Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Groepsreis Marrakech & meer – NL reisleider

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 890 p.p.
Uitgelicht:
 • Marrakech groepsreis met NL reisleiding
 • ook Marrakech achter de schermen - meer zien dan alleen de toeristische buitenkant
 • slow travel en diepgang; met veel aandacht voor het 'gewone' leven en volksverhalen
 • extra: 3 daagse excursie naar Berberdorpen in het Atlasgebergte
 • optie: verlenging in Marrakech en/of Essaouira
Inbegrepen:
 • 2x vliegveld transfer
 • 5 nachten sfeervol riadhotel in medina (oude stad) van Marrakech inclusief ontbijt en toeristenbelasting
 • welkomstdiner bij een van de vele eetstalletjes op het plein Jemaa el-Fna
 • excursies en transfers zoals vermeld in het programma
 • 3 dagen excursie Atlasgebergte inclusief alle maaltijden met 2 nachten verblijf in een comfortabel Berber guesthouse ‘with a view’
 • Nederlandse Maroc Travel reisleiding ondersteund door onze lokale 'Berber equipe'
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marrakech bijv. Transavia vanaf Amsterdam
 • toeslag éénpersoonskamer € 125
 • lunches in Marrakech (4x: dag 2, 3, 7 en 8)
 • diner naar eigen keuze in Marrakech (4x: dag 2, 3, 6 en 7)
 • handig om te weten: in Marrakech kun je voor ca. € 10 gemakkelijk een lunch vinden. Voor een diner betaal je eventueel wat meer.
 • drankjes, souvenirs en fooien (reken voor fooien ca. € 50 p.p.); totaal privébudget ca. € 200 p.p.
 • voor wie opziet tegen de wandelingen in de bergen: voor € 15 regelt Maroc Travel een muildier met begeleider.

Marrakech achter de schermen en het Atlasgebergte

Met deze Marrakech groepsreis zie je veel meer dan alleen de toeristische buitenkant. Ontdek de geheimen van koningsstad Marrakech en ga mee met deze wel heel bijzondere groepsreis vol diepgang. Met Nederlandstalige reisleiding ondersteund door onze lokale equipe neem je veel kijkjes achter de schermen. Natuurlijk bezoek je ook de toeristische hoogtepunten zoals het plein Jemaa el-Fna, de Saadische koningsgraven en de Jardin Majorelle. Daarnaast nemen we je mee naar nog vrijwel onontdekte plekjes, die een heel andere kant van Marrakech laten zien. Het ene moment sta je in een rijkelijk gedecoreerd paleis en het volgende moment bij de wijkbakker of de stoker van de hammam, het traditionele Marokkaanse badhuis. Ook hoor je verhalen over wonderen bij een van de vele, al dan niet verborgen, heiligengraven van Marrakech. Verhalen die al eeuwenlang van mond op mond worden doorverteld. Zo ontdek je Marokko van binnenuit en maak je kennis met de gebruiken en tradities van de lokale bevolking. De vele gezichten van Marrakech zullen je verrassen. De meerdaagse excursie naar het nabijgelegen Atlasgebergte met zijn kleurrijke natuur en cultuur maakt deze groepsreis naar Marrakech compleet. Het logeren en eten bij de Berber bevolking is voor velen een onvergetelijke ervaring.

Bijzondere Marrakech groepsreis met Nederlandse reisleider

Tijdens deze Marrakech groepsreis zorgt de NL reisleiding dat jij zorgeloos en ontspannen kunt genieten. Het programma is zorgvuldig samengesteld waarbij je ook van alles te weten komt over het leven van alledag. We maken ontdekkingstochten door de medina, de oude binnenstad van Marrakech, en we bezoeken ook de nieuwe stad, Gueliz, die je een heel ander beeld van Marokko geeft. Tijdens de excursie naar het Atlasgebergte geniet je niet alleen van de prachtige natuur maar krijg je ook een inkijk in het leven van de Berbers in de kleine bergdorpjes. In slechts acht dagen doorleef je met deze bijzondere Marrakech groepsreis het motto van Maroc Travel: ‘Reis en ontdek Marokko van binnenuit!’ Een reis voor liefhebbers van meer diepgang bij het ontdekken van een andere cultuur.

