Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 515 p.p.

Marokko heeft vier koningssteden; vol met historie, pracht en praal. In deze reis van 8 dagen nemen wij u mee naar de oudste koningsstad Fès met haar indrukwekkende nog haast middeleeuwse binnenstad en naar de grootse pracht en praal van de koningsstad Meknès. En tussendoor ziet u ook nog heel wat van het prachtige landschap er omheen. Met een rit door het Midden Atlasgebergte en een bijzonder verblijf in de eenvoudige ‘home-stay’ op het ‘platte’-land. En dat alles in één week.

Marokko heeft vier zogenaamde koningssteden; vol met historie, pracht en praal. Tijdens deze reis van een week bezoekt u Fès en Meknès. Het is natuurlijk mogelijk om alle vier de koningssteden in één lange reis te bezoeken. Bij Maroc Travel raden wij aan om het ontdekken van deze steden niet allemaal in één reis te proppen. Marokko is immers zo dichtbij en tegelijkertijd zo anders dat je in één week al het gevoel hebt van ver weg. Zo geniet en beleef je optimaal de sfeer en het unieke van de verschillende koningssteden elk voor zich. In deze reis van 8 dagen bezoek je de oudste koningsstad Fès met haar indrukwekkende nog haast middeleeuwse oude binnenstad en nemen we je mee naar de grootse pracht en praal van de koningsstad Meknès. Tussendoor is er ook nog tijd voor het prachtige landschap met een rit door het Midden Atlas gebergte en een bijzonder verblijf in de ‘home-stay’ op het platteland bij Marcel en Bouchra. En dat alles in één week.
Met Ryanair vliegt u vanaf Eindhoven, Brussel-Charleroi en Weeze direct naar Fez.
(let op: zoeken op Fez met een z)

 • Verblijf in een leuk, kleinschalig Riad hotel midden in het oudste deel van de historische binnenstad van de alleroudste koningsstad Fès.
 • Een prachtige rit door het Midden Atlas gebergte waar u vast de in de cederbosen levende magot aapjes zult treffen.
 • Een bijzonder verblijf in de (eenvoudige) homestay van Marcel en Bouchra op het platteland.
 • Bezoek aan de koningsstad Meknès en het nabijgelegen pelgrimsoord Moulay Iddriss.
 • In slechts 8 dagen beleeft u een Marokko ervaring die helemaal past bij wat Maroc Travel graag met u deelt: ontdek Marokko van binnenuit.
Fes_potterie_market
Goed om te weten

 • Het betreft hier een individuele reis die u met zijn tweeën kunt ondernemen. Bent u met vier personen dan is er een korting van € 50 p/p.
 • Op verzoek kan het programma worden aangepast.
 • De rondritten tijdens deze reis zijn met privé vervoer en uw eigen chauffeur/gids.
 • Van Meknès naar Fès reist u zelf met de trein; een leuke belevenis.
 • Het verblijf op de home-stay bij Marchel en Bouchra is inclusief ontbijt en met 2x een heerlijk diner (dag 4 en 5) en 1x de lunch (dag 5).
 • De transfers van- en naar het vliegveld van Fès zijn inbegrepen. De vlucht naar Fez boekt u zelf.
  Wij helpen u graag bij het vinden van de meest geschikte optie.
Fes el JdidMeknes trainstation

Dag 1Dag 1 - Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

Aankomst in Fès

Bij aankomst op het vliegveld van Fès wordt u afgehaald en naar uw kleinschalige Riad hotel gebracht. Het laatste deel zult u een eindje (ca. 5 min.) moeten lopen; het hotel ligt immers midden in de oude binnenstad. Een koffer met wieltjes is voor deze reis een aanbeveling; ook omdat u op dag 6 zelf met de trein van Meknès naar Fès reist. In het Riad hotel wordt u persoonlijk en gastvrij ontvangen. Voordat u er op uittrekt om de historische binnenstad te gaan ontdekken krijgt u tips hoe u uw hotel altijd weer terug kunt vinden. Want dat is in het middeleeuwse Fès met een grote wirwar van kronkelende straatjes en steegjes niet altijd even makkelijk. Belangrijk als leidraad; alle straten die aflopen naar beneden gaan richting de centrale – deel ondergrondse – rivier; Oued Bou Khrareb (spreek uit: wed boe grareb).

Dag 2Dag 2 - Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

Highlights van Fès el Bali en Fès el Jdid

Vandaag heeft u de hele dag om het oude Fès – Fès el Bali – te gaan ontdekken. Na boeking ontvangt u van ons een lijstje met te bezoeken ‘highlights’ die u zeker niet mag missen. In de ochtend is het zeker een aanrader om een ‘petit taxi’ te nemen naar de pottenbakkers heuvel. Om de ambachtelijke keramiek te bewonderen én het geweldige uitzicht over Fès. Vanaf hier kunt u eventueel teruglopen naar de oude binnenstad. Vergeet u ook niet buiten de poort Bab Bou Jloud een bezoekje te brengen aan Fès el Jdid; het nieuwe Fès. Dat de woorden oud en nieuw zijn door alle eeuwen heen zeer relatief geworden. Het nieuwe Fès werd immers al in het jaar 1276 gebouwd door sultan Moulay Abdallah terwijl hij op weg was naar het Iberische schiereiland om de stad Granada te heroveren.

