Marrakech achter de schermen + Atlas bergen, Mariëtte van Beek

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 890 p.p.
Uitgelicht:
 • super NL reisleiding door Mariëtte van Beek; arabist en Marrakech deskundige
 • meer zien dan alleen de toeristische buitenkant, Marrakech achter de schermen
 • slow travel en diepgang; met ook aandacht voor het 'gewone' leven en volksverhalen
Inbegrepen:
 • welkom diner & excursies en transfers zoals vermeld in het programma
 • twee nachten verblijf in Berberdorpje in het Atlasgebergte; inclusief lunch en diner
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marrakech
 • toeslag 1-persoonskamer € 125

Marrakech achter de schermen en Atlas bergen

Ontdek de geheimen van koningsstad Marrakech en ga mee met deze wel heel bijzondere Marokko reis met veel diepgang; historie, markten en oude ambachten. Plezierige begeleiding door Marrakech deskundige en arabist Mariëtte van Beek voor veel kijkjes achter de schermen en leuke verhalen. Natuurlijk bezoek je ook toeristische hoogtepunten zoals het plein Jemaa el Fna, de Saadische graven en oude paleizen. Daarnaast nemen Maroc Travel en Mariëtte je graag mee naar nog vrijwel onontdekte plekjes die een heel andere kant van Marrakech laten zien. Het Marrakech zoals de lokale bevolking dat beleeft. Zo staat u het ene moment bij de historische praalgraven van de Saadiers en het volgende moment bij de wijkbakker of de stoker van de hammam; het Marokkaanse traditionele badhuis. Zo ontdek je Marokko van binnenuit en maak je kennis met lokale gebruiken en tradities. Laat je verrassen; het zal je nieuwsgierig maken naar meer. De vele gezichten van Marrakech en de bijzondere excursie naar het kleurrijke Atlas gebergte maken deze reis compleet. Ook zijn er steeds leuke verhalen; over de geschiedenis van Marrakech en vooral ook rondom gebruiken en tradities bij veel van de – al dan niet verborgen – heiligen graven in Marrakech. Verhalen die al eeuwen lang van mond op mond worden door verteld. En wat is nou eigenlijk geloof en wat is bijgeloof? Je zult verrast worden over alle leuke weetjes over de bijzondere koningsstad Marrakech die veel meer is dan alleen maar pracht en praal. En je zult daarnaast zeker ook verrast worden door de kleurrijke natuur en cultuur in het nabijgelegen Atlasgebergte. Voor velen is juist deze aanvulling op het bezoek aan Marrakech een onvergetelijke ervaring.

Korte Marokko Marrakech reis met NL reisbegeleiding

Tijdens deze korte Marokko reis maakt de kundige en plezierige begeleiding door Mariëtte van Beek dat jij zorgeloos en ontspannen kunt genieten. Reisjournaliste en Arabist Mariëtte van Beek is schrijfster van o.a. de Dominicus gids van Marrakech. Mariëtte vertelt graag en met humor over cultuur en over het gewone leven. Voor haar studie deed ze onderzoek in Marrakech naar verhalen en tradities rondom heilige graven. Als ervaringsdeskundige weet ze hoe het leven in de oude binnenstad van Marrakech zich afspeelt.
Het programma kan in volgorde wijzigen. Op verzoek van deelnemers kunnen bijzondere aandachtspunten of speciale bezoeken in het programma worden opgenomen. In overleg met Mariëtte. In slechts 8 dagen beleef je een Marokko ervaring die helemaal past bij wat Maroc Travel graag met iedereen deelt: “Reis en ontdek Marokko van binnenuit”

Verlengen Marokko / Marrakech reis

Deze korte Marokko reis van precies één week kan naar keuze ook worden verlengd. Bijvoorbeeld met nog twee nachten (of meer)  ontspannen aan de Atlantische kust in het vissersdorpje Essaouira. Deze reis is ook goed te combineren met de 8 daagse cultuurreis Highlights van Zuid Marokko. Zo krijgt je dan een 15 daagse combinatiereis.
De vlucht regel je zelf; kijk bij vlucht boeken. Vlieg je liever op een andere dag? Verlenging in Marrakech voor of na de reis: overnachting in een leuk Riad hotel inclusief ontbijt en toeristenbelasting: 1-persoonskamer € 55 per nacht, 2-persoonskamer € 75 per nacht. Maroc Travel regelt dan ook jouw vliegveld transfer.

