1/2 dagexcursie middag Marrakech: Secrets & Souks

  • Bestemming:
  • Reisduur: 1/2 dag (start 14u30u)
  • Prijs: vanaf € 15

Ontdek het heden en bijzondere geheimen van Marrakech op de leukste manier met deze middag excursie in de souks (markten / winkeltjes) van de oude binnenstad – medina – van Marrakech. Samen met één van onze lokale gidsen. Brahim, Fatim Zahra of Mostafa dwaalt u een middag lang langs de verschillende oude ambachten en souks (marktjes en winkeltjes) van deze soms haast nog middeleeuwse stad. Wolververijen, kopersmeden, leerbewerkers, houtsnijwerkers, etc. In de smalle straatjes en steegjes van de souks gaan kunst en nijverheid in elkaar over. Ook komt u van alles te weten over de opbouw van elke wijk in de medina. En hoort u mooie verhalen over geloof en bijgeloof. Tijdens de rondwandeling loopt u vooral door het noordelijke deel van de souks. Ontdek het heden van Marrakech op de leukste manier met deze middagexcursie in Marrakech. Prijs geldt bij minimaal 4 personen!

Ontdek het heden en bijzondere geheimen van Marrakech op de leukste manier

Tijdens de rondwandeling door het vooral noordelijke deel van de souks komt u ook langs een aantal van de zeven meest bekende heiligen graven: Sidi Youssef Ben Ali, Cadi Ayyad Ben Moussa, Sidi Bel Abbas, Sidi Ben Slimane Al Jazouli, Sidi Abdelaziz Tebbaa, Sidi Abdellah El Ghazouni en Abderrahmane Souheili. Het kunstwerk met de 7 pilaren nabij Bab Dakkoula is een ode aan hen. Op sommige speciale plekken kunt u zelfs de toekomst laten voorspellen; o.a. op donderdag bij Bab Taghzout en op vrijdag bij Mul el Ksour. Bij ‘tin-smeltende’ dames, aan de achterkant van de moskee. Samen met Fatim Zahra of Brahim op ontdekkingstocht door de souks geeft u op een leuke en luchtige manier meer inzicht in de geheimen achter de schermen van deze o zo bijzondere stad. Start elke dag vanaf Restaurant Chez Yassine:
zaterdag t/m donderdag – 14h00 stipt
vrijdag – 14h30

Verzamelpunt 1/2 dag excursie Marrakech

We verzamelen om 14h30 bij Restaurant Chez Yassine.
Hier kunt u zelf ook desgewenst vooraf gaan lunchen.
Vanaf hier laat de lokale gids u ook zien hoe de medina en de souks in elkaar steken – met de belangrijkste hoofdstraat Souk Semmarine – die allereerst leidt naar het eeuwenoude plein van de tapijtenveiling op vrijdag: Rahba Kedima.

De lokale gids zal tijdens deze leuke wandeling door de souks nog veel meer leuke wetenswaardigheden laten zien en vertellen.

Einde 17h30u

Optie: ochtendwandeling Sultans & Kasbahs en lunch

Optioneel kunt u vooraf aanschuiven voor de lunch (om 12.30u) of meedoen aan de ochtendwandeling die om 09.00u start.

Bij deze wandelexcursie in Marrakech kunt u elke dag aansluiten.
Reserveer op tijd! Het aantal plaatsen is beperkt (8p.)

Let op: op maandag en vrijdag ook mogelijk inclusief avond muziek voorstelling
met voorafgaand ‘Marokkaanse tapas diner’. Extra kosten € 25

 

Ervaringen van deelnemers

Dear Ouidad,
thank you for guiding us so well through Marrakech last Friday. We enjoyed every bit of it. Most of us returned to the Netherlands on Sunday evening with vivid memories of Marrakech. You gave us an insight about living in Marrakech.

Still busy sorting out and editing photos. I hope you like the photo I’ve included. Can I share it on Flickr?