Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 750 p.p.
Uitgelicht:
 • Cultuur & Natuur; een zeer gevarieerde reis
 • Verblijf in de oude medina van Fez
 • Een hele dag om Meknes te verkennen; het Versailles van Marokko
 • Sfeervolle (Riad)hotels inclusief ontbijt en toeristenbelasting
Inbegrepen:
 • afhalen en brengen naar vliegveld Fez
 • 3 dagen privé excursie met eigen chauffeur / gids
 • tijdens verblijf in Azrou (twee nachten) ook het diner
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Fez
 • niet genoemde maaltijden
 • euro 5,- p/p consumenten bijdrage VZR Garant
 • euro 7,50 p/p bijdrage voor ons Groene Hoge Atlas fonds
 • euro 2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds
 • eoeslag 1-persoonskamer euro 120 p/p

Marokko heeft vier koningssteden; vol met historie, pracht en praal. In deze reis van 8 dagen nemen wij u mee naar de oudste koningsstad Fès met haar indrukwekkende nog haast middeleeuwse binnenstad en naar de grootse pracht en praal van de koningsstad Meknès. En tussendoor ziet u ook nog heel wat van het prachtige landschap er omheen. Met een rit door het Midden Atlasgebergte en een bijzonder verblijf in de eenvoudige ‘home-stay’ op het ‘platte’-land. En dat alles in één week.

Marokko heeft vier zogenaamde koningssteden; vol met historie, pracht en praal. Tijdens deze reis van een week bezoek je er twee: Fès en Meknès. Veel reisorganisaties bieden de mogelijkheid om alle vier de koningssteden in één lange reis te bezoeken. Bij Maroc Travel raden wij juist aan om het ontdekken van deze steden niet allemaal in één reis te proppen. Marokko is immers zo dichtbij en tegelijkertijd zo anders dat je in één week al het gevoel hebt van ver weg te zijn. Zo geniet en beleef je optimaal de sfeer en het unieke van de verschillende koningssteden elk voor zich. In deze reis van 8 dagen bezoek je de oudste koningsstad Fès met haar indrukwekkende nog haast middeleeuwse oude binnenstad en nemen we je mee naar de grootse pracht en praal van de koningsstad Meknès; het Versailles van Marokko. Tussendoor heb je dan tijd voor het prachtige landschap van het Midden Atlas gebergte en een bezoek aan de bronnen van de rivier de Oum Errabia. Zo combineer je cultuur en natuur in een bijzondere Marokko reis van één week met heel veel variatie.
Met Ryanair vlieg je direct naar Fez vanaf Eindhoven, Brussel-Charleroi en Düsseldorf-Weeze (net over de grens bij Nijmegen). Let op: zoeken op Fez met een z.
Ook Transavia vliegt in de winter DIRECT vanaf Rotterdam naar Fez.
En met Airarabia kun je vanaf Amsterdam Schiphol direct naar Fez.

 • Verblijf in een leuk, kleinschalig Riad hotel midden in het oudste deel van de historische binnenstad van de alleroudste koningsstad Fès.
 • Een prachtige rit door het Midden Atlas gebergte waar u vast de in de cederbosen levende magot aapjes zult treffen.
 • Een bijzonder verblijf in bergstadje Azrou met een mooie excursie naar de bronnen van de rivier Oum Errabia
 • Bezoek aan de koningsstad Meknès en het nabijgelegen pelgrimsoord Moulay Iddriss.
 • In slechts 8 dagen beleeft u een Marokko ervaring die helemaal past bij wat Maroc Travel graag met u deelt: ontdek Marokko van binnenuit.
Fes_potterie_market
Goed om te weten

 • Het betreft hier een individuele reis die u met zijn tweeën kunt ondernemen. Bent u met vier personen dan is er een korting van € 50 p/p.
 • Op verzoek kan het programma worden aangepast.
 • De rondritten tijdens deze reis zijn met privé vervoer en uw eigen chauffeur/gids.
 • Van Meknès naar Fès reist u zelf met de trein; een leuke belevenis.
 • Het verblijf van twee nachten in Azrou is inclusief diner (2x)
 • De transfers van- en naar het vliegveld van Fès zijn inbegrepen. De vlucht naar Fez boekt u zelf. Wij helpen u graag bij het vinden van de meest geschikte optie.
Fes el JdidMeknes trainstation

