar Aït Benhaddou

Vandaag gaan op weg naar de woestijn. Daar nemen we de tijd voor net als de oude karavanen van vroeger. Een kronkelige bergweg brengt ons eerst omhoog naar de Tizi-n-Tichka pas. Let op – zeker in de winter kan het hier koud zijn en er kan zelfs sneeuw liggen! Vanaf daar dalen we af naar de prachtige vallei van Oumnilla. In Telouet bezoeken we een oude Kasbah die in het verleden diende als paleis voor een van sultans. Langs de route waar vroeger de karavanen langs trokken komen we in het bijzondere Kasbah dorp Aït Benhaddou. Dit oude lemen vestiging dorp ligt prachtig tegen een heuvel aangebouwd en is ondertussen Unesco monument. Hier nemen we de tijd om al wandelend deze bijzondere plek te bezoeken. Dan reizen we nog een klein stukje verder naar Ouarzazate waar we in het dorpje Tarbounte in een Kasbah style hotel gaan overnachten.

Dag 4Dag 4

Excursie Drâavallei – op weg naar de woestijn

Vandaag nemen we de tijd om op een rustige manier vanuit Ouarzazate verder naar het zuiden te reizen. We steken de Anti-Atlas bergkam over en arriveren in de vallei van de rivier de Drâa met duizenden palmbomen. Bij Tamnougalte bezoeken we mooie authentieke oude Kasbah. En in Zagora maken we natuurlijk een foto van de mooie bewegwijzering: 52 dagen met de kameel naar Timboektoe. Wij rijden nog een eindje verder en in de loop van de middag komen we aan op onze ‘luxe camping’ in een mooi oasis aan de rand van de woestijn. Hier verblijven in traditionele lemen huisjes waar gastenkamers in zijn gemaakt. De douches en sanitair zijn gemeenschappelijk; zoals op een camping.

Dag 5Dag 5

Kamelentocht in de Saharawoestijn

Een complete dag in de stilte van de woestijn.
Wandelen door de prachtige natuur, een heerlijke picknick lunch en ontspannen yoga oefeningen voor wie dat wil. Wat heeft een mens nog meer nodig om helemaal tot rust te komen.

Dag 6Dag 6

Kamelentocht door de woestijn

Voor wie vandaag wil genieten van de laatste zonsopgang in de woestijn moet vroeg op. Het mooiste moment van de dag. Na een laatste ontbijt – lekker buiten in de ochtendzon – gaan we voor de laatste keer op pad met onze kleine karavaan. Met het ritme van de kamelen deinen we als een schip over de golven van zandheuveltjes om terug te arriveren om de sfeervolle camping met lemen Berberhuisjes tussen de palmbomen. De douche hier hebben we nu wel verdient. Wat een prachtige plek om ’s avonds voor de laatste keer van een prachtige sterrenhemel te genieten

Dag 7Dag 7

Transfer van de woestijn terug naar Marrakech

Rijdend door de vallei van de Drâa rivier met zijn 1000-en wuivende palmbomen nemen we langzaam afscheid van de woestijn en de stilte. Via twee mooie bergpassen rijden we terug naar Marrakech. Daar zal het zeker even wennen zijn aan all drukte op het magische plein Jemaa el Fna.
Hoeft al die drukte nog even niet voor jou; ga dan mee naar een mooie hammam om nog even verder tot rust te komen en jezelf te trakteren op een ontspannen massage.
Overnachting in een kleinschalig Riad hotel in de oude binnenstad.

Dag 8Dag 8

Bezoek aan Marrakech en tranfer naar het vliegveld

Voor hen met een vroege terugvlucht staat er al vroeg een ontbijtje klaar.
Om 07u00 is het vertrek vanaf het hotel in Marrakech naar het vliegveld voor de vlucht die om 09h30 vertrekt (aankomst Eindhoven 14h15). Wil je langer in Marrakech bliijven (of eerder aankomen) dat kan altijd. Extra nachten € 45 voor een éénpersoonskamer per nacht, € 65 voor een tweepersoonskamer.
Voor reizigers die aansluiten van zondag t/m zondag is er vandaag de hele dag gelegenheid voor een uitgebreid bezoek aan Marrakech. Leuke tip om mee te beginnen is onze fietstocht langs de highlights van Marrakech. Start elke dag 09h30. Duurt 3 uur. Reserveren vooraf.
Blijf je langer in Marrakech dan is de zaterdag ook een leuke dag om een dagexcursie naar het Hoge Atlasgebergte te maken. Daar gaat er nog weer een andere wereld voor je open. Op zaterdag is er onderweg een boeren-week-markt.

 • Het is ook mogelijk om bij deze reis aan te sluiten van zondag t/m zondag,
  dan heb je op zaterdag de dag voor vertrek terug naar NL een vrije dag in Marrakech.
 • Extra nachten in Marrakech kan ook. Vooraf of achteraf.
  1 persoons-kamer € 45 per nacht inclusief ontbijt en toeristen belasting
  tweepersoonskamer € 65 per nacht.
 • De vlucht naar Marrakech boek je zelf.
  Bijvoorbeeld met Transavia vanaf Eindhoven:
  Heen zaterdag 15h00 – 17h40
  Terug zaterdag 09h30 – 14h15
  of terug maandag 17h20 – 22h05

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 690 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
 • Rondreis
 • Woestijn