1/2 dagexcursie ochtend Marrakech: Sultans & Kasbah

  • Bestemming:
  • Reisduur: 1/2 dag (start 09.30u)
  • Prijs: vanaf € 35

Ontdek het verleden van Marrakech met deze 1/2 dag excursie Marrakech. Samen met één van onze allerleukste en sympathieke stadsgidsen Brahim, Fatim Zahra of Mostafa. In 3,5 uur nemen zij u mee langs de historische monumenten uit de rijke geschiedenis van de rode koningsstad Marrakech; langs voormalige Sultans & de Kasbah wijk. Op een luchtige manier geven zij u inzicht in het verleden en het heden van deze bruisende stad. Start om 09u30 stipt vanaf het plein Jemaa el Fna. Prijs geldt bij deelname van minimaal 4 personen en is inclusief de toegang voor de Saasdische graven, Palais Badi, Palais Bahia en de koranschool. Zolang de koranschool wordt gerenoveerd wordt dit bezoek vervangen door Le Jardin Secret of Musee de Mouassine. Bij twee personen toeslag € 15 p/p

Ontdek het verleden van Marrakech op de leukste manier

Samen met één van onze leukste en sympathieke stadsgidsen Brahim, Fatim Zahra of Mostafa loopt u in ca. 3,5 uur langs de historische bezienswaardigheden uit de rijke geschiedenis van de rode koningsstad Marrakech. Het verhaal van de Sultans & de Kasbah wijk. Op een luchtige manier geven zij u inzicht in het verleden en het heden van deze bruisende stad. Deze ochtend tour speelt zich voornamelijk af in het zuidelijke deel van de oude binnenstad. De Kasbah wijk waar de Sultans woonden en de (voormalige) paleizen zijn. Start om 09h30u stipt vanaf het plein Jemaa el Fna.

Verzamelpunt 1/2 dag excursie Marrakech

We verzamelen om 09u30 aan de zuidkant van het plein Jemaa el Fna.
Naast de toegang naar de straat Rue Bani Marine voor het oude bankgebouw van de “Bank al Maghrib“. Bij het UNESCO monumentje dat hier is geplaatst als eerbetoon voor het plein en de erkenning van de waarde er van als cultureel werelderfgoed.

Ook leuk om alvast te weten: in het Arabisch is de naam voor Marokko Maghreb – het westen: het land waar de zon ondergaat. Dat is gezien vanuit de Arabische wereld. Onze gidsen zullen tijdens deze leuke wandeling door de oude medina nog veel meer leuke wetenswaardigheden laten zien en vertellen.

Einde 13u00u
(aan de noordzijde van de medina nabij de oude ‘koranschool’ Medersa Ben Youssef)

Optie: lunch en middagwandeling door de souks

Optioneel kunt u aan het einde van de wandeling mee naar één van de leukste café-terrassen in de medina. Aan het plein Rahba Kedima. Hier is op vrijdags nog een traditionele tapijten-veiling. Het plein zelf is ook vol van tradities met rondom winkeltjes voor kruiden en traditionele geneesmiddelen. Op het plein zelf de ‘nieuwe nomads’: de alleenstaande vrouwen die hier zelfstandig met handwerk hun inkomen verdienen. Zij verkopen en haken de allerleukste Marokko mutsjes; ook leuk als souvenir en voor het aankomende WK voetbal!, en verkopen handgemaakte, originele houten ‘harira‘ lepels. Harira is dé soep van Marokko: veelal een goedgevulde tomaten soep met ook kikkererwten.

Na de lunch kunt u dan om 14u30u ook aansluiten bij de middagtour – langs de ambachten en geheimen van de souks. Einde 18u00u.

Ervaringen van deelnemers

Dear Ouidad,
thank you for guiding us so well through Marrakech last Friday. We enjoyed every bit of it. Most of us returned to the Netherlands on Sunday evening with vivid memories of Marrakech. You gave us an insight about living in Marrakech.

Still busy sorting out and editing photos. I hope you like the photo I’ve included. Can I share it on Flickr?