1/2 dagexcursie ochtend Marrakech Kasba & Sultans

  • Duur 1/2 dag (start 09.30u)
  • Prijs vanaf
    € 15 p.p.

1/2 dagexcursie ochtend met lokale gids in Marrakech

Ontdek het verleden van Marrakech met deze 1/2 dag ochtend excursie “Kasba(h) & Sultans” waarbij je op ontdekkingstocht gaat langs de historische monumenten van deze zuidelijke koningsstad. Zo kom je bij de Saadische graven, de ruïnes van het Badi Paleis en het fraai gedecoreerde Bahia Paleis. De ‘koranschool’ (oude theologische hogeschool) is een bezoek ook zeker waard; vanwege restauratiewerkzaamheden is dit monument gedurende lange tijd gesloten. Entrees bij de monumenten zijn NIET inbegrepen (bijna overal 70 MAD – Marokkaanse dirham – ca. € 6,50 p/p).
De prijs van € 15 p/p geldt bij deelname vanaf 4 personen. Bij < 4: toeslag € 10 p/p.
09h30 – start vanaf het centrale plein Jemaa el Fna.
einde – ca. 12u30
Kleine groep (max. 8 pers.), meer personen op aanvraag (korting mogelijk).

Ontdek het verleden van Marrakech op de leukste manier

Samen met één van onze sympathieke stadsgidsen loop je in ca. 3 uur langs de historische bezienswaardigheden uit de rijke geschiedenis van Marrakech. Op een luchtige manier vertellen zij over het verleden van deze meest zuidelijke koningsstad. Zo hoor je het verhaal over de vroegere Sultans die het grote rijk Marokko tot ver in Spanje steeds op elkaar veroverden. En vervolgens hun eigen stad met veel pracht en praal gingen (her)inrichten. Fès, Marrakech, Meknès en Rabat; alle vier waren zij  eens of meerdere malen de residentie van roemrijke Sultans en hun grote families. In Marrakech woonden zij in de Kasbah wijk – het ommuurde en verdedigbare gedeelte van de oude binnenstad. Deze ochtend tour speelt zich voornamelijk af in het zuidelijke deel van de oude binnenstad. De Kasbah wijk waar de Sultans woonden en hun grote paleizen bouwden.

Unesco monument = verzamelpunt voor 1/2 dag excursie Marrakech

We verzamelen om 09u30 aan de zuidkant van het plein Jemaa el Fna. Naast de toegang naar de straat Rue Bani Marine voor het oude bankgebouw van de “Bank al Maghrib“. Hier staat het UNESCO monument geplaatst als eerbetoon voor het plein en de erkenning van de waarde ervan als cultureel werelderfgoed.

Ook leuk om alvast te weten: in het Arabisch is de naam voor Marokko Maghreb – het westen: het land waar de zon ondergaat. Dat is gezien vanuit de Arabische wereld. Tijdens deze informatieve en vooral ook leuke wandeling door de oude ommuurde binnenstad – de medina – zul je nog meer leuke wetenswaardigheden horen. Ook vertelt onze gids over bijzonderheden van het gewone dagelijkse leven in deze bruisende stad.

Einde ca. 12u30
(aan de noordzijde van de medina nabij de oude ‘koranschool’ Medersa Ben Youssef)

Optie: lunch en middagwandeling door de souks

Optioneel kunt u aan het einde van de wandeling mee naar één van de leukste café-terrassen in de medina. Aan het plein Rahba Kedima. Hier is op vrijdags nog een traditionele tapijten-veiling. Het plein zelf is ook vol van tradities met rondom winkeltjes voor kruiden en traditionele geneesmiddelen. Op het plein zelf de ‘nieuwe nomads’: de alleenstaande vrouwen die hier zelfstandig met hun handwerk een eigen inkomen proberen te verdienen. Zij verkopen o.a. met de handgemaakte, kleurrijke Marokko mutsen. Leuk als souvenir en als steun aan de lokale bevolking. Ook traditionele en handgemaakte houten ‘harira‘ lepels vindt u op dit plein. Harira betekent soep en is veelal een gevulde tomaten soep met o.a. kikkererwten.

Na de lunch kun je dan om 14u30 desgewenst aansluiten bij de middagtour – langs de oude ambachten en geheimen van alle winkeltjes en marktjes: de souks. Einde ca. 17u30.

Ervaringen van deelnemers

Dear Ouidad,
thank you for guiding us so well through Marrakech. We enjoyed every moment of it. Most of us returned to the Netherlands on Sunday evening with vivid memories of Marrakech. You gave us an insight about living in Marrakech.

Still busy sorting out and editing photos. I hope you like the photo I’ve included. Can I share it on Flickr?

  • Duur 1/2 dag (start 09.30u)
  • Prijs vanaf
    € 15 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
  • Cultuur