Dag 1Dag 1 - Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

Aankomst in Fès

Bij aankomst op het vliegveld van Fès wordt je afgehaald van het vliegveld en naar de oude binnenstad (de medina) van Fès gebracht. Het laatste deel door de smalle steegjes naar het sfeervolle Riad hotel gaat te voet. Een koffer met wieltjes is voor deze reis een aanbeveling; ook omdat je op dag 6 zelf met de trein van Meknès naar Fès reist. In het Riad hotel wordt je persoonlijk en gastvrij ontvangen. Voordat je er op uittrekt om de historische binnenstad te gaan ontdekken krijg je tips hoe je het Riadhotel altijd weer terug kunt vinden. Want dat is in het middeleeuwse Fès met een grote wirwar van kronkelende straatjes en steegjes niet altijd even makkelijk. Belangrijk als leidraad; alle straten die aflopen naar beneden gaan richting de centrale – deel ondergrondse – rivier; Oued Bou Khrareb (spreek uit: wed boe grareb).

Dag 2Dag 2 - Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

Highlights van Fès el Bali en Fès el Jdid

Vandaag een hele dag om uitgebreid het oude Fès – Fès el Bali – te gaan ontdekken. Na boeking ontvang je van ons een lijstje met te bezoeken ‘highlights’ die je zeker niet mag missen. In de ochtend is het een aanrader om een ‘petit taxi’ te nemen naar de pottenbakkers heuvel. Daar kun je de ambachtelijke keramiek bewonderen én heb je een geweldig uitzicht over Fès. Vanaf hier kun je eventueel teruglopen naar de oude binnenstad. Vergeet ook niet om buiten de poort Bab Bou Jloud een bezoekje te brengen aan Fès el Jdid; het nieuwe Fès. De woorden oud en nieuw zijn door alle eeuwen heen namelijk zeer relatief geworden. Het “nieuwe” Fès werd al in het jaar 1276 gebouwd door sultan Moulay Abdallah terwijl hij op weg was naar het Iberische schiereiland om de stad Granada te heroveren. Ook een bezoek aan Café Clock is een aanrader voor een leuke kookworkshop of een eerste kennismaking met Darija; het Marokkaans Arabisch zoals dat in Marokko wordt gesproken.

Dag 3Dag 3 - Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

Excursie naar het Midden Atlas gebergte – verblijf in Azrou

Vandaag verlaat je de stad om de prachtige omgeving te gaan ontdekken. Samen met jullie chauffeur/gids staat er een mooie rit naar het Midden Atlas gebergte op het programma. Hier zal je in de grootse cederbossen vast en zeker ook de hier nog in het wild levende magot Berber-aapjes ontmoeten. In het bergdorpje Azrou is de boerenweekmarkt op dinsdag; een echt authentieke belevenis om daar een kijkje te nemen.

Dag 4Dag 4 - Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

Verblijf in Azrou – dagexcursie naar de bronnen van Oum Errabia

Een hele dag om rustig en volop te genieten van het lokale Marokkaanse leven op het platteland. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan en zijn ezels en schapen de belangrijkste huisdieren voor de lokale bevolking. De chauffeur/gids brengt jullie via Aïn Leuh naar de ‘moeder’ (de bron) van de belangrijke rivier Oum Errabia.
Hier is het leuk om een wandelingetje maken. ’s Avonds is het verblijf weer in Azrou.

