1/2 dagexcursie middag Marrakech: Secrets & Souks

  • Bestemming:
  • Reisduur: 1/2 dag (start 14.00u)
  • Prijs: vanaf € 20

Ontdek het heden van Marrakech op de leukste manier met deze middagexcursie in Marrakech. Samen met onze allerleukste en sympathieke vrouwelijke stadsgids Ouidad – spreek uit: wie-det. In 3 uur neemt zij u mee langs de oude ambachten en (kunst)nijverheid in de smalle straatjes van de souks van Marrakech. Ondertussen ook verhalend over het gewone leven; vol met geloof en bijgeloof. Het leven van alledag doordrenkt met de geur van muntthee in alle varianten. Net als de kruiden- en natuurgeneeswijzers. Samen met Ouidad ontdekt u de geheimen van Marrakech ook achter de schermen. Let op alleen op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag! Aantal plaatsen beperkt. Start 14.00u vanaf het plein Jemaa el Fna.

Ontdek het heden van Marrakech op de leukste manier

Samen met onze allerleukste en sympathieke vrouwelijke stadsgids Ouidad – spreek uit: wie-det – tijdens deze middagexcursie in Marrakech. In 3 uur neemt Ouidad u mee langs de verschillende oude ambachten en souks (marktjes en winkeltjes) van deze soms haast nog middeleeuwse stad. Wolververijen, kopersmeden, leerbewerkers, houtsnijwerkers, etc. In de smalle straatjes en steegjes van de souks gaan kunst en nijverheid in elkaar over. Ook komt u van alles te weten over de opbouw van elke wijk in de medina. En hoort u mooie verhalen over geloof en bijgeloof. Tijdens de rondwandeling door het vooral noordelijke deel van de souks komt u namelijk ook langs een aantal van de 7 meest bekende heiligen graven: Sidi Youssef Ben Ali, Cadi Ayyad Ben Moussa, Sidi Bel Abbas, Sidi Ben Slimane Al Jazouli, Sidi Abdelaziz Tebbaa, Sidi Abdellah El Ghazouni en Abderrahmane Souheili. Op sommige speciale plekken kunt u zelfs uw toekomst laten voorspellen; o.a. op donderdag bij Bab Taghzout en op vrijdag bij Mul el Ksour. Bij ‘tin-smeltende’ dames, aan de achterkant van de moskee.
Samen met Ouidad op ontdekkingstocht door de souks geeft u op een leuke en luchtige manier meer inzicht in de geheimen achter de schermen van deze o zo bijzondere stad. Start elke donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Om 14.00u stipt vanaf het plein Jemaa el Fna.

Verzamelpunt 1/2 dag excursie Marrakech

We verzamelen om 14.00u aan de oostkant van het plein Jemaa el Fna.
Voor het beroemde Café de France.
Vanaf hier laat Ouidad u ook zien hoe de medina en de souks in elkaar steken – met de belangrijkste hoofdstraat Souk Semmarine – die allereerst leidt naar het eeuwenoude plein van de tapijtenveiling op vrijdag: Rahba Kedima.

Ouidad zal tijdens deze leuke wandeling door de souks nog veel meer leuke wetenswaardigheden laten zien en vertellen.

Einde 17.00u

Optie: ochtendwandeling Sultans & Kasbahs en lunch

Optioneel kunt u vooraf aanschuiven voor de lunch (om 12.30u) of meedoen aan de ochtendwandeling die om 09.00u start.

Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, Zondag en Maandag
Bij deze wandelexcursie in Marrakech kunt u 5x per week aansluiten. Reserveer op tijd! Het aantal plaatsen is beperkt. Kosten:

  • € 20 p.p. voor de middag tour
  • € 15 p.p. voor de lunch (incl. 1x (fris)drankje & mineraalwater)
  • € 30 p.p. voor de ochtend tour (incl. entree monumenten Saadische graven, Badi Paleis, Bahia Paleis en Medersa Ben Youssef)
  • €50 p.p. voor combi-ticket: ochtendtour, middagtour en lunch

Let op: op maandag en vrijdag ook mogelijk inclusief avond muziek voorstelling
met voorafgaand ‘Marokkaanse tapas diner’. Extra kosten € 20

 

Ervaringen van deelnemers

Dear Ouidad,
thank you for guiding us so well through Marrakech last Friday. We enjoyed every bit of it. Most of us returned to the Netherlands on Sunday evening with vivid memories of Marrakech. You gave us an insight about living in Marrakech.

Still busy sorting out and editing photos. I hope you like the photo I’ve included. Can I share it on Flickr?