Jeep Avontuur Zuid-Marokko; Marrakech, Sahara woestijn & Atlantische Kust

 • Bestemming: ,
 • Reisduur: 8 dagen
 • Vertrekdatum: 16-02-2019
 • Datum Thuiskomst: 23-02-2019
 • Prijs: vanaf € 690

Jeep avontuur Zuid-Marokko vanuit Marrakech naar de Sahara woestijn met een sfeervolle afsluiting aan de Atlantische kust. Speciale editie voor ouder(s) met kind(eren) begeleidt door Nederlands-sprekende Marokkaanse Reisleid(st)er. In 2019 organiseren we deze reis in alle schoolvakanties in het voor- en najaar. Vertrek gegarandeerd. Voor families van 3 personen is er een aanbieding bij een gedeelde kamer (kijk bij bijzonderheden).

 • Jeep avontuur vanuit Marrakech naar de Sahara woestijn met een overnachting in de Sahara woestijn en een sfeervolle afsluiting aan de Atlantische Kust.
 • Speciale ouder(s)-met-kind(eren) groepsreis met NL reisleiding.
Goed om te weten:

 • De vlucht naar Marrakech boekt u zelf. Verlenging mogelijk (individueel); vooraf of aansluitend in Marrakech of Essaouira.
 • Deze bijzondere ouder(s)-met-kind(eren) groepsreis is in 2019 in alle schoolvakanties in het voor- en najaar.
 • Inbegrepen:
  – 2x airport transfer in Marrakech;
  – 1x welkomstdiner in Marrakech;
  – 4 dagen jeep avontuur naar de woestijn; inclusief ontbijt, (pick-nick) lunch en diner
  – 2 nachten in Marrakech en 1 nacht in Essaouira, inclusief ontbijt.
 • De reis wordt begeleidt door Nederlands-sprekende Marokkaanse RL.
 
Dag 1

Aankomst vliegveld Marrakech – transfer naar Riad hotel in de medina

Het vliegveld in Marrakech ligt op nog geen half uur rijden vanaf de oude binnenstad – de Medina. Op het vliegveld wordt iedereen (persoonlijk) afgehaald voor de transfer naar een leuk Riad hotel in de oude, ommuurde binnenstad van Marrakech. Riad betekent tuin in het Arabisch en het zijn feitelijk oude herenhuizen rondom een binnenplaats die nu zijn omgetoverd tot leuke en sfeervolle hotels. ’s Avonds gaan we natuurlijk een kijkje nemen op het bijzondere plein Jemaa el Fna, waar het elke avond een waar spektakel is met verschillende straatartiesten en eetstalletjes. Gezamenlijk genieten we van het welkomstdiner.

Overnachting: in een sfeervol Riad hotel in Marrakech

Dag 2

Start jeep avontuur naar het zuiden: de karavaanroute naar Ait Ben Haddou

Na het ontbijt gaat het woestijn avontuur beginnen. We verdelen ons over de verschillende jeeps (max. 6 deelnemers per jeep) en gaan op weg naar het diepe zuiden. Daarvoor moeten eerst het Hoge Atlasgebergte worden overgestoken. Net als vroeger gaan we via de oude karavaanroute van Fès naar Tombouctou naar het oude vestingdorp Ait Ben Haddou. Hier werd vroeger de tol geheven. We gaan er slapen in een sfeervol hotel nabij het oude vestingdorp; uit leem gebouwd tegen een steile helling. Gezamenlijk gaan we te voet deze bijzondere plek ontdekken.

Overnachting: in een sfeervol hotel bij de oude Kasbah van Ait Ben Haddou

Dag 3

Jeep Avontuur van Ait Ben Haddou naar de Sahara woestijn

Vandaag gaat de rit nog verder naar het zuiden. Eerst wordt het Anti Atlasgebergte overgestoken en komen we zo in de Draa Vallei terecht met duizenden palmbomen. We volgen de Draa rivier die door de hele woestijn loopt en uiteindelijk in het diepe zuiden bij Tan Tan in de Atlantische Oceaan uitmondt. Vanaf M’hamid wordt duidelijk waarom deze tocht met jeeps wordt gedaan. Dwars door het zand gaan we op weg naar de grootse zandduinen van Erg Chegaga. Hier maken we een bivak voor de overnachting midden in de woestijn.

Overnachting: in een bivak in de Sahara woestijn

Dag 4

Jeep Avontuur van de Sahara naar de Kasbah van Tamnougalt

In de ochtend hebben we alle tijd om te genieten van een bijzondere zonsopgang. Dat doet u natuurlijk het beste vanaf één van de hoge zandduinen. Na het ontbijt in de woestijn gaan we met de jeeps verder door de woestijn richting Foum Zguid en nemen vanaf daar de route ‘binnendoor’ naar Tamnougalt. Vlakbij één van de meest bijzondere oude Kasbah’s van Marokko gaan we overnachten in een sfeervol Kasbah style hotel met zwembad. Om al het zand van ons af te spoelen.

Overnachting nabij Agdz in een Kasbah style hotel met zwembad

Dag 5

Jeep avontuur: van Tamnougalt terug naar Marrakech

Over de bergketens van de Anti Atlas en de Hoge Atlas rijden we terug naar Marrakech. Onderweg hebben we voldoende tijd voor fotostops, om de benen te strekken en op een mooie plek te stoppen voor een (picknick)lunch. Als we ’s avonds terug in Marrakech arriveren voelt dat al haast als thuis komen na onze verre reis. Op het plein gaan we natuurlijk weer even genieten van al het spektakel. Al zal het wel weer even wennen zijn aan de drukte van de stad.

Overnachting in Marrakech in een sfeervol Riad hotel

Dag 6

Naar de Atlantische Kust: Essaouira

Om deze toch al heel bijzondere reis nog completer te maken, maken we vandaag een (relatief) korte rit naar de Atlantische Kust. In ca. 3,5 uur worden we middels privé-vervoer (dit keer in een minibus) naar het oude vissersdorp Essaouira gebracht. Hier kunnen we genieten van het strand en rondslenteren in dit gezellige vissersplaatsje. Ook kunnen we bijvoorbeeld een lekker vers gevangen visje in de haven gaan eten.

Overnachting in Essaouira in een fijn hotel

Dag 7

Atlantische Kust en terug naar Marrakech

De hele dag kunnen we nog in Essaouira genieten van het strand en het gezellige vissersplaatsje. Of een lange strandwandeling maken tot aan het fort El Borj. In de namiddag gaan we middels privé-vervoer terug naar Marrakech. Voor een laatste avond op het bijzondere plein Jemaa el Fna.

Overnachting: in een sfeervol Riad hotel in Marrakech

Dag 8

Bezoek aan Marrakech en tranfer naar het vliegveld

Afhankelijk van de vertrektijd van u vlucht is er vandaag nog tijd om de laatste souvenirs te kopen. Voor de transfer naar het vliegveld wordt gezorgd. Wilt u langer in Marrakech blijven?
Extra nacht(en): € 45 per nacht voor een éénpersoonskamer en € 65 per nacht voor een tweepersoonskamer (inclusief ontbijt en toeristenbelasting).

 • Deze reis wordt in 2019 georganiseerd in alle schoolvakanties in het voor- en najaar.
 • De reis gaat altijd door; boek daarom gerust eerst uw vlucht.
 • AANBIEDING: wanneer u als 1 ouder + 2 kinderen of 2 ouders + 1 kind reist, dan krijgt u bij een gedeelde hotelkamer voor de 3e persoon 50% korting op deze reis.