Vragen / advies voor jouw Marokko reis?

Fiche d’embarquement (in- en uitreisformulier Marokko)

Zowel bij aankomst in als bij vertrek uit Marokko heeft u een ingevulde fiche d’embarquement nodig om de douane door te komen. Dit is een in- en uitreisformulier. Op dit formulier vult u uw persoonlijke gegevens in, zoals o.a. uw naam, geboortedatum en beroep. Ook wordt er om de naam en het adres van uw verblijfsplaats (bijv. riad of hotel) in Marokko gevraagd. Het is belangrijk om dit adres bij de hand te hebben. Wanneer u per vliegtuig in Marokko arriveert, worden deze fiches d’embarquement vaak al uitgedeeld door het cabinepersoneel.

Als dit het geval is, dan is het handig om dit formulier alvast in te vullen tijdens de vlucht. Het meenemen van een pen in je handbagage is daarvoor handig. Bij aankomst op Marrakech Menara Airport kan het behoorlijk druk zijn bij de douane. Vanuit het vliegtuig kunt u het beste direct doorlopen. Eventueel toiletbezoek kunt u beter even uitstellen. Anders is de kans groot dat u in een hele lange rij voor de douane belandt. Het komt ook voor dat u geen fiche d’embarquement krijgt uitgedeeld in het vliegtuig. Dan kunt u het beste een formulier pakken bij het formulierendesk vlak voor de douane en dit invullen als u al in de rij staat.

Zoals ik eerder al aangaf, geldt precies dezelfde procedure voor de terugreis.

Goede reis alvast en tot in Marrakech!

een LEEG formulier download je hier: 00001 Marokko douaneformulier

Vanwege de extra gezondheidsmaatregelen rondom Corona is het tegenwoordig ook nodig een zogenaamde gezondheidsverklaring in te vullen. Deze kunt u ook downloaden, invullen en alvast afgedrukt meenemen.
Gezondheidsverklaring

 

00001 Marokko douaneformulier

Ingevuld voorbeeldformulier