Bijzondere Marrakech & Meer  in kleine groep

Voor deze bijzondere Marrakech groepsreis is het aantal plaatsen bewust beperkt: maximaal 12 deelnemers. Voor de exacte reisdata zie de kalender. Soms is de reis voor ‘alleen vrouwen’. Juist omdat vrouwen het vaak lastig vinden in de zo andere cultuur van Marrakech. En met alleen vrouwen zijn er nog weer andere deuren en kijkjes achter de schermen die voor ons opengaan.

Dag 1Dag 1 - Groepsreis Marrakech & meer - NL reisleider

Aankomst in Marrakech

Na aankomst op vliegveld Marrakech zit je met de door Maroc Travel verzorgde transfer binnen ca. een half uur in ons Riad hotel. Het  voelt direct als een oase van rust te midden van de hectiek van de oude binnenstad. Natuurlijk is je eerste gang naar het befaamde plein Jemaa el-Fna, dat niet ver van de sfeervolle Riad ligt. Het plein is niet voor niets door de UNESCO aangewezen als niet-tastbaar cultureel erfgoed. Je vindt er artiesten van allerlei pluimage, van waarzeggers tot travestieten, van slangenbezweerders tot Berber troubadours. Hier drinken we een glaasje vers geperste jus d’orange, van zongerijpte sinaasappels en dát proef je. Daarna gaan we net als de lokale bewoners lekker eten bij een van de vele eetstalletjes op het plein. Ondertussen krijg je van de Nederlandse reisleider uitleg over de historie en het bestaansrecht van het plein. Jouw bijzondere Marrakech groepsreis is nu écht begonnen.

Dag 2Dag 2 - Groepsreis Marrakech & meer - NL reisleider

Highlights van Marrakech – op een andere manier…

Wakker worden in Marrakech is speciaal. Bij zonsopgang maak je de mooiste foto’s en geven de overdag zo overvolle straatjes van de medina een heel andere, bijna serene sfeer. Na een lekker ontbijtje op het dakterras van onze riad gaan we langs een aantal ‘highlights’ van Marrakech. Zo lopen we langs de Koutoubia, de grootste moskee  van Marrakech, de Saadische koningsgraven, de Kasbah-moskee, de ruïnes van het Paleis El-Badi en het met kleurige mozaïeken en fijn houtsnijwerk gedecoreerde Paleis El-Bahia. Maar voor wie met Maroc Travel op stap gaat, blijf het daar niet bij. Tussendoor nemen we je ook mee naar minder bekende plekken om meer van de lokale gebruiken en gewoonten te proeven. Heel speciaal is het heiligdom van Sidi Bel Abbès, de belangrijkste van de Zeven Patroonheiligen van Marrakech. Ook op andere plaatsen in de stad liggen graven van vrome mannen én vrouwen en het is bijzonder de pelgrims te volgen die ze met een bezoek vereren. Ze maken geen onderscheid tussen geloof en bijgeloof, al vinden sommige streng orthodoxe moslims dat je dat wél moet doen.

Dag 3Dag 3 - Groepsreis Marrakech & meer - NL reisleider

Jardin Majorelle

We hebben nog lang niet alles van Marrakech gezien. Vandaag staat onder meer de kleurrijke Jardin Majorelle van wijlen Yves Saint Laurent op het programma van deze speciale Marrakech groepsreis. Een oase van tropische planten. Om er te komen doorkruisen we de stadswijk rondom Bab Doukkala, die nog lekker volks en authentiek is. ‘s Middags verkennen we de moderne wijk Guéliz met ter afsluiting een bezoek aan het Ensemble Artisanal, een kunstnijverheidscentrum waar de ambachtslieden hun kwaliteitsproducten tegen vaste en redelijke prijzen aanbieden. Niks afdingen dus, een verademing!

Dag 4Dag 4 - Groepsreis Marrakech & meer - NL reisleider

Bab el-Khemis

Op donderdag is een gang naar de stadspoort Bab el-Khemis eigenlijk een must, want dan vindt de grootste rommelmarkt van Marrakech plaats. Je kunt er werkelijk álles tegenkomen, van antieke deuren tot tweedehands kunstgebitten, maar géén toeristen. Om bij deze stadspoort aan de noordkant te arriveren, doorkruisen we de hele medina, de oude ommuurde binnenstad. Via drukke handelsstraatjes met souvenirs, kleurige kruidenmarkten en ateliers met ambachtslieden komen we in de steeds rustigere woonstraatjes. Zo zie je veel meer dan alleen de toeristische buitenkant. Het is niet voor niks een groepsreis Marrakech en meer.

