Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Tips Marokko: vlucht en paspoort tijdig regelen

Tips Marokko: vlucht en paspoort tijdig regelen

Eén van de beste tips voor jouw reis naar Marokko is om je vlucht en ook je paspoort tijdig te regelen. Voor (bijna) alle reizen naar Marokko die je bij Maroc Travel reserveert boek je zelf je vlucht naar Marokko. Daarbij helpen we je graag. Daarom alle meest actuele tips voor het boeken van een vlucht naar Marokko op onze pagina vlucht Marokko.

Een directe vlucht is het snelst

Om te vliegen naar Marokko heb je tegenwoordig volop keuze uit directe vluchten. Dat scheelt niet alleen veel tijd maar is ook aanzienlijk minder slecht voor het milieu dan met een overstap en dus 2x landen en opstijgen. Met een directe vlucht vlieg je in ca. 3 uur naar Marokko. Naar Tanger in het  noorden is het precies 3 uur vanaf Rotterdam en naar Agadir in het zuiden is het 4 uur. Naar Marrakech; de koningsstad van het zuiden, is het 3,5 uur vliegen. Zo’n direct vliegticket naar Marokko kun je online boeken. Op de site van de luchtvaartmaatschappij zoals Transavia / KLM, Ryanair, TUIfly, Brussels AirlinesAirArabia en Royal Air Maroc. Transavia heeft de meeste keuze als je naar Marrakech wilt vliegen; vanaf Amsterdam en Eindhoven of naar Agadir vanaf Amsterdam. Met Transavia kun je vanaf Rotterdam ook direct naar Tanger. En vanaf Rotterdam-TheHague Airport vliegt TUIFLY ook direct naar Marrakech. Een overzicht van (bijna) alle opties voor een vliegticket naar Marokko zoals Casablanca, Marrakech, Fès  en andere populaire bestemmingen in Marokko vind je op de pagina Maroc Travel vlucht boeken.

Vergelijk prijzen voor jouw Marokko vliegticket

Ook voor het vergelijken van prijzen voor een Marokko vlucht zijn er verschillende mogelijkheden. Onze ervaring is dat je die vergelijking het beste doet met de prijzen op de website van de airline zelf. Zeker bij de aanbieders van directe vluchten naar Marokko. Wil je toch alle opties vergelijken – met ook de vluchten met een tussenstop – dan kun je gebruik maken van Google Flights, Skyscanner of andere websites voor goedkope vliegtickets. Op die manier zie je of je goedkoper uit bent met een indirecte vlucht naar bijvoorbeeld Marrakech. Bij een aantal maatschappijen kun je op bepaalde dagen in één dag met slechts 1x overstappen ook van Amsterdam naar Marrakech kunt vliegen. Hiervoor kun je kijken bij bijvoorbeeld Iberia (via Madrid), Vueling (via Barcelona), TAPair (via Lissabon) of Ryanair (o.a. via Venetie Treviso). Zo’n extra en uitgebreide prijsvergelijking voor jouw Marokko vlucht is eigenlijk alleen nodig in de periodes dat de vluchten (erg) duur zijn; zoals tijdens de schoolvakanties.

Regel je vlucht naar Marokko en ook je paspoort op tijd

Om naar Marokko te vliegen heb je een geldig paspoort nodig. Volgens de officiële regels moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn als je Marokko weer verlaat. Als je dit bij officiële instanties gaat navragen wordt er bevestigd dat dit écht nodig is. Uit eigen persoonlijke ervaringen van reizigers weten wij dat je zelfs met een paspoort wat nog maar enkele weken geldig is gewoon langs de douane controle komt. Soms zelfs met een vriendelijke advies erbij: “u moet wel binnenkort uw paspoort verlengen“. Maar zoals we in Nederland zeggen: beter mee verlegen dan om verlegen. Is je paspoort minder dan 6 maanden geldig dan is het voor de zekerheid verstandiger alvast een nieuw paspoort op te halen.

Ook voor je vlucht en vliegticket naar Marokko geldt hoe eerder hoe beter. En voor alle vroeg-boekers heel goed nieuws: vooral Transavia is tegenwoordig heerlijk op tijd met hun online reserveringsmogelijkheden voor de nieuwe winter en zomerseizoenen. Vluchten naar Marokko zijn daardoor al bijna een jaar vooraf te boeken. Wil je op de hoogte blijven wanneer de Marokko vluchten voor het volgend seizoen online staan? Volg Maroc Travel op facebook, linked-in, twitter of instagram – daar delen wij direct het nieuws. En als je blij bent met onze tips voor jouw reis naar Marokko; geef Maroc Travel dan een like 😉

Let op de extra’s bij het reserveren van je vlucht naar Marokko

Als je een vliegticket naar Marokko koopt is een vlucht met alleen handbagage het voordeligst. Handbagage is bij alle maatschappijen maximaal 10kg en mag slechts 1 stuk zijn; dat ook nog aan specifieke afmetingen moet voldoen. Hou je daar aan, anders wordt het flink bijbetalen. Met name cheap companies zoals Ryanair zijn daar zeer scherp op. Voor het boeken van ruimbagage moet je bijna altijd extra betalen. Uitzonderingen hierop zijn de lijndienst maatschappijen zoals Royal Air Maroc (23 kg bij je vliegticket naar Marokko inbegrepen), Iberia, Tapair, Vueling e.d.