Bijzondere Marokko / Marrakech reis met Mariëtte van Beek – een paar keer per jaar

Deze bijzondere Marokko / Marrakech reis is slechts enkele keren per jaar; in het voor- en najaar. Dan is het in Marrakech erg aangenaam.
Het aantal plaatsen is beperkt: max. 12 ! deelnemers.
In 2020 vertrek op maandag 09 maart. Vroegboekkorting t/m 30/11 = € 50
Op aanvraag kan deze reis ook worden gereserveerd voor uw eigen privé groep.
In het najaar vertrekt deze reis op zaterdag 07 november 2020. Zie ook de kalender voor alle reisdata.

Deze reis is speciaal voor liefhebbers van wat meer diepgang in het ontdekken van een andere cultuur. Tijdens deze ‘Marokko achter de schermen’ reis kom je terecht op de meest bijzondere plekken en ‘uithoeken’ van de oude en de ook de nieuwe stad. Zo lopen we ongemerkt flink wat kilometers. Makkelijke schoenen zijn daarom een aanrader. Voor de dagen in het Atlasgebergte zijn wandelschoenen met een goed profiel nodig. Voor wie opziet tegen de wandelingen in de bergen; voor € 25 regelen wij daar een muildier met zijn begeleider. Zodat je net als de lokale bevolking op de rug van dit edele dier over de bergpaadjes ‘schrijdt’.

Marrakech reis met Mariëtte van Beek – privé reis op aanvraag

Deze Marokko / Marrakech reis met Mariëtte van Beek of een vergelijkbaar programma kan ook voor uw eigen privé groep ‘op aanvraag” worden geboekt.  Het aantal dagen kan in overleg; vanaf 5 dagen. Leuk voor bijvoorbeeld met uw eigen vriendinnenclub. Minimaal 4 personen. Bij minder dan 8 personen is er wel een toeslag van € 75 p/p.

Dag 1Dag 1

Aankomst in Marrakech

Bij aankomst in Marrakech transfer naar de medina (ca. 20 min). Welkom in ons sfeervolle Riad hotel, vlakbij het beroemde plein Jemaa el Fna. Een oase van rust en toch midden in de oude binnenstad op steenworp afstand van het centrale plein Jemaa el Fna. Dit “rariteitenplein” Jemaa el-Fna is niet voor niets door de UNESCO aangewezen als cultureel erfgoed. U vindt er artiesten van allerlei soort, van waarzeggers tot travestieten, van slangenbezweerders tot Berbertroubadours. Op het plein krijgt u uitleg over de historie en het bestaansrecht van het plein. En natuurlijk drinken we hier een glaasje vers geperste jus d’orange en gaan we net als de lokale bewoners en de talrijke bezoekers lekker eten bij één van de vele eetstalletjes op het plein. 

Dag 2Dag 2

Highlights van Marrakech – op een andere manier …

Ochtend in Marrakech. Bij zonsopgang maak je de mooiste foto’s en geven de overdag zo overvolle straatjes van de medina een hele andere sfeer. Na een lekker ontbijtje op het dakterras van onze Riad gaan we langs een aantal ‘highlights’ van Marrakech.

Zo lopen we langs de grootste moskee de Koutoubia, de Saadische graven, de Kasbah-moskee, de ruïnes van het Palais el Badi, het nog steeds prachtig gedecoreerde Palais el Bahia met fraaie mozaïeken en houtsnijwerk … Tussendoor komen we ook op allerlei minder bekende plekken om meer van lokale gebruiken en gewoonten te ontdekken. Eén van die bijzondere plekken waar we naar toe gaan is het heiligdom van Sidi Bel Abbès; één van de zeven meeste bekende heiligengraven van Marrakech. In de hele stad zullen we zien dat er – al dan niet verborgen – overal graven te vinden zijn met hun eigen rituelen en verhalen. Samen met de leuke weetjes over het gewone dagelijkse leven in deze bruisende en historische stad maken dat je zo de koningsstad Marrakech op een bijzondere manier van binnenuit gaat ontdekken.

Dag 3Dag 3

Jardin Majorelle

We hebben nog lang niet alles van Marrakech gezien. Vandaag staat o.a. de kleurrijke botanische tuin Jardin Majorelle van wijlen Yves Saint Laurent op het programma. Een oase van tropische planten. We doorkruisen de stadswijk rondom Bab Doukkala. ‘s Middags verkennen we de moderne wijk Gueliz met ter afsluiting een bezoek aan het Ensemble Artisanal, het centrum van kunstnijverheid waar je even heerlijk niet hoeft af te dingen.

Dag 4Dag 4

Bab el Khemis

Vandaag gaan we naar de stadspoort Bab el Khemis. Hier is elke donderdag een grootse rommelmarkt waar u werkelijk ‘van alles’ zult tegenkomen …. behalve toeristen. Om bij deze stadspoort aan de noordkant te arriveren doorkruisen we de hele medina; de oude ommuurde binnenstad. Via drukke handelsstraatjes met souvenirs en oude ambachten komen we in de steeds rustigere woonstraatjes. En natuurlijk onderweg voldoende bijzondere plekken met een mooi verhaal. En de kleuren en geuren van de leerlooierijen zullen zeker een blijvende indruk maken.

