1/2 dagexcursie middag Marrakech: Secrets & Souks

  • Duur 1/2 dag (start 14u30u)
  • Prijs vanaf
    € 15 p.p.

Ontdek het heden en bijzondere geheimen van Marrakech op de leukste manier met deze 1/2 dag middag excursie in de souks (markten / winkeltjes) van de medina – de oude binnenstad. Samen met één van onze sympathieke stadsgidsen Door de smalle steegjes en straatjes dwaalt u langs verschillende oude ambachten; wolververijen, kopersmeden, leerbewerkers, houtsnijwerkers, etc. Ook komt u van alles te weten over de opbouw van elke wijk in de medina. Tijdens de rondwandeling loopt u vooral door het noordelijke deel van de souks. Ontdek het heden van Marrakech op de leukste manier met deze middagexcursie in Marrakech. Eventuele entrees zijn niet inbegrepen. Genoemde prijs bij deelname vanaf 4 pers. Bij < 4: toeslag € 15 p/p. Start vanaf het centrale plein Jemaa el Fna. Kleine groep (max. 8 pers.), meer personen op aanvraag (korting mogelijk). Ook mogelijk met aanvullend Nederlandstalige begeleiding - leuk voor als er kinderen bij zijn. € 25 p/p (minimaal 4 personen!)

Ontdek het heden en bijzondere geheimen van Marrakech op de leukste manier

Samen met één van onze sympathieke stadsgidsen gaat u op ontdekkingstocht door de smalle steegjes en straatjes van de souks op zoek naar oude ambachten en meer. Zo krijgt u op een leuke en luchtige manier meer inzicht in de geheimen van Marrakech achter de schermen. Tijdens de wandeling door vooral het noordelijke deel van de souks komt u ook langs een aantal van de zeven meest bekende heiligen graven: Sidi Youssef Ben Ali, Cadi Ayyad Ben Moussa, Sidi Bel Abbas, Sidi Ben Slimane Al Jazouli, Sidi Abdelaziz Tebbaa, Sidi Abdellah El Ghazouni en Abderrahmane Souheili. Het kunstwerk met de 7 pilaren nabij de stadspoort Bab Dakkoula is een ode aan hen. Bij sommige heiligen kunt u ook uw toekomst laten voorspellen; o.a. op donderdag bij Bab Taghzout en op vrijdag bij Mul el Ksour (bij de ‘tin-smeltende’ dames, aan de achterkant van de moskee).

Start om 14h30u stipt vanaf het plein Jemaa el Fna.

UNESCO MONUMENT = VERZAMELPUNT VOOR 1/2 DAG EXCURSIE MARRAKECH

We verzamelen om 14u30 aan de zuidkant van het plein Jemaa el Fna. Naast de toegang naar de straat Rue Bani Marine voor het oude bankgebouw van de “Bank al Maghrib“. Hier staat het UNESCO monument geplaatst als eerbetoon voor het plein en de erkenning van de waarde ervan als cultureel werelderfgoed.

Ook leuk om alvast te weten: in het Arabisch is de naam voor Marokko Maghreb – het westen: het land waar de zon ondergaat. Dat is gezien vanuit de Arabische wereld. Tijdens deze informatieve en vooral ook leuke wandeling door de oude ommuurde binnenstad – de medina – zult u nog meer leuke wetenswaardigheden horen. Ook vertelt onze gids over bijzonderheden van het gewone dagelijkse leven in deze bruisende stad..

Einde ca. 17u30

Optie: ochtendwandeling Sultans & Kasbahs en lunch

Optioneel kunt u vooraf aanschuiven voor de lunch (om 12.30u) of meedoen aan de ochtendwandeling die om 09u30 start.

Bij deze wandelexcursie in Marrakech kunt u elke dag aansluiten.
Reserveer op tijd! Het aantal plaatsen is beperkt (8p.)

Let op: op maandag en vrijdag ook mogelijk inclusief avond muziek voorstelling
met voorafgaand ‘Marokkaans tapas diner’. Extra kosten € 25

 

Ervaringen van deelnemers

Dear Ouidad,
thank you for guiding us so well through Marrakech last Friday. We enjoyed every bit of it. Most of us returned to the Netherlands on Sunday evening with vivid memories of Marrakech. You gave us an insight about living in Marrakech.

Still busy sorting out and editing photos. I hope you like the photo I’ve included. Can I share it on Flickr?

 

   

 

  • Duur 1/2 dag (start 14u30u)
  • Prijs vanaf
    € 15 p.p.

Wij maken graag een voorstel op maat!

Offerte aanvragen

Of neem vrijblijvend contact met ons op

In deze reis
  • Cultuur