Kijk eens naar het plustarief voor jouw vliegticket naar Marokko

Als je ruimbagage mee wilt nemen op je vlucht naar Marokko dan is het bij het boeken van je vlucht een goed idee om ook bij het PLUS-tarief te kijken. Bij Transavia en ook Ryanair koop je dan 20 kg ruimbagage en stoelreservering direct daarbij. Bij Transavia mag je dan ook nog de vlucht zonder administratiekosten tot 14 dagen voor vertrek nog wijzigen. Let op: als de vlucht zelf inmiddels duurder is geworden betaal je dat verschil wel extra.

Goedkoop vliegen naar Marokko: let op je consumpties

Vast herkenbaar voor bijna iedereen. Heb je echt een goedkoop vliegticket naar Marokko gescoord en vervolgens ben je op het vliegveld en in het vliegtuig tientallen euro’s kwijt voor een drankje en een snack. Dat kan best anders. Handig is om een lege herbruikbare fles mee te nemen en die na de veiligheidscontrole met water te vullen. Ook een zak met krentenbollen komt bijna altijd goed van pas.

Moet je online inchecken als je een vliegticket naar Marokko hebt?

Ja. Bij bijna alle maatschappijen is dat tegenwoordig mogelijk én …. bij sommige maatschappijen zelfs verplicht. Wees daarop bedacht. Met name voor je terugvlucht. Heb je geen mobiele telefoon waarmee je dit online kunt regelen vraag dan in je Riad hotel of je even de computer mag gebruiken hiervoor. Bij cheap companies zoals Ryanair betaal je namelijk een fikse boete als je niet online bent ingecheckt.

Aankomst in Marokko; de paspoort controle bij aankomst

Gelukkig heeft Marokko in 2019 het invullen van een inreis/uitreis formulier afgeschaft. Dit zogenaamde fiche d’embarquement moest voorheen eerst handmatig worden ingevuld om tegelijkertijd met je paspoort ter controle aan te bieden. Nu deze briefjes niet meer nodig zijn is de paspoortcontrole bij aankomst aanzienlijk versneld. Hou er rekening mee dat het zeker bij veel vluchten in een korte tijd evengoed nog lang kan duren. En hou daar zeker voor de terugweg ook rekening mee. 2 uur voor vertrek aanwezig zijn op het vliegveld is een goede gewoonte.

Aankomst in Marokko; waar koop ik Marokkaanse Dirhams?

Contante euro’s wisselen? Doe dat liever niet bij de geldwissel kantoortjes in het afgesloten passagiersdeel van het Marokkaanse vliegveld of in je hotel. De wisselkoers kan vaak veel beter. Met name door gewoon te pinnen krijg je veelal de beste koers. Na alle controles vindt je in het open deel van de hal op het vliegveld al pinautomaten. Als daar een rij staat; geen nood; in alle steden zijn overal volop pinautomaten. Let wel op dat je pas op werelddekking staat. En kies bij de pinautomaat voor Dirhams en niet voor Euro’s. In Nederland kun je geen Dirhams kopen; met uitzondering van de speciale Grens Wissel Kantoren (GWK). Ook mag je geen (grote hoeveelheid) Dirhams uitvoeren. Wil je Dirhams terug wisselen naar Euro’s? Dit kan alleen op het vliegveld en met een aankoopbewijs. In de tax free shops op het vliegveld worden geen Dirhams geaccepteerd. Wel bij de café / restaurants voor een laatste kop koffie, heerlijke Marokkaanse jus d’orange of een take away pizza. In Marokko op de luchthaven zijn de prijzen ook hoger, maar nog altijd minder hoog dan in het vliegtuig.

Neem geen illegale artikelen mee terug op je vlucht vanuit Marokko

Van nep-merkartikelen (horloges, telefoons, kleding, tassen) tot aan echte zebravellen, je vindt het allemaal in de Marokkaanse soeks. Voor eigen gebruik mag je namaak meenemen naar Nederland; maar geen hele bergen voor de doorverkoop. Exotische dieren, dood of levend zijn (gelukkig) helemaal verboden goederen. Ook niet alle Marokkaanse antiek of kunst mag mee. Wil je geen enorme boetes op je terugreis naar Nederland riskeren informeer je dan goed via de douane reizen app of de website van de belastingdienst / douane

Goede vlucht en reis naar Marokko!

en voor tips over je bezoek aan Marrakech … kijk bij Tips Marrakech