Dag 5Dag 5

Transfer naar het Atlasgebergte

Vandaag gaan we naar het majestueuze Atlasgebergte. De weg naar de bergen is adembenemend. We nemen een bijzondere route via het mooi gelegen stuwmeer Lalla Takerkoust komen en het pelgrimsdorpje Moulay Brahim. Hier hebben we alle tijd voor een bezoekje aan dit steil gelegen dorpje. En horen we waarom gelovigen speciaal vanuit Marrakech naar dit heiligdom reizen. Wij reizen daarna nog wat verder naar het hoger gelegen Imlil. In één van de kleine Berberdorpjes vlakbij Imlil overnachten we in een prachtig gelegen en comfortabel Berberguesthouse ‘with a view’. Zo genieten we optimaal van de rust en kalmte in de bergen.

Dag 6Dag 6

Wandeling langs Berberdorpjes

In de bergen maken we kennis met de traditionele cultuur van de gastvrije Berberbevolking. We maken een leuke wandeling langs de kleine Berberdorpjes. De reisleiding vertelt u leuke wetenswaardigheden over hoe de bergbewoners hier in alle eenvoud maar met veel saamhorigheid hun bestaan hebben opgebouwd. In één van de kleine dorpjes gaan we lunchen bij de bewoners waarbij we natuurlijk ook worden getrakteerd op ‘Berber whiskey’ – de muntthee die op elk moment van de dag gastvrij wordt aangeboden. ‘s Avonds klinkt er tussen de bergen misschien wel traditionele trommelmuziek met gezang die ons laat weten dat er een bruiloft wordt gevierd.

Dag 7Dag 7

Ontspannen in de bergen en transfer naar Marrakech

De ochtend heeft u lekker voor u zelf. Om te genieten van de rust in de bergen of nog een kleine wandeling door het gezellige bergdorp Imlil te maken. Na de lunch nemen we afscheid van de bergen en rijden we terug naar Marrakech om daar ’s avonds weer te genieten van het spektakel op het Jemaa el Fna. Onderweg kunnen we een bezoek brengen aan een lokale boeren week markt.

Dag 8Dag 8

Vertrek uit Marrakech

Een laatste vroeg ontbijt en dan is het alweer tijd voor vertrek. Na een bijzondere week met heel veel verschillende indrukken.

Ook inbegrepen:

 • 2x vliegveld transfer
 • 5 nachten sfeervol Riad hotel in medina (oude stad) van Marrakech inclusief ontbijt
 • 3 dagen excursie Atlasgebergte inclusief alle maaltijden met 2 nachten verblijf in een comfortabel Berberguesthouse ‘with a view’
 • welkomst diner bij één van de vele eetstalletjes op het plein Jemaa el Fna
 • Alle genoemde excursies en transfers zoals in het programma vermeld.
 • Maroc Travel reisleiding ondersteund door onze lokale ‘Berber-equipe’.

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer € 125,-
 • Lunches in Marrakech (4x; dag 2, 3, 7 en 8)
 • Diner naar eigen keuze Marrakech (4x; dag 2, 3, 6 en 7)
 • Drankjes, souvenirs en fooien  – reken voor dat laatste ca. € 50 p/p
  totaal budget privé ca. € 200,- p/p.

In Marrakech kun je voor ca. € 10 gemakkelijk een lunch vinden. Voor een diner betaal je eventueel wat meer. En er is – als je dat liever wil – ook volop keuze in wat duurdere restaurants. Daar kun je ook terecht als je graag van een glaasje wijn bij het eten geniet… Mariëtte kent de leukste plekjes.

bekijk het online fotoboek

Marrakech en Hoge Atlas

Foto’s van deze reis

Vanaf de facebook pagina van Mariëtte:
“Mijn reizen zijn geen doorsnee reizen naar Marokko. Ik neem je mee naar plekken waar nauwelijks of nul toeristen komen. Zo ervaar je meer van het échte leven van de Marokkanen, véél meer dan je in je eentje zou kunnen. Eerdere deelnemers waardeerden dat. ‘Zomaar’ wat recente complimenten:

‘Hee Mariëtte, wat een fantastische week heb je me weer gegeven! Veel gezien, mooie verhalen van jou, en goeie adviezen. Veel dank daarvoor!’

‘Mariëtte, het was een prachtige reis! Bedankt voor de mooie informatie en de fijne begeleiding.’

