Kookworkshop de luxe

Lekker koken in Marrakech. Zo ontdek je de smaak en kruiden van de échte Marokkaanse keuken; zoals bij ‘de gewone mensen’ thuis. Eerst doe je de inkopen op de lokale groente en kruidenmarkt in de ‘souks’. Daarna ga je samen in de keuken aan de slag. De workshop start in de oude binnenstad om 15.30u en duurt circa 4 uur. Bij de afsluiting met een heerlijk diner wordt er een lekker glaasje Marokkaanse wijn geserveerd.

Ontdek de Marokkaanse keuken met het feestgerecht pastilla en nog veel meer

Koken in Marrakech de luxe. Eerst doe je de inkopen op de lokale groente en kruidenmarkt in de “souks”. Vervolgens kun je in het riad genieten van een heerlijk glas Marokkaanse muntthee. Je kunt zelfs meekijken met hoe deze thee wordt bereid Daarna ga je gezellig samen in de keuken aan de slag. Heb je een gerecht waarvan je nu al weet dat je het graag wilt leren maken? Geef gerust je wensen door. Onze favoriet is een tajine (stoofpotje) met groenten van het seizoen. Eigenlijk is tajine een heerlijke vorm van slow cooking met het beste resultaat op een vuurtje van houtskool. Ook heel bijzonder om te maken is het bijzondere Marokkaanse feestgerecht: b’stilla. Door velen ook wel pastilla genoemd. Gemaakt met een soort van filodeeg. In de souks koop je dit bewerkelijke deeg vers en met de hand gemaakt. De vulling kan onder andere uit kip bestaan. In combinatie met amandelen, ei, kaneel en poedersuiker krijg je een heel bijzondere samenspel van zoet en hartig.

Smaak en kruiden

Ook leuk en lekker om te leren en te (s)maken zijn de verschillende Marokkaanse salades met rauwe en gekookte groente. Proef het verschil tussen een geroosterde en een niet geroosterde paprika. En leer hoe je dit zonder ingewikkelde hulpmiddelen ook thuis kunt maken. Door de toepassing van slechts enkele (verse) kruiden geef je elk gerecht een eigen toepasselijke en specifieke smaak. Verse tomaat, gegrilde paprika, gestoomde aubergine, ontvelde kikkererwten, wortel met paarse olijven… Ontdek de talloze mogelijkheden en combinaties.

Ervaringen van deelnemers

De gerechten smaakten echt overheerlijk met bijzondere combinaties van kruiden en verse ingrediënten. Het leukste waren de verhalen over de Marokkaanse gebruiken en tradities; op het platteland en in de stad. En ook in Marokko verandert de tijd. Heel leuk om dat van binnenuit met Karim te ervaren. En tja, zelfgemaakte “pastilla” op een dakterras in een prachtige Riad naast de jacuzzi ….. en dan een glaasje wijn geserveerd krijgen. Wie droomt daar niet van. Lekker gekookt, veel geleerd en dat op een prachtige locatie. Wat een heerlijke plek is Riad Maud!