Hoge Atlas Cultuur & Wandelen – special Bilmoun

 • Bestemming: , ,
 • Reisduur: 8 dagen
 • Vertrekdatum: 12-08-2019
 • Datum Thuiskomst: 19-08-2019
 • Prijs: vanaf € 690

Speciale ‘Marokko achter de schermen’ reis met cultuur en natuur. Ontdek Marokko van binnenuit. Vanuit Marrakech richting kleine Berberdorpjes in het Hoge Atlasgebergte. Tijdens het traditionele Bilmoun (of Bu Ilmawn) festival dat jaarlijks na het offerfeest wordt gevierd. Hierin staan de kinderen centraal. Boek op tijd! Vanwege het offerfeest zijn de vluchten in deze periode ook bij de Europese Marokkanen heel geliefd. Zeer bijzondere “multi-culti” reis, ook leuk voor Nederlandse Marokkanen die nog / niet meer / weer opnieuw willen geloven in Bu Ilmawn en andere sprookjes van Marrakech & 1001 nacht.

 • Je overnacht in Berber guesthouses (gîtes)
 • Je loopt van vallei naar vallei en je geniet onderweg van de prachtige kleuren en het fantastische uitzicht.
 • Tijdens deze speciale Bilmoun editie maak je kennis met één van de bijzondere tradities van de Berbers in het Atlas gebergte.
Hoge Atlas berberdorp
Goed om te weten

 • De wandelingen zijn niet zwaar. Vaak wel pittig en een klein beetje lastig.
  Je wandelt immers in de bergen en de kleine paadjes zijn vaak het leukst.
 • Loop je graag met wandelstokken neem ze dan zeker mee!!
  Voor veel wandelaars geeft dat net het stukje extra zekerheid op een lastig bergpaadje.
 • De zwaarte van de wandelingen wordt afgestemd op de groep. Zo nodig en desgewenst wordt er met behulp van een extra lokale gids een apart groepje voor wat extra pittige wandelingen gemaakt.
 tajine
Dag 1

Aankomst vliegveld Marrakech

Aansluitend op je vlucht wordt je opgehaald vanaf het internationale vliegveld van Marrakech. De chauffeur/gids brengt je naar je hotel in het oude stadscentrum – de medina. ’s Avonds ga je naar het beroemde plein Djemaa- el-Fna met zijn eetstalletjes, acrobaten, slangenbezweerders, verhalen-vertellers, dansers en muziek.

Dag 2

Bezoek Marrakech

Vandaag gaan we op verkenning in de stad. Niet alleen in de bergen komen we terecht in de verhalen van de Berbers. Ook in en over Marrakech zijn veel verhalen te vertellen. Over de geschiedenis van deze eeuwenoude stad en over de vele – al dan niet verborgen – heiligen graven met elk hun eigen verhaal. En natuurlijk ook over de gewone dingen van het alledaage leven in deze bijzondere koningsstad. Het ene moment sta je in de fraai gedecoreerde theologische hogeschool en het volgende moment bij de gezamenlijke oven waar de vrouwen hun deeg heen brengen om af te laten bakken of bij de stoker van de hammam waar je ook je eigen stoofpotje kunt inleveren om te laten garen in de kooltjes van het vuur. En zo net voor het offerfeest zijn er ook andere bijzonderheden te ontdekken. Wat doen al die jongetjes op straat met hun kleine bosjes gras … en waarvoor gebruiken ze die oude beddenspiralen toch?

Dag 3

Wandeltrektocht Imi Oughlad – Tiziane – wandelen ca. 5 uur

Vandaag vertrekken we naar de bergen. In ca. 1,5 uur rijden we naar het kleine Berberdorpje Imi Oughlad. Daar staan de muildiermannen al op ons te wachten om zich over de bagage te ontfermen. De lokale ‘crew’ zorgt ook voor de maaltijden onderweg met lekkere picknicks ‘on the road’. Vandaag gaan we eerst omhoog naar de pas Tizi-n-Tacht met prachtig uitzicht op de volgende vallei. Vanaf daar lopen we naar het kleine dorpje Tiziane en overnachten daar in een eenvoudig Berberhuis midden in het dorp. En kijken we onze ogen uit – waar rennen al die joelende kinderen heen ….