Dag 5Dag 5 - Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

Transfer / excursie via Volubilis en Moulay Idriss naar Meknès

Vandaag brengt de chauffeur/gids jullie naar een sfeervol Riad hotel in de oude binnenstad van koningsstad Meknès. Maar eerst maak je nog een omweg en is er gelegenheid voor een bezoek te brengen aan de opgravingen van het Romeinse Volubilis en het pelgrimsoord van Moulay Idriss. Hier, bovenop een heuvel ligt de allereerste sultan van Marokko ligt begraven. Het graf is inmiddels heilig verklaard en toegankelijk voor moslim gelovigen. Het uitzicht vanaf hoog op de heuvel over het graf heen is echter hetgeen wat dit bezoekje het meest bijzonder maakt.

Dag 6Dag 6 - Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

Bezoek koningsstad Meknès

Omdat de oude binnenstad van Meknès wat minder indrukwekkend is dan die van Fès en Marrakech nemen veel toeristen niet de tijd om in deze koningsstad wat langer te verblijven. Dat is jammer want er valt hier zeker voldoende te zien en te beleven. Wat u zeker niet moet missen zijn de restanten van de overweldigende graanschuren waar Moulay Ismael de voorraden voor zijn grote leger – van manschappen én paarden – droog en koel wist te behouden.

Dag 7Dag 7 - Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

Trein naar Fès

Dat in Marokko de treinen zeer punctueel rijden gaat u vandaag zelf ervaren. Het is een leuke ervaring om zelf met de trein van Meknès van Fès te reizen. In Fès neem je weer intrek in het kleinschalige Riad hotel in de oude binnenstad. Dat voelt nu bijna als weer thuis. De rest van de dag heb je nog tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de oude leerlooierijen waarvan vooral de verfbaden zeer fotogeniek zijn.

Dag 8Dag 8 - Koningsteden Fez & Meknès + Midden Atlas in 1 week

Bezoek Fès / Transfer naar vliegveld

Afhankelijk van het tijdstip waarop je vlucht vertrekt is er vandaag nog gelegenheid voor het kopen van de laatste souvenirs. De chauffeur van het hotel zorgt dat jullie twee uur voor vertrek weer op het vliegveld zijn met een hele schat aan herinneringen rijker. Zoveel verschillende indrukken en dat slechts in één week. Het lijkt alsof je veel langer bent weg geweest. Quality time 🙂

Ook inbegrepen:

 • 2x vliegveld transfer
 • 3 nachten in een kleinschalig Riad hotel in de medina (oude binnenstad) van Fès inclusief ontbijt (én ook de toeristenbelasting)
 • 2 nachten verblijf in bergdorpje Azrou; inclusief ontbijt en diner
 • 2 nachten verblijf in een leuk Riad hotel in Meknès inclusief ontbijt en toeristenbelasting
 • de lokale transfers en excursies zoals beschreven.

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes, souvenirs en fooien

 

‘We troffen in Marokko in februari een zeldzame koude en regenachtige periode. Gelukkig hebben we ook voldoende mooi weer gehad. Door die weersomstandigheden kon een deel van de excursie naar het Midden Atlas gebergte helaas niet doorgaan, maar we hebben er het beste van gemaakt en eigenlijk was het allemaal leuk en interessant. Het verblijf op het platteland (homestay) en de kleinschalige Riad hotels in de Medina waren heel bijzonder’

 

– Jan Peter & Monique

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 750 p.p.
Uitgelicht:
 • Cultuur & Natuur; een zeer gevarieerde reis
 • Verblijf in de oude medina van Fez
 • Een hele dag om Meknes te verkennen; het Versailles van Marokko
 • Sfeervolle (Riad)hotels inclusief ontbijt en toeristenbelasting
Inbegrepen:
 • afhalen en brengen naar vliegveld Fez
 • 3 dagen privé excursie met eigen chauffeur / gids
 • tijdens verblijf in Azrou (twee nachten) ook het diner
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Fez
 • niet genoemde maaltijden
 • euro 5,- p/p consumenten bijdrage VZR Garant
 • euro 7,50 p/p bijdrage voor ons Groene Hoge Atlas fonds
 • euro 2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds
 • eoeslag 1-persoonskamer euro 120 p/p

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
 • Cultuur
 • Koningssteden
 • Marrakech
 • Rondreis