Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Jardin Majorelle; dé plek om aan de drukte te ontsnappen in Marrakech

Een oase van rust in Marrakech

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik heb geblogd, oeps. In de tussentijd heb ik wel een aantal leuke dingen gedaan; ik heb het Bahia paleis gezien, de Saadische graven (tombes), de Medersa Ben Youssef (oude koranschool), het el Badi paleis, la Mamounia (duurste en meest luxe hotel van Marrakech) en Jardin Majorelle. Genoeg dus om over te schrijven. Vandaag blog ik over de Jardin Majorelle.

Deze tuin is gevestigd net buiten de medina, in de nieuwe wijk Gueliz. Hij is ontworpen door Jacques Majorelle die er ongeveer 40 jaar over gedaan heeft voordat het af was. Hij verzamelde planten en bomen van over de hele wereld en bracht deze naar Marrakech. De kleuren die hij gebruikte om paden, potten en muren te schilderen zijn de primaire kleuren, met name kobalt blauw. In 1966, 4 jaar na de dood van Majorelle, is de tuin ontdekt door Yves Saint Laurent. Hij heeft er in 1980 voor gezorgd dat er geen hotel gebouwd werd op de plek van de tuin door deze te kopen. De tuin is toen flink onder handen genomen door een irrigatiesysteem aan te leggen en het aantal planten te vergroten van 135 naar 300, maar de stijl van Majorelle is behouden gebleven.

Nu is de tuin een bekende hotspot in Marrakech, waar je even kunt ontsnappen aan de drukte op straat. Je kunt de tuin dagelijks bezoeken van 8 uur ’s ochtends tot half 6 ’s avonds. De entree is 70 dirham (7 euro) en voor 30 dirham extra kun je ook het Berber Museum bezoeken dat in de tuin gevestigd is.

Deze blog is geschreven door fietsgids en stagiare Sophie Hensbergen en op 2 mei 2017 ook gepubliceerd op blogspot