Dag 4

Wandeltrektocht Tiziane naar Tizi Oussem, wandelen ca. 4,5 uur

In de kleurrijke vallei van Ouïssaden lopen we vandaag met de rivier mee naar het volgende dorpje Tizi Oussem. Door mooie natuur en langs de piepkleine Berberdorpjes. ’s Avonds verblijven we weer in een Berberhuis. Hier heeft elke Berberfamilie nog een of twee koeien en een paar schapen. De vele kleine terrasakkertjes zijn tot hoog tegen de omliggende bergen aangelegd.

Dag 5

Wandeltrektocht Tizi Oussem naar Imlil – wandelen ca. 5 uur

De tocht van vandaag brengt ons naar de pas Tizi Mezzik om over te steken naar de Mizane vallei. We lopen naar het hooggelegen dorpje Aremd; het laatste dorpje op weg naar pelgrimsoord Sidi Chamerouch en nog hoger de hoogste berg Jebel Toubkal. Het pad is makkelijk zodat je op je gemak ook volop om je heen kunt kijken. Om te genieten van de kleurrijke bergen, de vriendelijke Berber bevolking en .. de nieuwsgierige kinderen.

Dag 6

Wandeling langs kleine Berberdorpjes rondom Imlil – wandelen ca. 3,5 uur – retour Marrakech

Vandaag nemen we met een ontspannen en vooral culturele wandeling afscheid van de bergen.

Dag 7

Bezoek Marrakech

Met een mooie wandeling door Marrakech waarbij we een aantal leuke en minder bekende plekken en tuinen bezoeken sluiten we deze bijzondere wandelreis met veel natuur en cultuur op passende wijze af. Bij ons bezoek aan een aantal leuke vrouwen collectieven krijgt u nog volop gelegenheid voor een verantwoord souvenir ….

Dag 8

Transfer naar vliegveld Marrakech 

Na een laatste (vroeg) ontbijt in ons heerlijke Riad hotel wordt je in ca. 20 minuten naar het vliegveld gebracht. Inchecken vanaf 3 uur voor vertrek van je vlucht.

Bij de prijs inbegrepen:

 • reisbegeleiding vanaf aankomst op vliegveld Marrakech door NL Maroc Travel reisleiding ondersteund door lokale ‘berber-equipe’;
 • transfers van- en naar het vliegveld;
 • compleet verzorgde trektocht inclusief overnachting en begeleiding door lokale gids en kok;
 • alle maaltijden onderweg;
 • overnachting in Marrakech (2x) in een comfortabel hotel in de medina; inclusief ontbijt.

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • fooien, drankjes, souvenirs.
 • intercontinentale vlucht naar Marrakech; (kijk bij vlucht boeken)
  extra nachten in Marrakech kan altijd € 65 tweepersoonskamer er nacht, € 45 voor 1-persoon. Prijs is inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Uw vliegveld transfer is altijd inclusief; ook als u op een andere dag vliegt.
 • (verplichte) reis- en, eventueel ook, annuleringsverzekering.

Dag Helma,

Via deze mail wil ik je bedanken voor onze geweldige wandelvakantie in de Hoge Atlas. Het was super!
Enkele woorden die mij te binnen schieten zijn:
Geweldige crew, lieve mensen, lekker eten, prachtige wandelroutes, mooie natuur, indrukwekkende bergen en veel mooie vlinders.
De tweede week hadden we perfect wandelweer.
Dat we ons zelfs afvroegen of dat ook bij het arrangement hoorde.
Wat mij betreft heeft Linda haar stageopdracht met een vette 10 afgesloten.
Haar verantwoordelijkheidsgevoel, enthousiasme en humor maakte de reis compleet.
Ik zal mijn omgeving Maroc Travel zeker aanraden als ze op zoek zijn naar een vakantie in Marokko.

Groet,
Trudy de Moel

 

Beste Omar en Helma,

Net terug van een prachtige vakantie in Marokko en we zijn het met zn vieren eens dat het echt geweldig was. Mede door de goede begeleiding van onze gids Hamid de kok Mohamed en muildier begeleider Housein.We wisten niet echt wat ons te wachten stond maar het was top,vooral de geweldige natuur en de hartelijke mensen onderweg deden ons verbazen. Kortom het was bijzonder,
zeer bedankt voor de goede organisatie, die was prima.

Met vriendelijke groeten,

Connie Hennie Rob en Yvon