Dag 3Dag 3 - Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

Transfer / excursie via het Midden Atlas gebergte naar het platteland

Vandaag verlaat u de stad om de prachtige omgeving te gaan ontdekken. Samen met uw chauffeur/gids maakt u een mooie rit naar het Midden Atlas gebergte. Hier zult u in de grootse cederbossen vast ook de hier nog in het wild levende magot Berber-aapjes ontmoeten. In de middag brengt de chauffeur u naar de prachtig gelegen rustige en eenvoudige home-stay van het Marokkaans-Nederlandse koppel Bouchra en Marcel. Niet alleen de prachtige plek en de authentieke sfeer, ook de kookkunsten van Bouchra zullen u hier zeker bevallen.

Dag 4Dag 4 - Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

Verblijf in de heuvels rondom Agourai

Een hele dag om rustig en volop te genieten van het lokale Marokkaanse leven op het platteland. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan en zijn ezels en schapen de belangrijkste huisdieren voor de lokale bevolking. Marcel neemt u graag mee voor een wandeling naar één van de nabij gelegen dorpjes en ook een fietstochtje behoort tot de mogelijkheden.  Als u hier op donderdag verblijft kunt u een bezoek brengen aan de lokale boeren-week-markt in het dorpje Agourai. Dat is een hele bijzondere belevenis en erg leuk om samen met Marcel als uw persoonlijke en lokale gids te ondernemen.

Dag 5Dag 5 - Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

Transfer / excursie via Volubilis en Moulay Idriss naar Meknès

Marcel brengt u vandaag persoonlijk naar uw sfeervolle Riad hotel in de oude binnenstad van koningsstad Meknès. Maar eerst maakt u een kleine omweg en is er gelegenheid om een bezoek te brengen aan de opgravingen van het Romeinse Volubilis en het pelgrimsoord van Moulay Idriss. Hier, bovenop een heuvel ligt de allereerste sultan van Marokko ligt begraven. Het graf is inmiddels heilig verklaard en toegankelijk voor moslim gelovigen. Het uitzicht vanaf hoog op de heuvel over het graf heen is echter hetgeen wat dit bezoekje het meest bijzonder maakt.

Dag 6Dag 6 - Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

Bezoek koningsstad Meknès

Omdat de oude binnenstad van Meknès wat minder indrukwekkend is dan die van Fès en Marrakech nemen veel toeristen niet de tijd om in deze koningsstad wat langer te verblijven. Dat is jammer want er valt hier zeker voldoende te zien en te beleven. Wat u zeker niet moet missen zijn de restanten van de overweldigende graanschuren waar Moulay Ismael de voorraden voor zijn grote leger – van manschappen én paarden – droog en koel wist te behouden.

Dag 7Dag 7 - Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

Trein naar Fès

Dat in Marokko de treinen zeer punctueel rijden gaat u vandaag zelf ervaren. Het is een leuke ervaring om zelf met de trein van Meknès van Fès te reizen. In Fès neemt u weer intrek in het kleinschalige Riad hotel in de oude binnenstad. Dat voelt nu bijna als weer thuis. De rest van de dag heeft u nog tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de oude leerlooierijen waarvan vooral de verfbaden zeer fotogeniek zijn.

Dag 8Dag 8 - Koningsteden Fez, Meknès + Midden Atlas in een week

Bezoek Fès / Transfer naar vliegveld

Afhankelijk van het tijdstip waarop uw vlucht vertrekt is er vandaag nog gelegenheid voor het kopen van de laatste souvenirs. De chauffeur van het hotel zorgt dat u twee uur voor vertrek weer op het vliegveld bent met een hele schat aan herinneringen rijker. Zoveel verschillende indrukken en dat slechts in één week. Het lijkt alsof u veel langer bent weg geweest.

Ook inbegrepen:

 • 2x vliegveld transfer
 • 3 nachten in een kleinschalig Riad hotel in de medina (oude binnenstad) van Fès inclusief ontbijt (én ook de toeristenbelasting)
 • 2 nachten verblijf in de eenvoudige home-stay bij Marchel en Bouchra; inclusief ontbijt, 2x een heerlijk diner en 1x lunch’
 • 2 nachten verblijf in een leuk Riad hotel in Meknès inclusief ontbijt en toeristenbelasting
 • de lokale transfers en excursies zoals beschreven.

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes, souvenirs en fooien

 

‘We troffen in Marokko in februari een zeldzame koude en regenachtige periode. Gelukkig hebben we ook voldoende mooi weer gehad. Door die weersomstandigheden kon een deel van de excursie naar het Midden Atlas gebergte helaas niet doorgaan, maar we hebben er het beste van gemaakt en eigenlijk was het allemaal leuk en interessant. Het verblijf op het platteland (homestay) en de kleinschalige Riad hotels in de Medina waren heel bijzonder’

 

– Jan Peter & Monique

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 515 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
 • Cultuur
 • Koningssteden
 • Marrakech
 • Rondreis