• Kruidenreis Marokko

Kruidenreis Marokko

 • Bestemming: , ,
 • Reisduur: 8 dagen
 • Vertrekdatum: 30-09-2020
 • Datum Thuiskomst: 07-10-2020
 • Prijs: vanaf € 890

In deze bijzondere Marokko Kruidenreis neemt Mira Roosenburg u mee naar Marrakech en het Atlasgebergte. In Marokko worden kruiden niet alleen gebruikt voor heerlijke maaltijden en verse thee. Kruiden zijn er ook, en nog steeds, een belangrijke bron voor natuurlijke geneeswijzen en meer … In de Hoge Atlas bergen leeft men nog dichtbij de natuur en zijn planten en kruiden gekend om kwalen en ongemakken te genezen. In Nederland runt Mira “Bij Ons Delft” met workshops en themalunches veelal gericht op kruiden. Maroc Travel organiseert deze 8 daagse Marokko kruidenreis in 2020 alleen met vertrek op woensdag 30 september. Dit zegt Mira zelf over deze bijzondere Marokko kruidenreis: “In Marrakesh gebeurt het allemaal. Magie komt tot leven, de geur van kruiden en wierook ruik je al op afstand en je zintuigen worden op alle mogelijke manieren geprikkeld. Hoe lekker is het om …”. Vroegboekkorting t/m 30 november 2019: € 50 p/p

In deze bijzondere Marokko Kruidenreis neemt kruidenspecialiste Mira Roosenburg u mee naar Marrakech en het Atlasgebergte. In Nederland runt Mira Roosenburg Bij Ons Delft en verzorgt daar leuke en vaak smaakvolle workshops en themalunches. De informatie over deze kruidenreis: “de smaak, de geuren en de kleuren van Marrakesh en het Atlasgebergte” staat ook op de website van Bij Ons Delft.

 • Maroc Travel organiseert deze Marokko kruidenreis in 2020 alleen met vertrek op woensdag 30 september.
 • Speciaal voor liefhebbers die graag meer willen weten over het gebruik van kruiden in de keuken en in het medicijnkastje.
 • Tijdens de reis maak je ook kennis met de cultuur, de historie en natuurlijk niet te vergeten de prachtige natuur van Marokko.
 • Zowel in en rond Marrakech en in de bergen gaan we op zoek naar diverse kruiden en magie.
 • Zo ga je zelf ook aan de slag tijdens twee leuke kookworkshops waarbij we eerst zelf met onze Marokkaanse kokkin de ingrediënten in de souks gaan verzamelen om daarna gezamenlijk een geurende stoofschotel (tajine) te leren maken.
  In de bergen gaan we samen met Berber vrouwen aan de slag om Marokkaanse pannenkoekjes (msemen) te maken.
  In de Ourika vallei maken we kruidig ovenbrood.
 • Let op: voor de excursie naar de bergen heeft u wandelschoenen nodig met een goed profiel!
 
Dag 1

Aankomst in Marrakech

Bij aankomst in Marrakech transfer naar de medina (ca. 20 min). Welkom in ons sfeervolle Riad hotel! Een oase van rust en toch centraal gelegen midden in de oude binnenstad op steenworp afstand van het centrale plein Jemaa el Fna. Riad betekent ‘tuin’ en Riad hotels zijn oude herenhuizen gebouwd rondom een koer of binnenplaats. Natuurlijk gaan we de eerste avond een kijkje nemen op het “rariteitenplein” Jemaa el-Fna. Niet voor niets is dit plein door UNESCO als cultureel erfgoed benoemd. U vindt er artiesten van allerlei soort; van waarzeggers tot travestieten, van slangenbezweerders tot Berber troubadours. Net als de lokale bewoners en de talrijke bezoekers gaan wij lekker eten bij één van de vele eetstalletjes op het plein. En natuurlijk drinken we hier een glaasje vers geperste jus d’orange; je proeft dat deze sinaasappels in de zon gerijpt zijn.

Dag 2

Highlights van Marrakech – op een andere manier …

Ochtend in Marrakech. Voor vroege vogels een aanrader om naar buiten te gaan en een kijkje te nemen in de overdag zo overvolle straatjes van de medina. ’s Ochtends vroeg is er een hele andere sfeer.

Na een lekker ontbijtje op het dakterras van onze Riad gaan we op pad om in de souks inkopen te gaan doen voor onze lunch. We combineren het inkopen doen met een korte omweg langs de Saadische graven en het Palais el Badi om zo alvast iets meer te weten te komen over de historie van Marrakech en het bestaan van de vier  koningssteden in Marokko. Een kort bezoek aan de Saadsiche graven is inbegrepen, het Badi Paleis kunt u naar keuze zelf later op de dag uitgebreider bezoeken. Wij gaan nu eerst op de lokale markt ingrediënten kopen na eerst een verkenning van de kruidenmarkt in de joodse wijk Mellah.

Dag 3

Fietstocht en Jardin Majorelle

Vandaag maken we een bijzondere fietstocht door nieuw en oud Marrakech. De lunch is de traditonle vrijdag’s couscous bij het vrouwen-opleidings-centrum Amal. Na de lunch bezoeken we de kleurrijke botanische tuin Jardin Majorelle. .