‘Dankjewel voor de prachtige Marokko-ervaring Mariëtte! Onder jouw begeleiding heb ik enorm kunnen genieten en me kunnen verbazen over de fascinerende dingen die ik hier mocht zien. Het ga je goed!’

#hierdoenwehetvoor #reisbegeleiden #andersreizen #marrakech #imlil #zuidmarokko #delenmag

Hallo Helma en Omar,
Heel veel dank voor de geweldige reis die jullie hebben georganiseerd! Ik ben zo blij dat Helma me gerustgesteld heeft over Marrakech en het kleine gezelschap en dat ik daardoor wel durfde te gaan. De reis was van begin tot eind echt helemaal fantastisch. Alles was leuk en fijn: de stad, de bergen, de uitstapjes, de hotels, het eten, en vooral de begeleiding door Mariette. Wat een genot om daar te zijn met iemand die gewoon van Marokko en de Marokkanen houdt. Ze heeft me leren kijken en het land en de mensen leren ervaren op een manier die zo goed voelt. Ik heb geprobeerd een kleine beoordeling voor tripadvisor te schrijven, maar die is, geloof ik, bij de fietstours terecht gekomen. Als ik uitvogel hoe het werkt zal ik het opnieuw proberen op de goeie plek. Maar voor nu vooral: heel heel veel dank! Groeten, Anna  (maart 2019)

‘Lieve Mariëtte, met jou willen we zeker nog eens thee drinken. Dank je wel voor je bijzondere verhalen en je magische tochten.’

Stella, Asja, Harrie, Nelleke, Petra, Norbert & Claire

‘We hebben het een prachtige reis gevonden, met niets anders te vergelijken. Mariëtte van Beek als gids was uniek en ieders enthousiasme en openheid hartverwarmend.’

Han & Miep

‘Bedankt voor alles, ik heb genoten! Kom hier terug.’

– Mariëtte

‘Bedankt voor een hele fijne week & misschien ooit eens tot ziens in Marokko.’

Tamara

‘Wat hebben we genoten van ‘jouw’ Marrakech! Wat een heerlijke stad, en de bergen niet te vergeten. We willen je hartelijk bedanken voor je vrolijke verhalen en alle goede zorgen! We hopen dat nog veel meer mensen op deze manier Marokko mogen leren kennen.’

– Hans & Jiska

‘Zo’n goed georganiseerde, leuke reis, waarbij je kennis maakt met het échte Marokko…..Het stadsleven van Marrakech, alle uithoeken gezien onder begeleiding van Mariëtte van Beek die de stad door en door kent en er interessante dingen over weet te vertellen. Wandelend door de rijke buurten, arme buurten, genieten van de hectiek, de muziek, de geuren en het eten, van de gastvrijheid van de mensen. En dan wandelen in de bergen, gezellige dorpjes waar verleden en heden samensmelten.

‘Een onvergetelijke week in Marokko gehad! Een week die wel een maand duurde! Zoveel gezien, zoveel beleefd. Mijn ogen hebben wel een maand nodig om tot rust te komen na al dit geweldigs. Eerst een paar dagen dwalen door het sprookjesachtige Marrakech, onder enthousiaste en zeer kundige begeleiding van Mariëtte van Beek, de auteur van de Dominicusgids Marrakech. Maar ook een paar dagen het pure Marokko beleefd in het Atlasgebergte. Een absolute aanrader! Wordt zeker vervolgd!’

– Theo & Marleen

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 890 p.p.
Uitgelicht:
 • super NL reisleiding door Mariëtte van Beek; arabist en Marrakech deskundige
 • meer zien dan alleen de toeristische buitenkant, Marrakech achter de schermen
 • slow travel en diepgang; met ook aandacht voor het 'gewone' leven en volksverhalen
Inbegrepen:
 • welkom diner & excursies en transfers zoals vermeld in het programma
 • twee nachten verblijf in Berberdorpje in het Atlasgebergte; inclusief lunch en diner
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marrakech
 • toeslag 1-persoonskamer € 125

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

Het reisprogramma van dag tot dag
 • Dag 1 | Aankomst Marrakech
 • Dag 2 | Marrakech - highlights & geheimen
 • Dag 3 | Marrakech - tuinen & Jardin Majorelle
 • Dag 4 | Marrakech - markten en ambachten
 • Dag 5 | Excursie Atlasgebergte - natuur & cultuur
 • Dag 6 | Atlasgebergte - wandeling Berberdorpjes
 • Dag 7 | Excursie terug naar Marrakech
 • Dag 8 | Bezoek Marrakech / transfer vliegveld
In deze reis
 • Cultuur
 • Koningssteden
 • Marrakech
 • Rondreis