Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Op Reis! – Vakantiebeurs Groningen – Martinihal Plaza – 11 en 12 jan. 2020

11 & 12 januari: Op Reis & Co / Vakantiebeurs Groningen**

Ook al kun je tegenwoordig het hele jaar door wel een reis boeken, januari blijft toch favoriet bij veel vakantiegangers. Daar spelen diverse vakantiebeurzen natuurlijk graag op in. Voor inwoners uit Groningen is het dan vaak een nadeel dat zij al “op reis” moeten gaan om zich te informeren over het “op reis” gaan. Het Dagblad van het Noorden en de NDC Media groep spelen hier goed op in door voor nu alweer de 5de keer een speciale reisbeurs voor het noorden te organiseren.
Deze vakantiebeurs speciaal voor het Noorden wordt gehouden op de plek die iedereen in het noorden kent: Martinihal Plaza in/tegen het Groningse Stadspark.

Reis op jouw manier / Travel your way

      zie ook deze leuke video over Travel your way

Kruidenreis Marokko; geuren en kleuren

 

Win 2 gratis kaartjes voor het event Op Reis en Co. in Groningen

Maroc Travel verloot 5x twee gratis entreekaartjes dit leuke Reis Event. Weet jij de prijs van een glas vers geperst sinaasappelsap op nhet beroemde plein Jemaa el Fna in Marrakech? Stuur je antwoord vóór 10 januari aan helma@maroctravel.info
Onder de goede inzenders verloten wij 5x twee gratis kaartjes.
Je vakantie begint al met de voorpret !!

De vraag is: hoeveel kost een glas vers geperst sinaasappelsap op het beroemde plein in Marrakech?

Zien we je in de Martinihal Plaza in Groningen?

Maroc Travel – standnr. 91 – Groningen Op Reis en Co.

Als je Maroc Travel wilt bezoeken tijden het Reis en Co Event in Groningen; je vindt ons in stand nummer 91.
Op zaterdag en zondag van 10u00 tot 17u00 – Marhaba / Welkom

PS **
Als je na je bezoek aan de Martinihal nog een leuke wandeling wilt maken  – er staan erg leuke suggesties op de wandel en fiets app ROUTABEL. O.a.de gratis route Groingen voor stadjers en studenten. 4,3 km langs de leukste plekjes in de binnenstad van Groningen vanaf het Centraal Station en het peerd van Ome Loeks.

Travel your way – goede tips voor jouw reis naar Marokko en Marrakech

Eén van de goede tips voor jouw Marokko reis is om je vliegticket en je paspoort tijdig te regelen.
Voor (bijna) alle reizen naar Marokko die je bij Maroc Travel reserveert boek je zelf je vlucht naar Marokko. Daarbij helpen we je graag. Daarom deze tips voor het boeken van een vliegticket naar Marokko. Ook onze Marokko reistips & praktische informatie delen wij graag. Wat je vooraf over Marrakech ‘moet’ weten en de Marrakech tips van ‘onze’ Rachid – de Marokkaanse kaaskop uit Alkmaar – lees je op de website van Baja Bikes. Samen met hen organiseren wij dagelijks fietstochten in Marrakech. In 3 uur langs de highlights op de fiets, hoe leuk is dat en Hollandser kan het haast niet. Marrakech op de fiets is genieten.

en …   als je naar Marokko wilt: regel je vliegticket en ook je paspoort op tijd

Om naar Marokko te vliegen heb je een geldig paspoort nodig. Volgens de officiële regels moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn als je Marokko weer verlaat. Als je dit bij officiële instanties gaat navragen wordt er bevestigd dat dit écht nodig is. Uit eigen persoonlijke ervaringen van reizigers weten wij dat je zelfs met een paspoort wat nog maar enkele weken geldig is gewoon langs de douane controle komt. Soms zelfs met een vriendelijke advies erbij: “u moet wel binnenkort uw paspoort verlengen“. Maar zoals we in Nederland zeggen: beter mee verlegen dan om verlegen. Is je paspoort minder dan 6 maanden geldig dan is het voor de zekerheid verstandiger alvast een nieuw paspoort op te halen. Ook voor je vliegticket naar Marokko geldt hoe eerder hoe beter. En voor alle vroeg-boekers heel goed nieuws: vooral Transavia is tegenwoordig heerlijk op tijd met hun online reserveringsmogelijkheden. Vluchten zijn daar al bijna een jaar vooraf te boeken. Wil je op de hoogte blijven wanneer de Marokko vluchten voor het volgend seizoen online staan? Volg Maroc Travel op facebook, linked-in, twitter of instagram – daar delen wij direct het nieuws. En als je blij bent met onze tips voor jouw reis naar Marokko; geef Maroc Travel dan een like 😉

Let op de extra’s bij het reserveren van je vlucht

Als je een vliegticket naar Marokko koopt is een vlucht met alleen handbagage het voordeligst. Handbagage is bij alle maatschappijen maximaal 10kg en mag slechts 1 stuk zijn; dat ook nog aan specifieke afmetingen moet voldoen. Hou je daar aan, anders wordt het flink bijbetalen. Met name cheap companies zoals Ryanair zijn daar zeer scherp op. Voor het boeken van ruimbagage moet je bijna altijd extra betalen. Uitzonderingen hierop zijn de lijndienst maatschappijen zoals Royal Air Maroc (23 kg bij je vliegticket naar Marokko inbegrepen), Iberia, Tapair, Vueling e.d. Bij Transavia kost het meenemen van 15 kg ruimbagage € 30 (heen en terug).

Kijk ook eens naar het Transavia plustarief voor jouw vliegticket naar Marokko

Als je ruimbagage mee wilt nemen op je vlucht naar Marokko dan is het bij het boeken van je vlucht een goed idee om ook bij het PLUS-tarief te kijken. Bij Transavia koop je er dan direct 20 kg ruimbagage en een stoelreservering bij. En dan mag je zelfs tot 14 dagen voor vertrek je vlucht nog wijzigen – zonder administratiekosten!
Let op: als de vlucht zelf inmiddels duurder is geworden betaal je wel dat verschil.