1/2 dagexcursie ochtend Marrakech: Sultans & Kasbah

  • Bestemming:
  • Reisduur: 1/2 dag (start 09.30u)
  • Prijs: vanaf € 25

Ontdek het verleden van Marrakech op de leukste manier met deze 1/2 dag excursie Marrakech. Samen met onze allerleukste en sympathieke vrouwelijke stadsgids Ouidad – spreek uit: wie-det. In 3,5 uur neemt zij u mee langs de historische monumenten uit de rijke geschiedenis van de rode koningsstad Marrakech; Sultans & Kasbahs. Op een luchtige manier, met veel grapjes, geeft ze u inzicht in het verleden en het heden van deze bruisende stad. Alleen op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag! Aantal plaatsen beperkt. Start 09.00u vanaf het plein Jemaa el Fna.

Ontdek het verleden van Marrakech op de leukste manier

Samen met onze allerleukste en sympathieke vrouwelijke stadsgids Fatime Zohra of onze fietsgids Brahim die u ook graag te voet rondleidt tijdens deze ochtend excursie in Marrakech. In 3,5 uur nemen zij u mee langs de historische bezienswaardigheden uit de rijke geschiedenis van de rode koningsstad Marrakech. Het verhaal van de Sultans & de Kasbahs. Op een luchtige manier met veel grapjes geven zij u inzicht in het verleden en het heden van deze bruisende stad. De ochtend tour speelt zich voornamelijk af in het zuidelijke deel van de oude binnenstad. De zogenaamde Kasbah wijk waar de Sultans en nu ook nog de koning een leven van pracht en praal laten zien. Start elke donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Om 09.30u stipt vanaf het plein Jemaa el Fna.

Verzamelpunt 1/2 dag excursie Marrakech

We verzamelen om 09.30u aan de zuidkant van het plein Jemaa el Fna.
Naast de toegang naar de straat Rue Bani Marine voor het oude bankgebouw van de “Bank al Maghrib“.
Bij het UNESCO monumentje dat hier is geplaatst als eerbetoon voor het plein en de erkenning van de waarde als cultureel werelderfgoed.

Ook leuk om alvast te weten: in het Arabisch is de naam voor Marokko Maghreb – het westen: het land waar de zon ondergaat. Dat is gezien vanuit de Arabisch sprekende landen, die allemaal meer naar het oosten liggen. Ouidad zal tijdens deze leuke wandeling door de oude medina nog veel meer leuke wetenswaardigheden laten zien en vertellen.

Einde 13u00u
(aan de noordzijde van de medina bij de oude ‘koranschool’ Medersa Ben Youssef)

Optie: lunch en middagwandeling door de souks

Optioneel kunt u aan het einde van de wandeling graag mee naar één van de leukste café-terrassen in de medina. Aan het plein Rahba Kedima. Hier is op vrijdags nog een traditionele tapijten-veiling. Het plein zelf is ook vol van tradities met rondom winkeltjes voor kruiden en traditionele geneesmiddelen. Op het plein zelf de ‘nieuwe nomads’: de alleenstaande vrouwen die hier zelfstandig met handwerk hun inkomen verdienen. Zij verkopen en haken de allerleukste Marokko mutsjes; ook leuk als souvenir en voor het aankomende WK voetbal!, en verkopen handgemaakte, originele houten ‘harira‘ lepels. Harira is dé soep van Marokko: veelal een goedgevulde tomaten soep met ook kikkererwten.

Na de lunch kunt u dan om 14.00u ook aansluiten bij de middagtour – langs de ambachten en geheimen van de souks. Einde 17.00u.

Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag en Maandag
Bij deze wandelexcursie in Marrakech kunt u 5x per week aansluiten. Reserveer op tijd! Het aantal plaatsen is beperkt. Kosten:

  • € 25 p.p. voor de ochtendtour (incl. entree monumenten Saadische graven, Badi Paleis, Bahia Paleis en Medersa Ben Youssef)
  • € 15 p.p. voor de lunch (incl. 1x (fris)drankje & mineraalwater)
  • € 20 p.p. voor de middagtour
  • €50 p.p. voor combi-ticket: ochtendtour, middagtour en lunch

Let op: op maandag en vrijdag ook mogelijk inclusief avond muziek voorstelling
met voorafgaand ‘Marokkaanse tapas diner’. Extra kosten € 20

Ervaringen van deelnemers

Dear Ouidad,
thank you for guiding us so well through Marrakech last Friday. We enjoyed every bit of it. Most of us returned to the Netherlands on Sunday evening with vivid memories of Marrakech. You gave us an insight about living in Marrakech.

Still busy sorting out and editing photos. I hope you like the photo I’ve included. Can I share it on Flickr?