Kookworkshop: Cook & Souk

  • Bestemming: ,
  • Reisduur: ca. 4u start 10u30
  • Prijs: vanaf € 35

Ontdek de smaken en kruiden van de traditionele Marokkaanse keuken. Eerst ga je samen inkopen doen op de lokale groente en kruidenmarkt in de “souks”. In de Marokkaanse keuken worden geen E-nummers gebruikt. Ondertussen leer je ook hoe de muntthee wordt gemaakt. Als de de kokkin de tajine laat pruttelen is er eerst nog een ontdekkingstocht in de souks op zoek naar oude ambachten zoals de wol ververs met natuurlijke kleurstoffen. En met al deze informatie en achtergrond is het daarna alleen maar extra smullen van het resultaat. De workshop start in de oude binnenstad om 10.30u en duurt circa 4 uur. Middagversie (15.00u) op aanvraag.

Kookworkshop: ontdek de Marokkaanse keuken, kruiden en meer

Zo ontdek je de smaken en kruiden van de échte Marokkaanse keuken; zoals bij ‘de gewone mensen’ thuis op de allerleukste manier. Eerst bezoek je de traditionele kruidenmarkt in de oude joodse wijk Mellah en gaan je inkopen doen in één van de lokale markten in de “souks”. Hoe vers kan de kip zijn … Daarna gaan we naar de Riad om alles te weten te komen over Marokkaanse muntthee. En krijg je uitleg van de kokkin hoe zij aan de slag gaat met de tajine (stoofpotje) die vervolgens wel even moet sudderen. Eigenlijk is tajine een heerlijke vorm van slow cooking. Ook heel bijzonder is het Marokkaanse feestgerecht: b’stilla. Door velen ook wel pastilla genoemd. Gemaakt met een soort van filodeeg. In de souks koop je dit bewerkelijke deeg vers en met de hand gemaakt. De vulling kan onder andere uit kip bestaan. In combinatie met amandelen, ei, kaneel en poedersuiker krijg je een heel bijzondere samenspel van zoet en hartig.
Terwijl de kokkin in de Riad de maaltijd verder klaar maakt neemt de lokale stadsgids je mee naar de souks met oude ambachten. Waar je nog meer te zien krijgt van wat er in Marokko nog steeds allemaal mat de hand wordt gemaakt: verven van wol met natuurlijke kleurstoffen, koperslagers met prachtige handgemaakte potten en pannen, leren sloffen ‘babouches’ in alle vormen en maten. En ondertussen verteld de gids alles wat je maar wilt weten.

Smaak en kruiden

En met al deze informatie en achtergrond kun je daarna heerlijk genieten van een traditionele Marokkaanse lunch.

Ervaringen van deelnemers

De kookworkshop in Riad Maud was een genot. Gezellig vooral met Saadia. Lekker gekookt, veel geleerd en dat op een prachtige locatie. Een fantastisch plekje is Riad Maud!