Dag 5Dag 5 - Groepsreis Marrakech & meer - NL reisleider

Meerdaagse excursie naar het Atlasgebergte

Als speciaal onderdeel van deze Marrakech groepsreis gaan we ook naar het majestueuze Atlasgebergte. Alleen de weg naar de bergen is al adembenemend. We nemen een bijzondere route via het mooi gelegen stuwmeer Lalla Takerkoust en het hooggelegen dorpje Moulay Brahim. Moulay Brahim is een bekend pelgrimsoord en we dalen al wandelend af naar het centrum waar de heilige Moulay Brahim in een mausoleum naast een moskee begraven ligt. Je hoort daar waarom gelovigen vanuit heel Marokko speciaal naar dit heiligdom reizen. Wij gaan daarna nog verder naar het hoger gelegen Imlil. In een van de kleine Berber dorpjes vlakbij Imlil overnachten we in een prachtig gelegen en comfortabel Berber guesthouse ‘with a view’. Zo genieten we optimaal van de rust in de bergen.

Dag 6Dag 6 - Groepsreis Marrakech & meer - NL reisleider

Wandeling natuur en Berber dorpjes

In de bergen maken we kennis met de traditionele cultuur van de gastvrije Berbers, de oorspronkelijke bevolking van Marokko. De wandelschoenen kunnen uit de koffer voor een heerlijke wandeling door de natuur en langs mooie Berber dorpjes. Een lokale gids vertelt hoe de bergbewoners hier in alle eenvoud met veel saamhorigheid hun bestaan hebben opgebouwd. Een lunch bij de mensen thuis hoort er echt bij en natuurlijk worden we ook getrakteerd op ‘Berber whiskey’ – de muntthee die op elk moment van de dag voor gasten wordt uitgeschonken. ‘s Avonds klinkt er tussen de bergen misschien wel traditionele trommelmuziek met gezang, hét teken dat er ergens een bruiloft wordt gevierd.

Dag 7Dag 7 - Groepsreis Marrakech & meer - NL reisleider

Ontspannen in de bergen en transfer naar Marrakech

De ochtend heb je lekker voor jezelf. Op het terras van het Berber gasthuis kun je nog even genieten van de rust in de bergen of je maakt een laatste kleine wandeling naar het gezellige bergdorp Imlil. Na de lunch nemen we afscheid van onze Berber gastheer en rijden we terug naar Marrakech om daar ’s avonds weer te genieten van het spektakel op het plein Jemaa el-Fna. Iets van een bonte avondgevoel geeft dat wel!

Dag 8Dag 8 - Groepsreis Marrakech & meer - NL reisleider

Laatste dag Marrakech groepsreis

Een laatste (vroeg) ontbijt en dan is het helaas alweer tijd voor de thuisreis. Je vertrekt met koffers vol verschillende indrukken terug naar het vliegveld. Als je langer wilt blijven zijn er opties om individueel te verlengen of aan te sluiten bij de groepsreis Zuid Marokko. Kijk bij bijzonderheden.

* Het programma van deze Marrakech groepsreis kan in volgorde wijzigen, afhankelijk van de weekdagen en de weersomstandigheden. Deelnemers met een speciale belangstelling of hobby (van moderne kunst tot muziek) ook vragen om speciale aandacht hiervoor. Dan kijken we of dit in het groepsprogramma is in te passen.

Verlengen Marrakech groepsreis

Denk je dat je na een week nog lang niet genoeg zult hebben van Marokko? Dat begrijpen wij bij Maroc Travel natuurlijk! Deze korte Marrakech groepsreis van een week kan ook worden verlengd. Individueel met bijvoorbeeld nog een ontspannen verblijf aan de Atlantische kust in het vissersdorpje Essaouira. Eerder aankomen en later vertrekken uit Marrakech kan ook. Voor extra nachten in het Riad hotel betaal je € 55 per nacht in een eenpersoonskamer of € 75 per nacht in een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt en toeristenbelasting.

Privé groepsreis naar Marrakech op aanvraag

Schikken de data van deze Marrakech groepsreis niet of ga je liever met eigen familie, vrienden of vriendinnen op pad? Deze Marrakech groepsreis kan ook voor jouw eigen privégroep worden aangevraagd. Het programma kan zelfs naar wens worden aangepast, vanaf 5 dagen. Minimum aantal deelnemers is vier personen; bij minder dan acht is er wel een toeslag van € 75 p.p..

