• Kookworkshop met Fatima

Kookworkshop

  • Bestemming: ,
  • Reisduur: ca. 3u start 10.30u
  • Prijs: vanaf € 35

Ontdek de smaken en kruiden van de traditionele Marokkaanse keuken. Eerst ga je samen inkopen doen met Fatima of Saadia op de lokale groente en kruidenmarkt in de “souks”. In de Marokkaanse keuken worden geen E-nummers gebruikt, wel veel verse groenten en kruiden. Daarna ga je gezellig samen in de keuken aan de slag. Ondertussen leer je ook hoe de muntthee wordt gemaakt. Na het koken is het heerlijk smullen van het resultaat. De workshop start in de oude binnenstad om 10.30u en duurt circa 3 uur. Middagversie (15.30u) op aanvraag.

Kookworkshop: ontdek de smaken en kruiden van de traditionele keuken

Lekker koken in Marrakech met kooklerares Fatima of Sadia of met kookleraar Karim. Zo ontdek je de smaken en kruiden van de échte Marokkaanse keuken; zoals bij ‘de gewone mensen’ thuis. Eerst doe je de inkopen op de lokale groente en kruidenmarkt in de “souks”. Vervolgens kun je in het riad genieten van een heerlijk glas Marokkaanse muntthee. Je kunt zelfs meekijken met hoe deze thee wordt bereid. Daarna ga je gezellig samen in de keuken aan de slag. Heb je een gerecht waarvan je nu al weet dat je het graag wilt leren maken? Geef gerust je wensen door. Onze favoriet is een tajine (stoofpotje) met kip en zoete tomatensaus. Eigenlijk is tajine een heerlijke vorm van slow cooking met het beste resultaat op een vuurtje van houtskool. De kok(kin) zal je laten zien hoe je met minder tijd bijna hetzelfde resultaat bereikt. Ook heel bijzonder om te maken is het bijzondere Marokkaanse feestgerecht: b’stilla. Door velen ook wel pastilla genoemd. Gemaakt met een soort van filodeeg. In de souks koop je dit bewerkelijke deeg vers en met de hand gemaakt. De vulling kan onder andere uit kip bestaan. In combinatie met amandelen, ei, kaneel en poedersuiker krijg je een heel bijzondere samenspel van zoet en hartig.

Smaak en kruiden

Ook leuk en lekker om te leren en te (s)maken zijn de verschillende Marokkaanse salades met rauwe en gekookte groente. Proef het verschil tussen een geroosterde en een niet geroosterde paprika. En leer hoe je dit zonder ingewikkelde hulpmiddelen ook thuis kunt maken. Door de toepassing van slechts enkele (verse) kruiden geef je elk gerecht een eigen toepasselijke en specifieke smaak. Verse tomaat, gegrilde paprika, gestoomde aubergine, ontvelde kikkererwten, wortel met paarse olijven… Ontdek de talloze mogelijkheden en combinaties!

Ervaringen van deelnemers

De kookworkshop in Riad Maud was een genot. Gezellig vooral met Saadia. Lekker gekookt, veel geleerd en dat op een prachtige locatie. Een fantastisch plekje is Riad Maud!