Dag 4

Vertrek naar Atlas bergen – boeren weekmarkt Asni

Vandaag gaan we naar bergen. We nemen een prachtige route via het meer Lalla Takerkoust, het Kik plateau en het bijzondere pelgrimsdorpje Moulay Brahim. Ook bezoeken we boeren weekmarkt die elke zaterdag in Asni wordt gehouden. In de middag rijden we verder naar Berberdorpje Imlil. HIer installeren we ons in een mooi gelegen Berber guesthouse – waar de gastvrijheid begint met een glaasje muntthee. ’s Avonds laten we ons heerlijk verwennen met een maaltijd met natuurlijke ingrediënten. En als het donker is gaan we samen naar de sterren kijken.

Dag 5

Wandeling langs Berberdorpjes en pannenkoekjes maken met Berber vrouwen

Vandaag maken we een bijzondere wandeling langs de kleine Berberdorpjes die haast tegen de hellingen lijken aangekleefd. Voor de lunch gaan we gezellig samen met Berbervrouwen Marokkaanse pannenkoekjes maken.

Voor de echte wandelliefhebbers is het ook mogelijk deze dag te kiezen voor een pittige wandeling naar het pelgrimsoord Sidi Chamharouch.

Dag 6

Atlasgebergte – Berberhuis met uitzicht

Vandaag gaan we nog verder de bergen in. Lopend of met lokaal transport. In de vallei van Imenane gaan we slapen in een eenvoudig maar even fraai gelegen Berberhuis. Voor de thee moeten we misschien wel zelf de munt nog gaan plukken. Natuurlijk maken we ook hier een leuke wandeling door het kleine Berberdorpje te midden van de prachtige en kleurrijke natuur. Op het terras kunnen we ’s avonds volop genieten van de ondergaande zon; heerlijk die natuur, de rust en de kalmte in de bergen. En … de geur van een lekkere tajine (Marokkaans stoofpotje)

Dag 7

Afscheid van de bergen – terug naar Marrakech

Vandaag gaan we langzaam de bergen verlaten. Dat doen we met een mooie omweg via de Ourika vallei waar we nog een bijzondere kruidentuin gaan bezoeken. Hier laten we ons lekker verwennen met ook een bijzonder voetenbad met … kruiden. Ook gaan we nog een keer zelf aan de slag om brood met kruiden in een traditionele oven te leren bakken. Aan het einde van een heerlijke dag rijden we terug naar Marrakech.

Dag 8

Vertrek uit Marrakech

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht is er vandaag sprake van een laatste vroeg ontbijt en dan is het alweer tijd voor vertrek. Na een bijzondere week met heel veel verschillende indrukken.
Of u heeft nog wat tijd voor een laatste bezoek aan het plein, het kopen van de laatste souvenirs of gewoon lekker luieren op een terras. Voor uw transfer naar het vliegveld wordt gezorgd.

 • Toeslag voor een éénpersoonskamer € 125.
 • Het exacte programma van dag tot dag wordt flexibel ingevuld en afgestemd op de wensen van de groep. De volgorde in het programma kan afwijken van het hier beschreven programma van dag tot dag.
 • U boekt zelf uw vlucht. Directe vluchten naar Marrakech o.a. met Transavia (vanaf Amsterdam of Eindhoven) en Ryanair (vanaf Charleroi, Eindhoven of Düsseldorf-Weeze). Zie ook pagina vlucht boeken
 • Vliegt u liever op een andere dag?
  Verlenging in Marrakech kan ook heel eenvoudig voor of na uw reis.
  Tweepersoons-kamer € 75 per nacht; éénpersoonskamer € 55 per nacht
  (inclusief ontbijt en toeristenbelasting).

In de prijs inbegrepen:

 • 2x vliegveld transfer
 • 4x nachten sfeervol Riad hotel in medina (oude stad) van Marrakech inclusief ontbijt
 • 1x welkom diner in Marrakech
 • 2x lunch in Marrakech (tijdens de kookworkshop en tijdens de fietstocht)
 • 1x fietstocht in Marrakech
 • 4  dagen excursie Atlasgebergte inclusief alle maaltijden, wandel-excursies & workshop
  met 3 nachten verblijf in Berberhuis
 • 1x entree Saadische graven, 1x Palais Bahia, 1x Jardin Majorelle
 • bijdrage voor een gezamenlijke fooienpot
 • reis(bege)leiding door Mira Roosenburg; ondersteund door onze lokale gidsen en Berber ‘equipe’.

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer € 125,-
 • Niet genoemde maaltijden
 • Niet genoemde entrees en excursies
 • Drankjes &, souvenirs
 • Persoonlijke fooien

In Marrakech kunt u voor minder dan € 10 gemakkelijk een lunch vinden. Voor een diner betaalt u eventueel wat meer. Wij laten u de leukste plekjes zien. En er is – als u dat liever wil – ook volop keuze in wat duurdere restaurants. Daar kunt u ook terecht als u graag van een glaasje wijn bij het eten geniet…