FOTO’S/VIDEO

Nieuwsgierig? Bekijk de online fotoboeken:

Marrakech en Hoge Atlas

Foto’s van deze reis

Hallo Helma en Omar,

Heel veel dank voor de geweldige Marrakech groepsreis die jullie hebben georganiseerd! Ik ben zo blij dat Helma me gerustgesteld heeft over de drukte van Marrakech en het kleine gezelschap en dat ik daardoor wel durfde te gaan. De reis was van begin tot eind echt helemaal fantastisch. Alles was leuk en fijn: de stad, de bergen, de uitstapjes, de hotels, het eten, en vooral de begeleiding door Mariette. Wat een genot om daar te zijn met iemand die gewoon van Marokko en de Marokkanen houdt. Ze heeft me leren kijken en het land en de mensen leren ervaren op een manier die zo goed voelt. Ik heb geprobeerd een kleine beoordeling voor tripadvisor te schrijven, maar die is, geloof ik, bij de fietstours terecht gekomen. Als ik uitvogel hoe het werkt zal ik het opnieuw proberen op de goeie plek. Maar voor nu vooral: heel heel veel dank! Groeten, Anna  (maart 2019)

Stella, Asja, Harrie, Nelleke, Petra, Norbert & Claire

‘We hebben het een prachtige reis gevonden, met niets anders te vergelijken.’

Han & Miep

‘Bedankt voor alles, ik heb genoten! Kom hier terug.’

– Theo & Marleen

‘Een onvergetelijke week in Marokko gehad! Een week die wel een maand duurde! Zoveel gezien, zoveel beleefd. Mijn ogen hebben wel een maand nodig om tot rust te komen na al dit geweldigs. Eerst een paar dagen dwalen door het sprookjesachtige Marrakech, maar ook een paar dagen het pure Marokko beleefd in het Atlasgebergte. Een absolute aanrader! Wordt zeker vervolgd!’

 

 • Duur 8 dagen
 • Prijs vanaf
  € 890 p.p.
Uitgelicht:
 • Marrakech groepsreis met NL reisleiding
 • ook Marrakech achter de schermen - meer zien dan alleen de toeristische buitenkant
 • slow travel en diepgang; met veel aandacht voor het 'gewone' leven en volksverhalen
 • extra: 3 daagse excursie naar Berberdorpen in het Atlasgebergte
 • optie: verlenging in Marrakech en/of Essaouira
Inbegrepen:
 • 2x vliegveld transfer
 • 5 nachten sfeervol riadhotel in medina (oude stad) van Marrakech inclusief ontbijt en toeristenbelasting
 • welkomstdiner bij een van de vele eetstalletjes op het plein Jemaa el-Fna
 • excursies en transfers zoals vermeld in het programma
 • 3 dagen excursie Atlasgebergte inclusief alle maaltijden met 2 nachten verblijf in een comfortabel Berber guesthouse ‘with a view’
 • Nederlandse Maroc Travel reisleiding ondersteund door onze lokale 'Berber equipe'
Niet inbegrepen:
 • vlucht naar Marrakech bijv. Transavia vanaf Amsterdam
 • toeslag éénpersoonskamer € 125
 • lunches in Marrakech (4x: dag 2, 3, 7 en 8)
 • diner naar eigen keuze in Marrakech (4x: dag 2, 3, 6 en 7)
 • handig om te weten: in Marrakech kun je voor ca. € 10 gemakkelijk een lunch vinden. Voor een diner betaal je eventueel wat meer.
 • drankjes, souvenirs en fooien (reken voor fooien ca. € 50 p.p.); totaal privébudget ca. € 200 p.p.
 • voor wie opziet tegen de wandelingen in de bergen: voor € 15 regelt Maroc Travel een muildier met begeleider.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

Het reisprogramma van dag tot dag
 • Dag 1 | Aankomst Marrakech
 • Dag 2 | Marrakech - highlights & geheimen
 • Dag 3 | Marrakech - tuinen & Jardin Majorelle
 • Dag 4 | Marrakech - markten en ambachten
 • Dag 5 | Excursie Atlasgebergte - natuur & cultuur
 • Dag 6 | Atlasgebergte - wandeling Berber dorpjes
 • Dag 7 | Excursie terug naar Marrakech
 • Dag 8 | Bezoek Marrakech / transfer vliegveld
In deze reis
 • Cultuur
 • Koningssteden
 • Marrakech
 • Rondreis